Geen tv meer dankzij Netflix

geplaatst in: Ontspanning | 3

Ik moet iets bekennen. Ik ben tv-verslaafd. Het is al een heel stuk minder sinds de kindjes er zijn. Wat zeg ik: enorm veel minder zelfs, maar toch kan ik niet zonder televisie. En heel eerlijk? Met televisie doel ik op Netflix voor series of mijn laptop om RTL of SBS gemist te kijken (Masterchef Australië is weer begonnen!). Het enige waar wij momenteel de ‘echte’ televisie voor aan zetten is Expeditie Robinson en Villa Mama. Ik moet dus iets bekennen: ik ben Netflix-verslaafd.

“Niks voor mij!” Of toch wel?!

Netflix is nog niet zo lang onmisbaar in ons huishouden, omdat we het pas een dik halfjaar hebben. We hebben ooit wel een proefabonnement gehad, maar waren toen nog niet zo laaiend enthousiast als dat we nu zijn. De timing toen was gewoon wat minder denk ik, want Netflix stond lang niet elke dag aan in die maand. Inmiddels is dat wel het geval. De kindjes beginnen de dag met Netflix, wij sluiten de dag ermee af.

Joost en ik kijken allebei graag series ’s avonds. De ene keer samen, de andere keer apart. Zo ben ik weer begonnen met Gossip Girl, kijkt hij de nieuwe Netflix Original Narcos en kijken we samen af en toe een stel afleveringen van Modern Family. Al die beschikbare series zijn dus precies de reden dat de normale televisie niet meer bekeken wordt, een paar uitzonderingen daargelaten. Zelfs mijn jarenlange verslaving aan GTST is passé, hoewel dat niet perse met Netflix te maken heeft, maar komt omdat rond die tijd de kindjes meestal net op bed liggen en we de boel nog op moeten ruimen en/of lunch voor de volgende dag moeten voorbereiden.

Lees ook:  Bath Time #2
Doorgaan waar je gebleven bent

Ik schreef het al eens eerder, het grote voordeel van Netflix is dat je verder kunt gaan waar je bent gebleven. Dat is met onze gebroken avonden zo’n onwijs groot voordeel. Mocht ik Quinn niet in slaap krijgen en ervoor kiezen om vast met haar naar bed te gaan, dan slaat de televisie of mijn tablet op waar ik gebleven ben en kan ik de volgende avond met één druk op de knop weer verder. Ideaal!

Manlief en ik zitten er door, of eigenlijk dankzij, Netflix serieus over te denken ons televisieabonnement op te zeggen. De extra zenderpakketten zijn al heel lang de deur uit, maar het hele abonnement opzeggen is toch een ‘dingetje’, hoewel ik eigenlijk weet dat we het niet zullen missen. Op Expeditie Robinson na dan, maar dat is ook online terug te zien gelukkig. Wordt vervolgd.

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

3 Responses

 1. Desiree

  Hier ook een groot Netflix fan. Ideaal voor de kids en ik heb al aardig wat seizoen er doorheen gejaagd van verschillende series (Nashville, OITNB en nu bezig met seizoen 4 van pretty little liars). Qua films vind ik Netflix wat minder, maar dat komt omdat manlief en ik eerder altijd heel veel films keken en het meeste dus al gezien hebben.

  • Gwen

   Toevallig zat Joost gisteren tussen de films te kijken en vervloekte het aanbod – toen zei ik ook al tegen hem dat je Netflix vooral moet hebben voor de series. Hoewel ik sommige romcoms wel kan waarderen, zelfs de oude die ik al ken. Af en toe 🙂

 2. janske

  Ik heb het nog steeds niet..Maar geniet van mijn Mediaconcern. ..alles opnemen en dan heerlijk die reclames doorspoelen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.