Knippen, plakken, verven + winactie

geplaatst in: Huisvlijt, Samenwerkingen | 26

Heel lang geleden schreef ik dit blogje over knutselspullen. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder, passen de knutselspullen allang niet meer in die doos en kan ik haast niet geloven dat Olivia écht zo’n knutselmeisje is. Ik geniet intens als ik naar haar geconcentreerde gezichtje kijk terwijl ze stickers plakt of papiertjes knipt. De plak- en kleurboeken zijn amper aan te slepen, stickervellen zijn favoriet en onlangs kocht ik een nieuwe bak vol stiften bij Hema omdat veel van de ‘oude’ een ingedrukte punt hadden. Knippen, plakken, verven en lezen is hier dagelijkse kost en wie weet straks bij jou ook, want onderaan dit blogje tref je een leuke winactie!

Prentenboeken en doe-boeken

De grootste hits hier in huis zijn de prentenboek van Dikkie Dik en Kikker en Vriendjes. Op de voet gevolgd door de stapel kleurboeken, plakboeken, stickerboeken en schriftjes met vouwblaadjes. Ik ben blij dat die laatste tegenwoordig lekker goedkoop in te slaan zijn bij bijvoorbeeld de Action want Olivia maakt er een sport van de boel te verknippen. Ze kan onwijs geconcentreerd knippen en gooit uiteindelijk ook alle snippertjes weg, dus mij hoor je niet klagen. Behalve dan dat ik stickervellen verknipt en wel in de prullenbak zie belanden en een nieuw kleurboek niet lang mooi en nieuw blijft, maar bomvol wordt geplakt, verknipt én (zoals de bedoeling is natuurlijk) bekleurd. Afijn, als ze te gehavend zijn gooi ik ze weg, lekker makkelijk.

Mijnlevenalsmama | Doe-boeken

Toen we vorige week een stuk gewandeld hadden en de voordeur weer openden lag er een verrassing voor beide meiden op de deurmat. Een leespakket van Joy4Kidz! Vooral Olivia was direct enthousiast en pakte haar toren met stiften en andere knip- en plakspullen erbij en ging aan de slag. Ze ontving pakket B met daarin 3 doe-boeken (verven, kleuren en plakken) en een voorleesboek met beestjes die je met drukkertjes door het boekje kunt laten lopen. Erg leuk! Hoewel dochterlief voor het verven, wat op nummer gaat, nog te klein is en niet alle spelletjes in het sticker-doe-boek snapt, valt het pakket wel erg in de smaak.

Lees ook:  Happy 2014 + winnaar fopspeentjes

Joy4Kidz is een boekenclub met verschillende pakketten voor verschillende leeftijden. Als je een abonnement neemt ontvang je voor 12,95 elke maand een leuk én leerzaam boekenpakket voor je kindje. De pakketten hebben allemaal iets te lezen en iets te doen en zouden daarom perfect bij ons passen. Ware het niet dat ik ze iets aan de prijs vind, maar dat is vooral omdat ik een knippende dochter heb en dus liever zo goedkoop mogelijk spulletjes insla.

Kartonnen boekjes, voor allebei

Naast prentenboeken en doe-boeken hebben we ook veel kartonnen boekjes in huis. En dan niet alleen kleine boekjes met 1-2-3 en verschillende dieren, maar ook voorleesboekjes met kartonnen bladzijden. Ideaal met een baby in huis en ook Olivia kan pas sinds ze bijna twee was zelf prentenboeken lezen zonder ze te scheuren. Hoewel ze laatst van drift wel een bladzijde los scheurde, maar dat zien we maar even door de vingers.

Quinn kreeg een pakketje met 3 kartonnen boekjes en een kleurboek. De laatste is geconfisqueerd door haar grote zus, hoewel het wel een geschikt boek zou zijn voor Quinn over een paar maanden. De plaatjes zijn namelijk ‘simpel’ en vriendelijk, erg dreumesproof!

Mijnlevenalsmama | Kartonnen boekjes

Winactie: een lees en doe-pakket naar keuze

En dan nu het leukste van dit blogje voor jou als lezer, ik mag in samenwerking met Joy4Kidz namelijk een pakket naar keuze weggeven! Dus wil jij net als ik met je baby, dreumes, peuter, kleuter of ouder kindje (Joy4Kidz richt zich namelijk op kindjes van tot 13 jaar) lekker lezen, kleuren en spelletjes doen? Doe dan mee!

