Mijn niet-mama ik

geplaatst in: Persoonlijk, Werkende moeder | 2

Huh, wat is dat nu weer voor titel? Je niet-mama jij? Je bént mama, waarom dan iets schrijven over de niet-mama versie van jezelf? Nee, zo bedoel ik het niet. Ik schreef al eerder over ‘wat ik deed before-kids‘ en veel vaker nog schrijf ik over hoe ontzettend geweldig ik het moederschap vind en dat ik me niks leukers en fijners kan wensen, de meiden maken mij compleet, intens gelukkig, zij maken mij mij om het zo maar even te zeggen. Maar er is natuurlijk ook nog een niet-mama-Gwen, de Gwen die mijn collega’s zien, de Gwen die ’s avonds op de bank ploft naast haar man, die zich zo nu en dan opdoft, die bijna nooit onzeker is, dol is op schrijven en drie tot vier keer per week in de sportschool te vinden is. Mijn niet-mama ik dus, lees mee!

Series bingewatchen

Lost, 24, Sex and the City, McLeods Daughters, Grey’s Anatomy, Gossip Girl en nog heel veel meer. Ik heb het gezien. Ik ben dol op series kijken en er was een tijd dat ik al mijn vrije tijd eraan besteedde. Heerlijk om jezelf even te verliezen in een ander verhaal en achter elkaar door te kunnen kijken omdat je niet op de volgende aflevering op tv hoeft te wachten. Lang leve series in dvd-boxen tegen betaalbare prijzen een jaar of zes geleden en Netflix en internet nu.

Wijn is altijd een goed idee

Ik heb een zwak voor rode wijn. En ja, ik zou het elke avond wel kunnen drinken, maar dat doe ik natuurlijk niet. Dat is in de eerste plaats niet zo gezond natuurlijk en daarnaast hebben we de verantwoordelijkheid over twee kleine meisjes en vind ik veel (en vaak) drinken dus gewoon niet kunnen. In het weekend (dat soms ‘toevallig’ al op donderdag begint) en nooit meer dan twee glazen in verband met de borstvoeding. Heerlijk, wijn is altijd een goed idee!

Lees ook:  Ode aan mijn moeder
Mijnlevenalsmama | Wijn en gezin
Een foto van 5 maanden geleden, een zondagmiddag in onze tuin. Wijn en gezin, genieten!
Werken en ‘winkelen’

Mijn niet-mama-ik is ook dol op haar werk. Bezig zijn met tekstschrijven, dingen regelen (zoals momenteel de voorbereiding van een beursdeelname van het bedrijf waarvoor ik werk), social media, website-onderhoud. Maar ook het lezen van marketinggerelateerde artikelen, contentmanagement, ik vind het allemaal even leuk. Twee dagen werken is voor mij het ideale evenwicht. Even iets anders doen dan met de meisjes spelen en het huishouden, mezelf op een andere manier uitdagen. Ik geef eerlijk toe dat mijn carrièredrive verdween toen Olivia uit mijn buik gehaald werd en ik niet meer de ambitie heb manager te worden of fulltime te werken, maar parttime mijn kunnen op dat vlak laten zien doe ik enorm graag.

Net als slapen (ik ben dol op middagdutjes!), tig kleuren nagellak hebben en het liefst elke dag een ander kleurtje op doen en buiten de deur lunchen (wat ik trouwens ook regelmatig met de meisjes en/of Joost doe). Ik houd niet van uitgebreid winkelen, maar wel van rondsnuffelen bij bijvoorbeeld Action, H&M, Xenos en Hema. En als we dan toch bezig zijn buiten de deur: ik heb een zwak voor cappuccino (liefst met slagroom) ‘buiten de deur’ en lekkere donkere, verse, broodjes van de bakker. Liefst met mozzarella, tomaat en een dikke laag pesto. Evenals verse jus d’orange en smoothies of van die vieze vette kaasbroodjes, als ik ze ruik moet ik me altijd in houden, want ik weet dat zodra ik ze proef ik ze eigenlijk helemaal niet zo lekker vind.

Afijn, tot zover de dingen die ik graag doe, die niet moedergerelateerd zijn. Simpele dingen, dagelijkse dingen. Voor mij geen bezoekjes aan de sauna, geen spa-treatments, bioscoopbezoekjes, dancefestivals en avondjes uit. Een paar keer per week sporten, uitjes met het gezin en zo nu en dan een avondje alleen Joost en ik is voldoende. Stiekem vind ik de wel-mama-Gwen al leuk genoeg namelijk!

Lees ook:  Olivia en Sam!

2 Responses

  1. Roos

    Me-time is heerlijk, en denk ik ook nodig om een leuke(re) mama te zijn! Ik vind t ook heerlijk om ergens een Latte te gaan drinken en gewoon even zelf door de stad te shumen 😉

    • Gwen

      Ik doe het eigenlijk te weinig haha, maar toch: dat sporten is gelukkig al altijd zooo fijn even als me-time.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.