Lief Dagboek september ’15

geplaatst in: Gezinsleven | 2

Afgelopen zondag realiseerde ik me opeens dat het tijd werd de foto’s van deze maand uit te zoeken voor mijn maandoverzicht. De maand is echt voorbij gevlogen! Dat zal komende maand trouwens niet anders zijn, want de weekenden zitten bomvol. Leuk, maar druk. September was een maand met veel uitjes, lekker eten, mijn fietszadeldiefstal, voor het eerst sinds tijden weer eens shoppen voor mezelf en meer! Lees je gezellig mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek september '15

We begonnen de maand in het tuincentrum. Niet degene hier in de wijk, maar de Intratuin een stukje verderop omdat ze daar ook een koffiecorner hebben (met heerlijke taartjes en muffins!) en een speelhoekje. Ideaal dus! Op woensdag en donderdag werk ik en negen van de tien keer maak ik dan een outfitfoto die ik vervolgens op Instagram plaats. Waarom? Omdat ik het thuis vaak vergeet (of in huispak loop) en omdat we op kantoor zo’n mooie grote spiegel hebben. Bovenstaande is daar dus ook gemaakt en het viel me hier voor het eerst op hoe slank mijn benen inmiddels weer zijn. Heerlijk!

Olivia is een binnenkindje, maar sinds we een picknicktafeltje hebben staan buiten zit ze vaak buiten te puzzelen of iets anders. In dit geval samen met mij tijdens Quinns slaapje een spelletje memory met wat lekkers erbij. Begin september was mijn broertje jarig en huurden we een auto om richting Brabant te rijden. Voorafgaand aan een bezoekje aan Ballorig. De meiden vonden het geweldig!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek september '15

Een “monkeyplatter” is altijd een hit hier in huis. Dat is een fancy woord voor een bordje met van alles en nog wat. Ik serveer lekkers op een plankje en de meiden (en ik) eten het in no-time op. Prima vieruurtje! Daar rechts zie je een van mijn lunches van de afgelopen tijd. Juist, met tonijn. Huh, maar je bent toch vegetariër? Ja dat ben ik nog steeds, maar sinds ik sport en op mijn eiwitinname moet letter eet ik wel weer tonijn af en toe. Vond ik vroeger namelijk onwijs lekker in salades. En nog steeds!

Lees ook:  Lief Dagboek augustus '15

Tja, dat was dus mijn fiets zonder zadel. Jeetje, wat was ik verbaasd en boos zeg. Ik schreef een uitgebreid blogje over de fietszadeldief, die je hier kunt lezen. September had nog veel zonnige dagen, dus we wandelden erop los, hoewel ik nog altijd niet alle dagen die 5000 tot 10.000 stappen red.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek september '15

Masterchef Australie is een van mijn meest favoriete tv-programma’s, maar ’s avonds om zes uur de televisie aan gebeurd hier nooit omdat het dan spitsuur is. Ik kijk dus vaak afleveringen terug ’s avonds via de tablet en loop nog lang niet gelijk met wat SBS6 uitzendt, dus ik heb nog lekker veel te bekijken. Och en kijk dit, die meiden zijn zo onwijs leuk samen! Hier haalden Olivia en ik Quinn uit bed ’s middags en besloot dochterlief dat ze even bij haar zusje in bed wilde. Ik maakte de foto en ben vervolgens de was op gaan hangen en rustig op het toilet gaan zitten. Ze vermaakten zich prima!

Quinns eerste glijbaanervaring in het speeltuintje naast ons huis bleek een succes. En zie je dat hoekje met laptop, ijskoffie en een opgeruimde tafel daar? Daar zat ik een keer. Een hele middag. Alleen. Joost ging namelijk met de meiden naar zijn moeder en ik genoot dus van de rust in huis. Heerlijk af en toe!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek september '15

Vorige week zondag ging Olivia met mijn ouders naar de dierentuin en ik met Quinn naar een verjaardag van de dochter van een van de mama’s die ik via Instagram heb leren kennen. Haar kleine meisje werd één en voor de gelegenheid leerde Quinn die week klappen. Over slanke benen gesproken, al zeg ik het zelf. Omdat de ene helft van mijn kleding lubberde en de andere helft niet echt mijn smaak weer was besloot manlief dat ik maar even moest gaan shoppen. Ik ging dus naar de stad in mijn eentje en kocht een broek, twee vesten, een jasje, mouwloze top en een blouse. Echt onwijs blij mee! Het was heerlijk om mezelf even in het nieuw te steken en maakt dat ik elke ochtend weer zin heb om een leuke nieuwe combi aan te trekken.

Lees ook:  Plog #1: Een rustig thuisdagje

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek september '15

Tot slot afgelopen week. Ik sprak af met Fleur en haar leuke meisje Kate. We aten een lekkere koek en dronken koffie bij de Intratuin, terwijl de kindjes speelden. Ook kocht ik een tweede wasmand (de witte) waardoor we nu licht en donker vooraf kunnen scheiden. Gaat zowel Joost als Olivia goed af, dus ik ben een blije huisvrouw.

Half oktober is Olivia jarig en wordt ze alweer drie. De tijd is voorbij gevlogen. Cliché maar waar. Facebook herinnerde me er nog even aan van de week, toen was ik ‘3 jaar geleden’ 37 weken zwanger. Ik kan me dat ook nog precies voor de geest halen, dat zwanger zijn, maar weet tegelijkertijd niet echt meer hoe mijn leven pre-moederschap eruit zag.

Verder genoten Joost en ik eind van de maand weer van onze avonden omdat Quinn weer wat beter slaapt dan voorgaande weken, vierden we de verjaardag van de overbuurvrouw, had ik een tapasavondje met collega’s bij mijn baas thuis en sportte en speelde ik volop met de kindjes. Het was weer een fijne maand, op naar oktober!

2 Antwoorden

    • Gwen

      Leuk dat je weer meespiekt in onze maand! En inderdaad, weer wat betere avonden en nachten scheelt zo veel, heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.