Recept: Supersimpele bietensalade

geplaatst in: Recepten | 2

Joost en ik zijn dol op salades. En dan vooral: goedgevulde salades die met gemak als avondmaaltijd kunnen dienen. Zeker als het warm is staat hier zo’n 2x per week een salade op het menu. Ik deelde hier al eens onze couscoussalade (die we minimaal eens per maand eten, vaak vaker), vandaag is het de beurt aan een hele simpele, maar vullende salade van rode bieten.

Mijnlevenalsmama | Rode bietensalade

Het basisrecept heb ik in mijn studententijd eens op internet gelezen en leek me in eerste instantie een gekke combinatie. Ik bedoel: rode bieten en appel kon ik me heel goed voorstellen, maar feta? Bij rode bieten? Maar echt, het is heerlijk! En supergezond, omdat rode bieten boordevol eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen zitten.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • een pakje voorgekookte rode bieten
 • ongeveer 10 (kleine) augurken
 • 2 appels, vooral Granny’s doen het erg goed in deze salade vanwege de bite
 • een blok feta (wij gebruiken witte kaas van Arla, die is niet zo zout)
 • 2 rode uien
 • scheut (magere) yoghurt
 • eetlepel mayonaise
 • handjevol peterselie
 • zwarte peper uit de molen

Mijnlevenalsmama | Rode bietensalade

Je begint met het in blokjes snijden van de bietjes, een secuur werkje vind ik altijd, omdat ik vlekken op mijn kleding en het aanrecht wil vermijden. Zodra ik de bieten heb gesneden spoel ik direct de snijdplank en mijn mesje af, om te voorkomen dat mijn witte snijdplank roze wordt. Bietjes worden niet voor niets als natuurlijke kleurstof gebruikt. Vervolgens schil je de appels en snijdt deze eveneens in kleine blokjes. Net als de augurken en de uitjes. En dan is het net zo simpel als de foto doet lijken: je doet alles in één bak, verkruimelt de feta en husselt het door elkaar.

Lees ook:  Recept: Simpele rauwkost

De yoghurt, mayonaise en peper kun je mengen in een apart kommetje, maar je kunt ook direct een scheut yoghurt over de salade gieten, hier een eetlepel mayonaise aan toevoegen, wat peper erop doen en de boel dan door elkaar husselen. Afmaken met wat geknipte (of fijngesneden) peterselie en klaar, eet smakelijk!

2 Antwoorden

  • Gwen

   Ik lust geen haring, maar ik geloof je direct, want heb ontdekt dat dat zoute van de feta ook verrassend goed gaat met bietjes en appel, dus zoute haring vast ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.