Hoi, ik ben Gwen. En ik sport.

geplaatst in: Sport | 13

Ik schreef onder andere hier dat het dit keer niet zo snel ging met mijn zwangerschapskilo’s. Het kwijtraken bedoel ik. Aankomen had ik namelijk geen enkel probleem mee. 21 kilo zelfs. In 39 weken. Dat is 2,5 kilo meer dan bij Olivia toentertijd. Die ik toen allemaal, zonder enige moeite, na een maand of 9 weer kwijt was. Om er rond haar eerste verjaardag nog eens twee extra te hebben gedumpt. Ditmaal was het een ander verhaal. De kilo’s bleven plakken. Toen Quinn 8 weken oud was, was ik pas 8 van de 21 kilo kwijt en koos ik voor grover geschut. Sporten.

Van baantjes zwemmen naar sportschool

Het originele plan was om na mijn bevalling baantjes te gaan zwemmen. Tweemaal per week. Even lekker bewegen, mezelf weer fit maken en even weg van huis, even ‘uit’ de kindjes en wat me-time. Tot ik, krap twee maanden na mijn tweede zwangerschap, in mijn bikini voor de spiegel stond. Nee, zwemmen werd het voorlopig nog niet. En dus maakte ik een afspraak voor een intake bij Curves. Een sportschool speciaal voor vrouwen, slechts vijf minuutjes fietsen van huis, ideaal dus!

Krachttraining in een halfuur!

Je hoort steeds vaker hoe belangrijk krachttraining is. Ook voor vrouwen, ook als je er niet uit wilt zien als de vrouwelijke Arnold Schwarzenegger. Krachttraining zorgt voor stevige botten en spierbehoud en -groei. Hoe meer spieren, hoe hoger je verbranding. En dus val je af, want zelfs in stilstaande positie verbrandt je lichaam meer calorieën omdat de spieren actief zijn.

Lees ook:  Mama is fit #2

Curves biedt een unieke sportformule, waarbij je in een halfuur door middel van krachttraining al je spiergroepen traint én cardio doet. Geen urenlange sessies op de step, want daarmee verbeter je uiteindelijk alleen je conditie (ik heb dus blijkbaar een retegoede conditie opgebouwd in een grijs verleden in de sportschool waar ik vooral op de step naar National Geographic stond te kijken), maar precies voldoende cardio om je uithoudingsvermogen en conditie te vergroten.

Mijnlevenalsmama | Sportieve mama
Nog niet terug op gewicht, maar al mijn kleding past weer en ik oog slanker (strakker) dan voor mijn zwangerschap. Dankzij spieren, jeej!
Resultaten so far …

Inmiddels sport ik bijna een halfjaar bij Curves. Ik wist van het bestaan van de club bij mij in de buurt af omdat ik daar altijd langs fiets onderweg naar mijn werk. En toen kreeg ik een maand of drie geleden een mail voor mijn blog. Of ik een samenwerking zag zitten? Maar natuurlijk! Hoewel ik, al zeg ik het zelf, goed op weg ben en de 81 kilo waarmee ik tijdens mijn intake geconfronteerd werd allang ver achter me heb gelaten, is een extra steuntje nooit weg. Ik start dus volgende maand met Curves Complete, waarbij het sporten wordt gecombineerd met persoonlijk voedingsadvies en motiverende wekelijkse bijeenkomsten. Meer daarover vertel ik in mijn volgende blog, als ik de eerste keer achter de rug heb.

Een sport- en afvalverhaal zonder cijfers vind ik niet ‘echt’, dus deze mama van twee met nog een aantal kilo’s te veel gaat met de billen bloot. Niet letterlijk natuurlijk, maar in kilo’s en centimeters. Met die centimeters tackelt Curves een bekend probleem trouwens: ‘Ik sport, maar val (nog) niet af?’ Spieren wegen immers zwaarder dan vet, dus behalve wegen ook je omtrek maandelijks of wekelijks laten meten werkt erg motiverend.

Lees ook:  Clean 9: meest gestelde vragen

Afijn, de cijfers. Voor mijn zwangerschap woog ik (1.68 meter) 68,5 kilo (soms een kilo meer of een kilo minder, maar een ‘schommelkilo’ is heel normaal). Twee dagen voor mijn keizersnede was dat 89,6 en twee maanden erna 81,2. Even daarna begon mijn sportavontuur en tussen maart en nu ben ik bijna 10 kilo, 11 cm buikomvang, 6,5 cm borstomvang (hoewel dit schommelt vanwege de borstvoeding), 6 cm taille-omvang, 8 cm heupen en 4 cm bovenbenen kwijt. Ik weeg op moment van schrijven 71,8 en dat is ’s ochtends na het ontbijt, mét sportkleding. Cijfers om trots op te zijn! Dus, hoi ik ben Gwen, ik sport. En ik houd ervan.

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

13 Responses

 1. Lieke

  Klinkt goed Gwen! Ik weeg net zoveel als jou en bij moeten er ook nog wat kilo’s af, maar ik vind dat je er echt al heel goed uitziet! En spieren wegen ook zwaarder dan vet is mij altijd verteld. 😉

  • Gwen

   Dat moeten we gewoon vaak tegen onszelf zeggen, dat spieren zo zwaar zijn 😉 Jij bent wel langer dan ik geloof ik he? Mijn spiegelbeeld in kleding vind ik alweer fijn, maar naakt … Nog net niet zullen we maar zeggen.

 2. Wilma

  Zet m op! Maareh.. ik zie al n mooi mens in de spiegel. Zit hier na de zwangerschap van de eerste in t zelfde schuitje:). Succes Je kunt t!

  Mamavandijk.blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.