Tag: Fashionista – de mama editie

geplaatst in: Huisvlijt | 3

Monique bedacht een tijdje terug een eigen tag over fashion, speciaal voor mama’s. Over mijn kleding en de kleding van de meiden. Superleuk, want hoewel ik er zelf eigenlijk altijd casual bij loop en de meiden ook niet in jurkjes met zes lagen tule hijs, vind ik het wel ontzettend leuk om ermee bezig te zijn. Onze kleding.

1. Hoe zou je je eigen kledingstijl omschrijven?

Basic. Eigenlijk kun je mij al jaren uittekenen in een skinny jeans (donkerblauw, helderblauw of zwart) met een strak, lang hemdje en een vestje of blazer erover. Of met een wijdvallend shirtje met een leuke, maar niet te drukke, print. Als ik geen skinny draag, draag ik een zwarte of grijze legging met een strak lang hemdjurkje met een spijkerblouse, blazer of vestje erover. En ik heb een zwak voor luipaarprintjes in schoenen en bovenkleding. Qua schoenen die ik draag verschilt het een beetje (boel): All stars, hoge sneakers, bruine laarzen, boots of sandaaltjes als het warm is. Hakken draag ik eigenlijk niet meer sinds mijn zwangerschap van Olivia. Niet praktisch met kindjes.

Mijnlevenalsmama | Basic fashion
Mijn basics!

2. Heeft je kind of hebben je kinderen een specifieke kledingstijl en zo ja, hoe zou je die omschrijven?

Ook basic, maar stoer. En met veel roze en hier en daar een dierenprintje bij Olivia. Het moet vooral lekker zitten en ze moeten bewegingsvrijheid hebben. Mijn meiden lopen/kruipen dus meestal rond in een legging met matchend shirtje. Quinn draagt nog geen schoenen en voor Olivia geldt dat ik de schoenen het liefst laat matchen met haar kleding, maar dat ik ook geen discussie meer aan ga als ze kiest voor haar luipaardlaarsjes onder een zomers jurkje. Prima, het zijn leuke laarsjes en er zijn ergere dingen denk ik dan maar.

3. Wat is je lievelingskledingstuk?

Als ik een soort kledingstuk moet noemen is het toch echt een stretchy skinny jeans. Qua kledingstukken die ik in mijn kast heb en waar ik niet meer zonder wil, is het mijn spijkerjasje. Ik heb hem inmiddels alweer een jaar of 3, maar hij blijft mooi en zit onwijs lekker. Matcht goed met die basic outfits die ik altijd draag snap je

Lees ook:  Tag: Mommy's life

4. Waar shop je het liefst kleding voor jezelf? En waar voor je kind(eren)?

Ik heb volgens mij al eerder toegegeven dat ik een fervent H&M-shopper ben. Online, want van winkelen houd ik niet. De kleding van Olivia en Quinn bestaat voor 80% uit H&M en de overige 20% is vooral Hema en Zeeman.

5. Wat trek je aan als je een avondje uit gaat?

Avondjes of dagjes uit betekenen bij mij een zelfde soort outfit als normaal, maar dan met mijn haar in een nét wat mooiere knot en iets meer sieraden om. Grote oorbellen bijvoorbeeld. Ik heb 5 jurkjes in mijn kast hangen, waarvan ik er 3 amper draag. Voor een avondje uit een jurkje uit de kast trekken is niet echt mijn ding zullen we maar zeggen.

6. Wat doe je met kleding die je (kind) niet meer draagt?

De kleding van de kindjes bewaar ik. Althans, dat wat qua vorm nog mooi is voor een eventuele volgende ronde en waar geen blijvende vlekken op zitten. Kleding die niet aan die twee eisen voldoet, gaat, net als mijn eigen kleding die ik niet meer draag, in een vuilniszak. Eens in de zoveel tijd krijgen we een inzamelingzak door de brievenbus en zet ik de kleding op de inzameldag aan de straat. Hopelijk maak ik er zo weer iemand anders blij mee!

Mijnlevenalsmama | Olivia's fashiongevoel
Dertig graden en een kleurig zomerpakje matchen prima met die stoere luipaardlaarsjes 🙂

7. Koop of krijg je weleens tweedehands kleding?

Ik koop eigenlijk nooit tweedehands kleding, maar heb voor Olivia bijvoorbeeld wel een boel van een toenmalige vriendin gehad met een dochtertje dat twee jaar ouder is dan dochterlief. Veel van die kleding is nog steeds goed en hangt dus, als derdehands, in Quinns kast. Quinn moet het sowieso doen met veel tweedehands kleding. Van haar zus. Zelfs heb ik geen enkel tweedehands kledingstuk. Hoewel, ik heb kort geleden een paar items van mijn zusje te leen gehad, telt dat ook?

8. Koopje scoren in de sale of krom liggen om een dure jas die je echt móet hebben?

Absoluut de sale! Veel geld uitgeven aan kleding begrijp ik niet zo. H&M heeft hippe, betaalbare kleding en voor de kindjes is 20,- per item echt mijn max. Met uitzondering van schoenen en een jas. Ze groeien er vaak snel weer uit en/of het wordt onherstelbaar vies. Bij mijn kindjes althans.

Lees ook:  Klusjes rond het huis

9. Hoe kleed je je het liefst als je de deur niet uit hoeft?

Als ik de deur niet uit ga, draag ik sowieso bijna nooit make-up. Tel daar een legging met basic shirtje of een pyjamabroek met slobbertrui bij op en het beeld is compleet. Weinig fashionable, veel comfort.

10. Bepaalt je kind wat hij/zij aan wil en in hoeverre laat je hem/haar hier vrij in?

Voor Quinn kunnen we het nog volledig zelf bepalen gelukkig, bij Olivia wordt dat al iets moeilijker. Ik stel haar altijd eerst de vraag of ze een broek, legging of rokje/jurkje aan wilt. Op basis van haar antwoord laat ik haar uit twee of drie setjes kiezen. En zelfs dit is (nog) te manipuleren, omdat ze bij het eerste setje bijna altijd “Nee!” roept en ik vervolgens een ander setje aanprijs, haar vraag wat ze wil en ze dan negen van de tien keer het eerste setje kiest. Het setje van mijn voorkeur dus. Maar dat weet zij natuurlijk niet 😉 Over een paar maanden zal het wel anders zijn, want ze afgelopen maanden is haar interesse voor input al ontzettend toegenomen en ze is een meisje, dat wordt alleen maar erger natuurlijk. Gelukkig hangt haar kast vol met basics die over het algemeen goed combineren. Of combineert ze luipaard- en roze muffinprintjes. Ook goed!

3 Antwoorden

 1. Maxine | The Daily Max

  Leuke tag is dit! Herkenbaar, online shoppen! Ik weet soms gewoon niet meer hoe het moet, shoppen in winkels. Al helemaal niet met Juul erbij… Ik kijk meestal als een wezenloze de winkel door en denk dan: Waar begin ik in hemelsnaam?
  Een uur later zit ik vaak lekker achter mijn laptopje en heb ik volledig het overzicht en kan ik enorm genieten van het snuffelen tussen alle leuke kleding: “Klikt

 2. Maxine | The Daily Max

  *De boel liep middenin mijn reactie vast*
  “Die is leuk, klik! Oh en die trui heb ik ook nodig. Een jeans voor vijftien euro? Klik!”
  Julius heeft ook voor tachtig procent H&M kleding en voor de rest Zeeman, Hema en Zara. 🙂
  Nog even geduld en dan ga ik ook weer heel eventjes los voor meneers wintergarderobe ?

  -X- Max

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.