Lief Dagboek augustus ’15

geplaatst in: Gezinsleven | 6

Een dagboek per maand uitwerken bevalt me wel. En, hij is onwijs leuk ontvangen door jullie! Inmiddels is het alweer september, dus neem ik jullie mee terug naar augustus. Een maand met veel blote benen en tuin weer, veel momentjes met ons viertjes en nog meer leuke dingen. Kijk je mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek augustus '15

Little People, we hebben een heleboel, maar Olivia heeft er niet zo vaak mee gespeeld als ik had verwacht. Tot nu, want sinds Quinn er interesse in toont, vindt Olivia het ook weer leuk. En dus spelen ze regelmatig samen met de Little People op Olivia’s kamer. Bijvoorbeeld als ik ’s ochtends nog moet douchen en de meiden allebei al wakker zijn of als ik druk ben met was in onze kamer. Kijk nou, zo lief! We hebben traphekjes voor de trap naar beneden en die naar zolder, dus Quinn kan ik alle veiligheid rondkruipen op de bovenverdieping. Oh en dit: samen bij papa op schoot een boekje lezen. Ik kan echt genieten van dit uitzicht!

Quinn kan zich onwijs goed vermaken de laatste tijd. Dat kon ze al, maar nu ze ook de rust heeft om zittend met iets te gaan spelen, gaat het nog beter. En die babywalker, hij is onwijs irritant en maakt veel geluid, maar een echte hit hier in huis. Olivia vond hem al top en dat geldt dus ook voor de kleinste meid. Ik hoor het deuntje inmiddels niet meer, zoals met al het geluidmakende spul hier in huis. Rechtsonder een kadootje voor mezelf. Ik had altijd een lelijke keukenweegschaal die je achter in een kastje weg moffelt en nu staat deze kanjer op de afzuigkap te pronken. Heel erg blij mee!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek augustus '15

Quinn sliep begin van de maand ontzettend slecht en om zelf toch nog een beetje te kunnen slapen nam ik haar lekker bij ons in bed. Hoewel ze daar ook gewoon huilt of klaarwakker over ons heen gaat kruipen. En als de wekker dan gaat om naar het werk/kinderdagverblijf te gaan, slaapt ze natuurlijk. Zo sneu om d’r dan wakker te moeten maken.

Lees ook:  Lief Dagboek april '16

Dit Nijntje stickerboek met van die plastic stickers die je dit tig keer op kunt plakken kocht Joost toen ik nog zwanger was van Quinn. En nog steeds is het leuk om hiermee te spelen. Samen hele verhalen opplakken. Ergens halverwege de maand kochten we Playmobil voor Olivia omdat ze haar plaskaart voor de helft met stickers gevuld had. Ik voelde me opeens schuldig naar Quinn toe, omdat ze vooral met speelgoed van Olivia speelt. Ons kleinste meisje werd dus verwend met een tractor van Little People. Een succes (met een ontzettend hard en irritant geluidje).

De tweede zondag van de maand besloten we spontaan uit eten te gaan. Het was heerlijk weer en er is hier in de buurt een hele leuke tent met loungebanken en een speeltuintje. We aten salade en patatjes, altijd goed. Lekker met blote voeten knuffelen op de loungebank samen, ik word daar zo gelukkig van!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek augustus '15

Dat Nijntjeboek valt ook in de smaak bij Quinn, hoewel ze daar dus niet meer mag spelen. Maar ja, alles wat niet mag is leuk toch? Half augustus was mijn schoonmoeder jarig, dus getogen we met ons vieren met de trein en tram richting haar huis. Zonder buggy, want dat is toch alleen maar onhandig. Quinn viel heerlijk in slaap op de heenweg. Blijft genieten die draagdoek!

Och en kijk die twee eens leuk spelen! Olivia speelde dat ze in een auto zat met de pop en Quinn dook erbij. Via de achterklep geloof ik, maar het paste. Ik sportte ook nog deze maand. Net zoals de afgelopen zes maanden. Inmiddels ben ik alweer een sportbroekmaat geslonken en heb ook al meerdere tops verslonden omdat ze te los gingen zitten. Fijn gevoel!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek augustus '15

Na een week met een koortsige Olivia twee dagen, veel snot voor de meiden en mij en twee voortanden die de dagen en nachten voor Quinn (en mij) wat zwaarder maakten sloten we de maand augustus fit af. Ik schreef vorige week al over onze ontbijtgewoonten naar aanleiding van een perspakket van De Ruijter, boordevol hagelslag. Ik ben dol op hagelslag, hoe slecht het ook eigenlijk is. Pure hagelslag of vlokken, mmm! Vorige week vrijdag bakte ik appelflappen en minipizza’s met Olivia voor onze mamababymeeting zaterdag. Gezellig om te doen samen. Sowieso helpt ze me vaak met eten maken, vind ik leuk. Even een fotootje met Quinn samen, vlak voor de mama’s en baby’s arriveren en er met onder andere Nilo gespeeld word. Het was een hele leuke middag, waarover je in mijn plog meer hebt kunnen lezen.

Lees ook:  Billy en Nala

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek augustus '15

En dan is het einde van de maand alweer aangebroken. Vorige week maandag bakte ik een stapel pannenkoeken, waar we ’s avonds en later in de week van smulden. Dinsdagochtend sliepen de meiden uit, net als vrijdag trouwens. Mijn schoonmoeder past dinsdag altijd even op, zodat ik kan gaan sporten. Na de lunch liep ze met Olivia naar de speeltuin en maakte deze foto. De pop op de schommel, lief!

Ik ben op mijn werk druk met de voorbereiding van een beurs in november, shopte in mijn lunchpauze nagellak voor mezelf (want ik heb nog geen twintig kleurtjes natuurlijk) en kleding voor Quinn. Het weekend was rustig. We rommelden in huis en genoten buiten van het zonnetje. Zoals een weekend hoort te zijn!Β Dat was hem, mijn maand in foto’s. Op naar een nieuwe maand met hopelijk weer veel leuke dingen!

6 Antwoorden

  1. Lieke

    Leuk zo om het in een maand te doen! De eerste keer dat ik hem lees, vind het dus leuk om een kijkje in je leven te krijgen! πŸ™‚

  2. Desiree

    Leuk om weer een fotoverslag te zien. Die foto van Olivia en het popje bij de schommel is erg schattig. πŸ™‚ En wat ziet Quinn er wijs uit voor d’r leeftijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.