Lees ook:  Tanden poetsen met fluoride?! (+ winactie)

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder in een reactie weten waarom jij graag wilt winnen en welk pakket je dan wilt.
 • Daarnaast zou ik het leuk vinden als je mij volgt op Facebook en/of Bloglovin’ en dit bericht liked.

De winactie loopt t/m 28 september, op 30 september zal ik de winnaar via de Facebookpagina bekend maken. Heel veel succes!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

26 Antwoorden

 1. Eline

  Hoi Gwen,
  Ik zou graag het pakket voor mijn zoontje van 4 willen winnen. Hij is net als Olivia gek op knippen en plakken.
  Groetjes!

 2. Suus

  Wat een leuke win actie zeg!☺
  Pakket B lijkt me wel wat voor Jake.
  Hoewel hij er nu nog een beetje klein voor is.
  Maar hij is dol op kleuren, verven en boekjes lezen plakken heb ik eigenlijk nog niet gedaan met hem, maar ik krijg regelmatig iemand over de vloer die dat geweldig vind ?

 3. Channah

  Heel erg leuk, ik zou graag pakket A voor mijn dochtertje winnen om haar langzamerhand kennis te laten maken met boekjes lezen.

 4. Karin

  Ik ga voor het pakket voor kinderen van 0 t/m 2, heb twee meisjes van 18 en 1 maand! De jongste vind behalve mij nog weinig interessant ;), maar de oudste is gek op lezen en voorgelezen worden!

 5. lisanne

  Ik doe graag mee voor pakket 0 tot 2 jaar…voor mn zoontje die volgende week 1 jaar wordt!

 6. Kimberly

  Hoi, wat een leuke winactie! Mijn dochter Gwen 😉 is nu 1 jaar en vind het erg leuk om boekjes te lezen. Knutselen is nog niet echt haar ding (stiften zijn zoo lekker) maar wat niet is kan nog komen. We zouden daarom graag het 0-2 jaar pakket willen winnen. Groetjes Kimberly

 7. KarinB

  Wat een leuk pakket en eerlijke blogpost, want de prijs zou mij in eerste instantie ook afschrikken. Maar misschien ben ik wel om, als ik de inhoud zelf zie! Onze dochter wordt binnenkort 2, pakket A zou een leuk cadeau voor haar zijn.

 8. Kirsten

  Leuk! Ik zou heel graag pakket B willen winnen voor mijn zoon Tobias van 3. Eigenlijk knutselen we te weinig. Hij vind stickers plakken wel echt heel erg leuk maar kleuren doen we eigenlijk niet. Ik zou het super vinden om het pakket te winnen, een goede aanleiding om aan het knutselen te slaan!

  Groetjes Kirsten

 9. Nina Mol

  Heel leuk! En elke keer om iets naar uit te kijken! Als ik zou mogen kiezen zou ik voor pakket D gaan: ik ben overblijfmoeder 🙂

 10. Janneke van de Laar

  Pakket B voor mijn kleine mannen van 5 en 3 jaar, wat een leuke verrassing zou dit zijn!!

 11. Susan

  Voor mijn 2 jongens en dochter zou ik heel graag meedoen voor het pakket 8 tot 13 jaar! ♡♡

  Uiteraard volg en like ik op FB en Bloglovin

 12. karin

  Wat een leuke blog en actie! Ik doe graag mee voor onze Jill, pakket A zou erg leuk voor ons meisje zijn.

 13. Maaike

  Oh leuk! Ik denk dat mijn zoon die dol is op boekjes heel blij wordt van het dreumespakket!

 14. Anneliese de Waal

  Ik doe graag mee voor pakket A, erg leuk voor de kinderen.
  Erg leuke winactie.

 15. Feinette

  Ontzettend leuk voor mijn oppaskindjes van 3,5.
  Ze zijn dol op voorlezen.
  Ik doe graag mee aan de actie!:)

 16. melissa van stipdonk maas

  Wat leuk zeg.Onze kids zijn echt helemaal gek op knutselen en vooral nu het soms wat slechter weer is. ik volg en like via bl en fb en ik ga voor pakket b

 17. Marian

  Voor mijn zoontje die nu al dol is op boekjes lezen doe ik graag mee voor de drie kartonnen boekjes + het kleurboek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.