Lieve Quinn #3

geplaatst in: Opvoeding | 6

Over iets meer dan een maand word je alweer één. Bizar hoe snel het jaar voorbij is gevlogen. Ik weet nog zo goed dat ik zwanger van je was. Dat ik geen idee had hoe jij jij zou zijn, maar alleen wist dat je een druktemaker was. Je met je voetjes in mijn liezen af zetten en je hoofd tegen mijn ribben duwen was soms ronduit pijnlijk. En nog steeds kun je er wat van. Je overstrekken, afzetten en ontzettend hard krijsen als je boos bent. Maar weet je lieverd, dat is nergens voor nodig. Papa en mama zijn er altijd voor je, altijd.

Je hebt ons gezinnetje verrijkt, jouw glimlach zien zodra ik je kamertje binnenloop of horen als je zus me voor is en ik nog in de badkamer bezig ben. Jullie horen kletsen, lachen, keten, elkaars handje vast houden. Jouw enthousiaste ge-mama als je vindt dat ik te lang bezig ben in de badkamer en het hoog tijd is jouw uit je kamer te halen. Hoe je je hoofd in je eten laat zakken en in je ogen wrijft als je moe bent, maar vervolgens weer klaarwakker doet en het op een gillen zet als we je kamertje in lopen. Slapen is zeg maar niet jouw ding. En toch, je hebt het nodig, papa en mama weten wat goed voor je is, dus alsjeblieft kleine dondersteen, accepteer dat je ’s middags twee uurtjes moet slapen en dat het ’s avonds rond acht uur babybedtijd is. Nog een keer drinken ’s nacht of later op de avond is prima, maar van slapen word je een grote meid en kun je nog meer peuterdingen doen.

Mijnlevenalsmama | Mama en Quinn

Alles wat Olivia doet is namelijk leuker dan wat dan ook. Achter elkaar aan kruipen, lopen aan haar handen, spelen met grote-meiden-speelgoed en het liefst ook knippen, plakken, buiten spelen met de poppenbuggy en boven met de Playmobil. Maar helaas lieve kleine bijna-dreumes van me, voor die laatste dingen ben je echt nog te klein. Je bent krap elf maanden, dat grote-meiden-speelgoed loopt niet weg.

Nog even en we vieren je eerste verjaardag kleine boef. Leuke ondeugd, blij ei, onwijs eigen persoontje dat je bent, vrolijkerd, lieve mooie Quinn. Het eerste jaar is voorbij gevlogen en ik weet uit ervaring dat het tweede jaar nog sneller gaat, maar weet je, het maakt niet uit want elke dag vind ik je nog liever en nog leuker. Ik houd van je lieve schat, voor altijd! Alle liefs van mama.

6 Antwoorden

 1. Yvonne

  Wat mooi geschreven! Ongelooflijk he wat zo’n kleintje allemaal bij je naar boven haalt. Geniet ervan! En alvast een fijne dag gewenst op haar verjaardag!

 2. Lieke

  Slik.. Wat mooi geschreven en wat is het mooi als de meiden straks de brieven lezen als ze ouder zijn!

 3. José

  Lief! En dat slapen he, dochterlief is ook niet fan van slapen (vooral overdag), maar oh wat heeft ze het nodig. Ik hoop dat Quinn snel in zal zien dat slapen toch wel fijn is 🙂 (en dochterlief ook) Geniet van je meiden!

 4. Inge

  Heel mooi geschreven! Heel herkenbaar ook. Geniet ervan, want het gaat (zoals je weet) allemaal heel vlug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.