Beste fietszadeldief

geplaatst in: Werkende moeder | 14

Daar stond ik woensdagmiddag. Na een nacht met (wederom) weinig slaap en een drukke dag op kantoor. In mijn handen twee tassen en een fietssleutel. Een sleutel die ik in het slot van mijn fiets stak en die anders ‘voelde’. Ik keek om me heen, keek nog eens en toen … toen begon ik te trillen van woede: mijn fietszadel was weg. Gewoon weg. Gepikt. Op een woensdagmiddag, op klaarlichte dag. Mijn voordrager met rieten mand, beide fietsstoeltjes én windscherm zaten er nog op. Maar mijn zadel was weg. Weg-weg. Ik heb namelijk nog om me heen gekeken, of ik niet gefopt werd en het zadel ergens op de grond lag. Maar nee,  je had me bestolen. Van een fietszadel notabene! Een hele fijne, dat moet ik je nageven, zo eentje waar je op gaat zitten en waar je in weg zakt. De fauteuil onder de fietszadels. Maar moest dat nu perse van mijn fiets? Mijn mooie glimmende trouwe mamafiets. De fiets waarop ik dagelijks mijn kindjes vervoer, die niet alleen verantwoordelijk is voor het veilig overbrengen van mij, maar ook van mijn kleine meiden. Moest je perse aan die fiets gaan sleutelen? Ik was (ben!) woest. Waarom?!

Gewoon niet. Afblijven! Sowieso van andermans fietsen, andersmans spullen, maar al helemaal van fietsen met kinderstoeltjes. Er zijn kinderen bij betrokken weet je. Want ik baalde flink van mijn zadel (en heb een fietsverzekering gelukkig), maar het had net zo goed een van de fietsstoeltjes kunnen zijn. Of beide. Dat verkoopt niet zo gemakkelijk zeker? Een losgetrokken fietsstoeltje? Overigens heb je dat ook wel eens geprobeerd bij mijn fiets. Of een collega van je, dat kan ook. Blijkbaar werd je toen raar aangekeken (en terecht, op klaarlichte dag aan een mamafiets morrelen trekt nogal wat bekijks lijkt me) en staakte je je actie. Kwam ik dus aan bij het kinderdagverblijf, gaar na een dag werken, blij dat ik mijn kindje weer op kon halen en wat gebeurde er toen ik haar in haar fietsstoeltje wilde zetten? Het stoeltje verschoof. En niet zo’n beetje ook! Ik ben toen dus naar huis gelopen, met de fiets aan de hand terwijl ik mijn kleine meisje dat in het stoeltje zat stevig vast hield. Voor het geval dat.

Mijnlevenalsmama | Fietszadeldief
Gelukkig was de fietsenmaker om de hoek nog open en reed ik binnen no-time weer op een nieuw (minder zacht helaas) zadel naar het kinderdagverblijf.

Nee fiets(zadel)dief, van mamafietsen moet je gewoon afblijven. Daar komen ongelukken van. Je zou het maar op je geweten hebben … Een fietsstoeltje dat los schiet en een kindje dat zich ernstig bezeerd. Knappe dief die daarmee kan leven. Minder ernstig maar minstens zo vervelend zijn moeders die zonder fietszadel naar huis zouden moeten fietsen. Die hun zware mamafiets met zitjes in evenwicht moeten houden terwijl ze staand fietsen. Ik ontsprong die dans. Dankzij mijn fietsenmaker. De fietsenmaker die overigens vertelde dat hij een aantal jaar geleden met zijn boodschappentas en twee kindjes de supermarkt verliet om aan te komen bij een fiets zonder stoeltjes. Gepikt! Daar sta je dan met je (kleine) kinderen en een zware tas.

Ik hoop dat je ervan genoten hebt meneer de fietszadeldief. Van mijn dure gelzadel, van de fietsstoeltjes van de fietsenmaker en van al die andere onschuldige ouders die je voor het blok zet. Ik hoop dat je het waard vindt, dan is het tenminste nog ergens goed voor. Fijne dag!

14 Responses

 1. Meike

  Schandalig! Ik hoop dat meneer (of mevrouw) de zadeldek dit leest en zich achter de oren krabt. Dit is echt not done!

 2. Jennifer

  Het slaat ook helemaal nergens op. Ik moet stiekem wel eens lachen bij de rijen studentenfietsen hier in de stad die zonder zadel staan na een donderdagavond, maar ja, dat zijn geen fietsen die je volbouwt met kinderen en boodschappen..

 3. Laura

  Echt belachelijk bij mij is het ook al een keer gebeurd. Eerst was mijn fiets gejat die ik al sinds mijn eindexamen had. Dus daar was ik niet zo heel blij mee. Maar goed toen een nieuwe fiets gekocht en een paar maanden later was mijn zadel en die van mijn man gepikt. Zomaar opeens weg.. En de rest had gewoon nog een zadel.. Ik snap niet waar mensen ingodsnaam zadels pikken.. Wat heb je daar nou aan?

  • Gwen

   Ik stond dus ook om me heen te kijken of er meer een zadel mistten, maar nee hoor, alleen de mijne was weg.

 4. Saakje

  Ja, triest dat zoiets gebeurt…
  Maar wat wij laatst hadden, of mijn studerende dochter…
  Kwam uit de trein bij haar vouwfiets…waar het zadel ook vanaf was gehaald… Grrr!!!!
  Toch naar de kamer gefietst, er steeds aan denken om niet te gaan zitten 🙁
  Het weekend weer naar huis, fietsje gestald bij station, komt ze maandags weer en wat schetst haar verbazing:
  er zat (weer) een zadel op!!Nou ja zeg, dat was een hele vreemde gewaarwording.Ze dacht eerst nog: is dit wel mijn fiets?
  Geen idee hoe of wat, maar wel heel apart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.