Roos: “Dag zwangere plakkilo’s, hallo Curves!”

geplaatst in: Sport | 3

Zoals jullie weten deel ik om de week mijn ervaringen met Curves (eerdere updates lees je hier, hier en hier) en ben ik razend enthousiast, maar ik ben niet de enige in mijn kennissenkring. Mijn lieve vriendinnetje Roos, met wie ik samen zwanger was, is ook fan. Net als ik is zij inmiddels al haar zwangere kilo’s weer kwijt en voelt zich een stuk fijner dankzij het sporten. Roos en ik gingen niet alleen gelijk op qua zwangerschap (onze uitgerekende datum scheelde immers maar een week), ook qua cravings, vocht vasthouden en toegenomen kilo’s konden we er wat van. Het ‘grappige’ was dat ook het (niet) verdwijnen van de kilo’s redelijk gelijk op ging. Niet alleen tijdens de zwangerschap, maar dus tijdens de eerste sportieve maanden deelden we wekelijks ons gewicht via Whatsapp. Roos bereikte een paar weken eerder dan ik haar magische pre-zwangerschapsgewicht weer en ik moet eerlijk toegeven dat ik toen even jaloers was, maar tegelijkertijd gaf het mij extra motivatie. En inmiddels zijn we allebei weer slanke, fitte mama’s en dat mag ook best eens gezegd worden! Lees je mee hoe Roos’ Curves avontuur begon?

Roos: “Tijdens mijn 2e zwangerschap kwam ik ruim 22 kilo aan. Ik wist door de zwangerschap van mijn eerste zoontje, dat zwangerschapskilo’s plakkers zijn bij mij. Ik zou die overtollige kilo’s dus nooit zomaar kwijtraken. Toen ik 10 dagen na de bevalling voor het eerst weer op de weegschaal ging staan, bleek dat ik spontaan 10 kilo kwijt was. Wat was ik blij!”

Lees ook:  Mama wordt fitter, nieuwe uitdaging
Niet vanzelf en smoesjes

“Ik hoopte stiekem nog dat ik ‘vanzelf’ mijn oude gewicht terug zou krijgen. Maar toen ik drie maanden later nog geen gram meer was afgevallen, bedacht ik me dat sporten misschien wel een goed idee was. Mijn verlof was afgelopen en ik gaf mezelf twee weken om rustig te beginnen met werken en even aan te kijken of mijn lijf door de extra beweging van het werken alsnog ‘vanzelf’ zou gaan afslanken. Smoesjes natuurlijk. Eigenlijk vond ik mezelf aanmelden bij een sportschool gewoon hartstikke eng! Ik wist totaal niet hoe dat in zijn werk ging en de laatste keer dat ik iets van sport deed was ruim 6 jaar daarvoor (oeps!).

Gwen vertelde me rond die tijd dat ze zich had aangemeld bij Curves en de eerste paar keer sporten haar goed beviel. Een sportschool voor alleen maar vrouwen en binnen 30 minuten klaar zijn met je work-out? Dat klonk goed! Zéker met mijn onregelmatige werktijden en drukke gezinsleven. Ik besloot eens te gaan kijken bij de Curves-vestiging bij mij in de buurt en als het goed voelde, zou ik me aan te melden. Weg met de smoesjes.”

Mijnlevenalsmama | Sporten bij Curves

Aanmelden en direct beginnen

“Ik werd erg hartelijk ontvangen. Het was toevallig rustig toen ik kwam, dus de coach had direct tijd om alles te uit leggen en mijn inschrijving te regelen. Ik had voor de zekerheid mijn sportkleding mee genomen dus na het aanmelden mocht ik me omkleden en begonnen we met meten en wegen. Ik was verre van blij met alle meetresultaten (confronterend!), dus ik had meteen extra motivatie om te beginnen. Het werking van het parcours van Curves werd me uitgelegd en alle apparaten werden voor gedaan. Ook kreeg ik bij elk apparaat te horen waar ze voor dienden. De begeleiding en uitleg gaf me moed, dit kon ik wel!

Lees ook:  Mama is fit #5

Ik heb me begin maart aangemeld en ben ondertussen bijna 10 kilo en heel wat centimeters overal kwijt. Mijn BMI is van overgewicht naar gezond gewicht gegaan, mijn spiermassa is toegenomen en mijn vetmassa is verminderd. Ik ben hartstikke trots op wat ik tot nu toe bereikt heb met Curves en blijf lekker door gaan met sporten.”

3 Responses

    • Gwen

      Ik geloofde er eerst niet zo in, maar inmiddels weet ik zeker dat sporten echt belangrijk is om af te vallen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.