Olivia’s traktatie op het kinderdagverblijf

geplaatst in: Huisvlijt | 4

Niet alleen thuis hebben we een feestje gevierd omdat Olivia drie werd, ook op het kinderdagverblijf was het feest. Net als vorig jaar en het jaar ervoor trakteerde dochterlief weer iets lekkers. Het eerste jaar begreep ze er nog bar weinig van natuurlijk en waar ze het vorig jaar vooral leuk vond, vond ze het dit jaar vooraf “Wel een beetje spannend.”, wat te zien was op de foto’s, maar ’s avonds thuis zei ze met een grote glimlach dat het trakteren “Echt leuk!” was. Gelukkig maar!

Iets minder gezond, maar wel lekker!

Hoewel ons streven nog altijd is de kids zo min mogelijk suiker te geven, eet Olivia bijna wekelijks een croissantje, is ontbijtkoek met oma vaste prik als ik sport op dinsdagochtend en koos ik ditmaal voor een traktatie met een ligakoek én lange vinger. Hoewel vooral die ligakoek me verraste qua ingrediënten en aantal kcal (maar liefst 120 in één koek), maar goed: ze is niet elke dag jarig.

Mijnlevenalsmama | Traktatie derde verjaardag

Een tijdje geleden spotte ik op Instagram een onwijs leuke traktatie bij iemand voor haar dochter en al snel wist ik dat dit hem ook zou worden voor Olivia. Spiegeltjes! En het leuke is dat Quinn en Olivia niet in dezelfde groep zitten en dit zo gemakkelijk en leuk bleek dat ik hem denk ik voor Quinns tweede verjaardag weer ga gebruiken. Mits Quinn tegen die tijd net zoiets met meisjesdingen heeft als Olivia, want het moet natuurlijk wel bij je kindje passen.

Mijnlevenalsmama | Feestmuts
Het eerste jaar trakteerde dochterlief rupsjes van komkommer en tomaatjes.
Mijnlevenalsmama | Feestmuts kinderdagverblijf
Het tweede jaar gingen we voor groentechips in een leuk zakje met een strikje eromheen.
Mijnlevenalsmama | Trakteren derde verjaardag
Zelf spiegeltjes maken in 3 stappen

De spiegeltjes maak je het gemakkelijkst met ligakoeken van de Albert Heijn, omdat deze in tegenstelling tot de échte ovaalvormig zijn in plaats van vierkant. De steeltjes zijn gewoon lange vingers, die je van elk willekeurig merk kunt kopen en de decoratiebloemetjes die ik heb gebruikt komen van de Jamin (de roze) en de Lidl (de oranje en gele), maar ik hoorde later dat Dr. Oetker ook doosjes met decoratiebloemetjes verkoopt. Dom dat ik daar vooraf niet aan gedacht heb, want ik ben werkelijk waar alle winkels (Marskramer, Xenos, Hema, Action en Wibra) langsgelopen alvorens ik slaagde bij de Jamin en die roze suikerbloemen zijn een stuk prijziger dan die van Dr. Oetker. Maar ach, ze smaken vast ook een stuk lekkerder 🙂

Lees ook:  Positief beoordeeld

Mijnlevenalsmama | Traktatie makenJe kunt een zakje glazuur kopen om de bloemetjes op de ligakoek en vervolgens de lange vinger aan de ligakoek te plakken, maar ik heb het gedaan met zelfgemaakt glazuur. Dit is heel gemakkelijk te maken door poedersuiker met water te vermengen met de verhouding van 6/1. Ik vermengde dus 2 lepels water met 12 lepels poedersuiker en heb er uiteindelijk nog een beetje poedersuiker bij gedaan, omdat ik wilde dat het glazuur zo snel mogelijk zou drogen en ik dus een dikke brei wilde hebben.

Stap 1: plak de bloemetjes met wat glazuur in de bovenhoekjes van de ligakoeken.

Stap 2: de strikjes op maat knippen en rondom de langevingers strikken. Zorg ervoor dat het strikje op de niet-suikerkant zit, omdat je die kant tegen de liga gaat plakken en dat dus de voorzijde is. De niet-suikerkant blijft namelijk beter tegen de ligakoek plakken (ik heb het ook andersom geprobeerd).

Stap 3: de langevingers tegen de achterzijde van de ligakoeken plakken. Houd ongeveer de helft van de lange vinger als maatstaf. De ene helft steekt dus uit als spiegelhandvat en de andere helft zit tot ongeveer de helft van de ligakoek geplakt. Op deze manier zijn de spiegeltjes het stevigst.

That’s it! Supersimpel dus. Al met al duurt het drogen van het glazuur het langst. Ik heb de bloemetjes bijvoorbeeld ’s ochtends al opgeplakt, de liga’s toen laten drogen en ’s middags de lange vingers met strikje en al er tegenaan geplakt. Alles bij elkaar ben ik met 15 spiegeltjes een klein uurtje bezig geweest. Succes!

Lees ook:  Blogplanning | Update

4 Antwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.