Mama is fit #4

geplaatst in: Sport | 3

‘Gelukkig’ is het de komende weken rustiger hier qua feestjes. Een kinderverjaardag mét taart, personeelsfeestje, borrel op het werk en een aantal verjaardagen leverden nogal wat drankjes en ander lekkers op dat in mijn mond verdween. Niet erg, ik genoot er immers volop van, maar het is ook wel weer erg lekker om nu wat rustigere weekenden te hebben en me dus bewuster aan het Complete-menu te kunnen houden. De resultaten zijn prima, maar juist daarom wil ik meer (of eigenlijk minder, het is maar hoe je het bekijkt).

Streefgewicht en spiegelbeeld

Schreef ik vorige keer nog dat ik op en een heel klein beetje onder mijn pre-zwangerschapsgewicht van 68 kilo bleef hangen, wat op zich al een topprestatie is natuurlijk, zit ik er nu alweer ruim een kilo (66,8) onder. En toch, toch zou ik het liefst nog 3 tot 5 kilo kwijtraken om de simpele reden dat mijn lichaam dat prima kan hebben. Ik ben 1.68 en heb momenteel een gezond BMI van 23,5 maar iets minder mag ook wel. Desalniettemin, en nu komt het, boeit mijn gewicht me minder dan mijn spiegelbeeld.

Al toen ik een maand of drie geleden, nog voor ik begon met Curves Complete, de magische grens van 72 kilo bereikte werd ik blij van mijn spiegelbeeld en paste ik al mijn kleding van voor de zwangerschap weer. Het geheim zit hem in de verloren centimeters en de toegenomen spiermassa. Nu mijn vetpercentage, dankzij het eiwitrijke voedingsschema, eindelijk terrein verliest aan mijn spiermassa (en ik dit ook zie in de spiegel) wéét ik dat kilo’s niet zoveel zeggen. Die 3 tot 5 kilo is dus vooral een richtlijn en geen doel. Mijn doel is om mijn enorm hoge vetpercentage onder de 30 en mijn spiermassa boven de 30 procent te krijgen. Het gevolg hiervan is hoogstwaarschijnlijk een paar kilo minder op de weegschaal, wie weet nog wel een kledingmaat kleiner en bovenal een strakker spiegelbeeld, want dat er winst te behalen is in het strakker worden van mijn lichaam-na-twee-zwangerschappen staat buiten kijf.

Lees ook:  Mama is fit #14
Mijnlevenalsmama | Curves sportclub
Mijn sportclub 🙂
Elke week,  waarom eigenlijk?

Naast dat ik drie keer per week een halfuurtje curve, ben ik ook op woensdagavond bij mijn sportclub te vinden voor de wekelijkse bijeenkomst van Curves Complete. Veel van de deelnemers combineren dit met een work-out vooraf, maar mij is het pas één keer gelukt omdat het avondprogramma na een werkdag hier nogal een uitdaging is en ik het dan vaak niet red om om kwart voor acht aan mijn work-out te beginnen. Maar ja, wel de meeting om kwart over acht dus. Elke week. Waarom eigenlijk?

Tijdens de bijeenkomsten staat elke week een ander thema centraal. Zo hadden we het laatst over emotie-eten en tja, wie kent dat nu niet? Ik wel! Net als verleidingen qua eten op je werk of in de supermarkt of de focus op kilo’s, waar ik dit blogje ook al mee begon, terwijl centimeterverlies, je kledingmaat en de verhouding tussen vet- en spiermassa zoveel meer zeggen dan de weegschaal. Ik weeg mezelf bijvoorbeeld om de dag. Het is erin geslopen, een gewoonte. Ik hecht overigens weinig waarde aan de fluctuatie in mijn gewicht. Ik wéét dat ik anderhalve kilo kan schommelen, dat is al jaren het geval, en ga dus niet expres meer of minder eten als de weegschaal positief of even iets negatiever uitvalt. Maar ja, elke dag wegen slaat nergens op. Het gewicht en de cijfers die ik hier deel zijn afkomstig van mijn wekelijkse weeg- en meetmoment bij Curves trouwens. Dat is mijn leidraad, dat zijn de cijfers die tellen, het thuiswegen is gewoon een (nutteloos?) gewoontedingetje.

Lees ook:  Energiek, fitter, happy #10

Het leukste van de wekelijkse bijeenkomsten vind ik om elkaar even te spreken, in te haken op elkaars ervaringen en weer even gemotiveerd te worden als je, zoals ik laatst, een mindere week hebt door ziekte, gebrek aan motivatie of tegenvallende resultaten. Samen afvallen en fitter worden is altijd gemakkelijker dan alleen!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

3 Responses

 1. Meike

  Goed bezig hoor. Ik heb je natuurlijk van het weekend gezien en je ziet er goed uit. Emotie eten ken ik ook heel goed, maar ik eet bijvoorbeeld ook uit verveling.

 2. Thea van Galen

  Goed bezig! Emotie eten ken ik maar al te goed, maar ook al weken geen last meer van 🙂
  Blij met de stap die ik gemaakt heb, en leuk om te lezen hoe goed het bij jou gaat!

 3. janske

  Hier ook een emotieeter. Ik moet zeggen dat je er afgelopen zondag echt SUPER uit zag (mag ook gezegt worden!) En inderdaad…je spieglbeeld is belangrijker dan de kilo’s al vind ik mijzelf er vaak slanker uitzien in de spiegel dan wanneer ik mijzelf terug zie op foto’s….dat is pas echt schrikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.