Tag: Post pregnancy

geplaatst in: Zwangerschap | 5

Door Saskia werd ik getagd voor de Post Pregnancy Tag. Een onwijs leuke tag over kwaaltjes, eetlust, de nachten, veranderingen en meer van dat soort typische dingen van na de zwangerschap. Vandaag lees je mijn antwoorden en hoewel ik vooral terugkijk op mijn laatste zwangerschap (daarvan ontzwangeren is nog steeds het geval bij mij), zal ik zo nu en dan ook de zwangerschap van Olivia erbij pakken. Staat immers ook nog vers in mijn geheugen. Lees mee!

 • Hoe oud is je kindje nu?

Olivia is net drie geworden en Quinn wordt 2 december één en is dus nu elf maanden.

 • Hoe voel je je?

Goed! Wat zeg ik, onwijs goed! Ik zit lekker in mijn vel, het leven met twee kindjes valt me/ons alles mee en we zijn gezond, gelukkig en moe. Dat laatste blijft een dingetje en de laatste keer dat ik een nacht van zes uur onafgebroken slaap heb gehad kan ik me niet meer heugen, maar het zijn ‘gewoon’ de tropenjaren. Ze zijn maar zo kort klein, er komt een tijd dat ik terug verlang naar deze tijd, ondanks het slaaptekort, dus elke dag is wat mij betreft een feestje.

 • Nog last van kwaaltjes?

Niet perse een kwaaltje, maar mijn haar is nog niet wat het geweest was. Gelukkig is het niet meer elke dag vet en aan een wasbeurt toe, maar de kleine babyhaartjes blijven wel onwijs lelijk bij mijn voorhoofd pieken. Daarnaast is mijn concentratie weer een stuk beter, zijn de opvliegers verdwenen en heb ik alle zwangere vetreserves, ondanks de borstvoeding, kunnen dumpen.

Mijnlevenalsmama | 28 weken zwanger
28 weken zwanger van Olivia
 • Is je eetlust veranderd?

Eetlust en trek heb ik altijd.  Wel kan ik me, nu ik niet meer zwanger ben en de hormonen zijn verdwenen, weer beter bedwingen en is schepsnoep van het Kruidvat niet meer aan mij besteed.

 • Zwangerschapskilo’s?

Weg! Eindelijk 🙂

 • Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Ik schreef het al vaker, ik vind zwanger zijn geweldig en zou het liefst gister alweer zwanger zijn. Ondanks de bekkenpijn, de misselijke en moeie eerste en lichamelijk zware laatste weken kijk ik er met een grote glimlach en wat weemoed op terug.

 • Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Over de bevalling heb ik vrij weinig te zeggen, mocht er een derde kindje komen. Dat wordt namelijk wederom een geplande keizersnede. Is me beide keren prima bevallen en ik teken ervoor, maar ik kies voor nog zo’n zwangerschap. De zwangerschappen van de meiden zijn redelijk hetzelfde verlopen qua kwaaltjes en bekkenklachten, maar toch kies ik dan voor die van Quinn. Ik heb, ondanks een rondlopende Olivia maar waarschijnlijk dankzij de kennis die ik al had van mijn eerste zwangerschap, tot 36 weken door kunnen werken en gevoelsmatig minder last van mijn bekken gehad omdat ik beter naar mijn lichaam luisterde.

 • Zijn er dingen die je anders had gewild?

Heel soms vind ik het jammer dat ik nooit weeën heb ervaren, niet weet hoe een natuurlijke bevalling voelt. Maar moeite heb ik er nooit mee gehad en de naweeën die ik had na de geboorte van Quinn waren enorm pijnlijk (beenweeën terwijl ik dus een buikwond had en alleen plat op mijn rug kon blijven liggen), dus wat dat betreft weet ik dat ik niks gemist heb.

 • Hoe is het met jullie kindje?

Het gaat erg goed met de meiden! Ze zijn zo lief en ook zo leuk samen. Echt stapelgek op elkaar!

 • Hoe zijn de nachten?

Tja, vermoeiend en met vooral een erg wakkere (maar gelukkig vaak wel vrolijke) Quinn, hoewel Olivia ook nog geregeld huilend wakker wordt.

 • Genietmomentje?

Toch wel de nachtelijke knuffel- en voedingssessies met Quinn. Vaak haal ik haar als ze huilt uit bed en kruipen we samen weer in ons bed, dan drinkt ze bij me en hebben we elkaars handje vast. Meestal vallen we samen in slaap en leg ik haar terug in haar eigen bed als ik een uur of twee weer wakker ‘schrik’. Het genietmomentje van Olivia is ook slaapgerelateerd, want elke avond na het verhaaltje vraagt ze of ik even naast haar wil liggen en vertel ik haar wat we die dag gedaan hebben, terwijl ik over haar hoofd wrijf. Genieten!

Lees ook:  Mijn bevallingsverhaal #2
Mijnlevenalsmama | Zwangerschapsshoot
Fotoshoot toen ik bijna 31 weken zwanger was van Quinn.
 • De grootste verandering?

Dat is zonder twijfel het niet meer je eigen tijd in kunnen delen. Ik mis dat eigenlijk niet en ben onwijs blij met mijn leven zoals het nu is, het in ‘dienst staan’ van de meiden en leven ‘voor’ hen, maar je bed uit moeten zodra zij wakker zijn, op de klok kijken omdat er geluncht moet worden of het bedtijd is. Als net-afgestudeerde en samenwonende vrouw was het heel anders zullen we maar zeggen.

 • Aan het werk?

Ja, ik werk twee dagen in de week en dat is echt de perfecte verdeling tussen werken en het thuismoederschap voor mij.

 • Jouw tip voor aanstaande moeders?

De clichédingen: geniet (van je zwangerschap, want je gaat het vast en zeker nog missen en van je baby, want ze groeien veel te snel), vertrouw op jezelf (mommy knows best), pak je rust waar kan (het heet namelijk niet voor niets MOEderschap) en laat het over je heen komen (sommige voornemens blijken nu eenmaal onuitvoerbaar, so be it).

Dat was hem, de post-pregnancytag. Ik tag op mijn beurt graag Bibian, die op het moment van dit schrijven 39 weken zwanger is en Roos, die sinds kort een nieuw blog heeft dat zeker het bezoeker waard is. Benieuwd naar jullie antwoorden meiden!

5 Antwoorden

 1. Bibian

  Wat leuk om te lezen, ik heb hem ook al on-ingevuld klaar staan voor als ik straks bevallen ben. En nog steeds respect voor jou nachten, ik geniet nog even van het niet wakker worden van een kind ’s nachts, dat zal heel binnenkort weer gaan veranderen haha. liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.