Tag: My breast friends

geplaatst in: Gezondheid | 9
Ja My B(r)e(a)st Friends, het staat er echt, de #mybreastfriendstag. Een blogje over borsten vandaag, de mijne om precies te zijn. Mét (gecensureerde uiteraard) foto. Samen met een heel stel andere bloggende mama’s bedacht ik een heuse tag over borsten. Het begon als een grapje op Whatsapp, maar al snel waren we het erover eens dat onze borsten best eens in het zonnetje gezet mochten worden en we op deze manier, in aanloop naar borstkankermaand oktober, extra aandacht voor Pink Ribbon konden vragen. Dus, acht vragen over borsten, lees je mee?
Mijnlevenalsmama | My Breast Friends Tag
 • Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie)?

Nee, ik kan het me niet voorstellen. Ik vind het ontzettend duur en heb daar (denk ik) het geld niet voor over. Natuurlijk, ook mijn borsten zijn slap en hangerig door de zwangerschappen, maar met een bh eromheen is dat goed te maskeren. Ik denk dus dat ik, zonder medische noodzaak, niet nogmaals (want: twee keizersnedes) zo’n zware operatie die niet risicoloos is, zou willen ondergaan. Overigens wilde ik vroeger altijd mooie volle, ronden, recht-vooruit-staande borsten zoals Kendra van ThePlayboyMansion, maar ik doe het al jaren met niet zulke ronde en volle borsten en dat gaat me prima af. Ze horen bij me.

 • Wat is jouw favoriete kleur bh?

Zwart, zonder twijfel.

 • Controleer jij ze wel eens?

Ja, de laatste jaren wel, maar dat komt vooral door de borstvoeding. Hierdoor ben je sowieso meer bezig met mogelijk verstopte melkklieren die een nare borstontsteking kunnen veroorzaken. Zodra ik dus een harde schijf of een knobbeltje voel masseer ik dit weg. Als het niet weg te masseren zou zijn, zou ik direct de huisarts bellen trouwens.

 • Komt er borstkanker voor in jouw familie?
Lees ook:  Tag: After Summer

Zover ik weet borstkanker niet, maar andere vormen van kanker zitten wel in onze familie helaas.

 • Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)?

Ja, ze zijn (een stuk) slapper en zo’n 5 centimeter gezakt gok ik. Om over het tepelformaat nog maar te zwijgen, hoewel dat gelukkig alweer afneemt nu Quinn ouder wordt (die groeien en verkleuren namelijk zodat een baby de tepel gemakkelijker kan vinden) en minder vaak bij me drinkt. Ik heb altijd kleine borsten gehad, maar tijdens de zwangerschap van Olivia waren ze een stuk groter. Bleef niets meer van over helaas. Het mooist vind ik mijn borsten als ik al een paar uur niet gevoed heb en ze vol en ‘strak’ zijn van de melk die erin zit. Dat moment is vaak maar van korte duur, want dan moet er weer gedronken worden natuurlijk.

 • Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?

Nee, nooit gehad ook. Olivia noemde ze een tijdje ‘Melkies’, echt onwijs schattig!

 • Ken je de stichting Pink Ribbon?

Ja, vooral vanuit de media. Een aantal jaar geleden kocht ik een stel armbandjes bij de Etos (geloof ik?) om Pink Ribbon te tonen, dit jaar wil ik mij inschrijven voor de Vriendinnenwandeling vanuit mijn sportschool, waarbij het inschrijfgeld volledig naar de stichting gaat.

 • Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

‘Komt een vrouw bij de dokter’, het boek. Ik heb het gelezen met tranen in mijn ogen. Bijna het hele boek door, vooral omdat ik toen al een grote kinderwens had en het zo aangrijpend vond hoe Stijn en Luna tijd samen doorbrengen en afscheid moeten nemen van Carmen. En alleen achterblijven.

Dat was hem, mijn #mybreastfriendstag. Benieuwd wat de andere dames geschreven hebben? Neem dan snel een kijkje op de blogs van AngelaFleur, Geertje, Jess, Judith, Josan, Joyce, Lieke, Meike, Saskia en Simone. We zouden het supertof vinden als je de tag overneemt (het A4’tje om te gebruiken als je dezelfde stijl foto wilt maken, kun je hier downloaden), want elke vorm van extra aandacht voor borstkanker is er één. Getriggerd door dit blogje en wil je een steentje bijdragen, kijk dan eens op de site van Pink Ribbon hoe je hen kunt steunen.

9 Antwoorden

 1. Josan

  Mooie antwoorden. Komt een vrouw bij de dokter is inderdaad een ontroerend boek. Het verval vond ik zo ingrijpend

 2. Vlijtig Liesje

  ‘Komt een vrouw bij de dokter’ heb ik ook gelezen. Ik vond het een mooi boek, indrukwekkend ook. Maar ook met heel veel humor.

  Interessant om je antwoorden op de tag te lezen!

 3. Lieke

  Inderdaad ja komt een vrouw bij de dokter. Heb ook de film een paar keer gezien en keer op keer niet droog kunnen houden. Leuk ook weer om jouw antwoorden te lezen gwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.