Lief Dagboek oktober ’15

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Oktober, de maand waarin Olivia drie werd, we heerlijk nazomerweer kregen, maar tegelijkertijd ook moesten wennen aan onze winterjassen en de wintertijd én een boel leuke dingen deden. Kijk mee naar onze maand!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek oktober '15

Die winterjassen dus, Quinn kon het wel waarderen! Dit jasje is trouwens niet haar wnterjas, het is een tussenjasje. Van Olivia geweest en echt onwijs leuk al zeg ik het zelf. De zoeknacht naar een leuke winterjas gaat verder, want degene die Olivia het eerste jaar droeg vonden Joost en ik niet het bewaren waard toentertijd. Gewoon echt niet leuk genoeg voor een tweede ronde.

Daarnaast zie je een van mijn overheerlijke lunchsalades, want ook al wordt het kouder, goedgevulde salades lust ik altijd. En check de border, winterklaar! Zoals ik hier al schreef ontbijten wij in het weekend samen in bed en zowel de pop als Dikkie Dik kruipen er ook wel eens bij. Gezellig!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek oktober '15

Olivia’s traktatie is al uitgebreid aan bod gekomen, maar kan niet ontbreken in mijn maandoverzicht. Laatst zag Olivia deze foto op mijn telefoon voorbij komen en riep meteen enthousiast dat ze weer even spiegeltjes uit wilde delen. Echt een succes dus! Ik ontving een pakketje van Vtech met Flipsies, maar omdat het pakje iets groter is dan ik had verwacht, heb ik hem niet ‘zomaar’ aan dochterlief gegeven, maar bewaar hem tot Sinterklaas.

Shoppen voor Quinn is nog een beetje wennen. Veel kleuren die Olivia leuk stonden staan haar niet, dus ik sta regelmatig te twijfelen tussen meerdere varianten van hetzelfde kledingstuk. Zo ook dit keer. Voor Olivia zou ik zonder twijfel de grijs met donkerblauwe trui gekocht hebben, voor Quinn nam ik na overleg met Joost via Whatsapp de lichtblauwe variant mee en hij staat haar echt heel goed! Tja en de taart voor dochterliefs derde verjaardag is ook al voorbij gekomen, maar te leuk om niet nog eens te delen.

Lees ook:  Lief Dagboek augustus '15

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek oktober '15

Vlak voor de visite kwam op Olivia’s verjaardag kroop ze, zenuwachtig, op mijn schoot. We knuffelden en maakten een aantal leuke en gekke selfies. Dit is er één van. En een foto van een dag of twee later, toen er druk gekleid moest worden met haar nieuwe koekjes en pizza kleisetjes. Ik zou bijna mee doen, zo leuk!

De onderste foto’s moeten eigenlijk andersom. Quinn besloot half oktober een keer een nacht praktisch door te slapen (maar twee keer wakker, dat is een goede nacht voor ons), dus ik werd blij en fit wakker en besloot te gaan lunchen in het zonnetje met de meiden. Op een terrasje. Hup, haren in een vlecht, mascara op en wandelen. Heerlijk!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek oktober '15

Lief klein meisje, wat wordt je toch snel groot en wijs! Dit was mijn uitzicht tijdens een van onze wekelijkse ontbijtjes op bed. En die rechterfoto was mijn uitzicht ’s avonds. Totaal geen Curves-waardige maaltijd, want Joost en ik besloten de kindjes vroeg naar bed te doen en daarna lekker op de bank te kruipen met broodjes, kaasfondue, smeersels en wijn én de nieuwe aflevering van The Walking Dead te kijken. Beste serie ever!

Olivia ontving de week na haar verjaardag, omdat ik eerder niet in de gelegenheid was het op te halen bij het DHL-punt, nog een kadootje van een persbureau. Het verjaardagsboek van Peppa Pig, onwijs leuk! We lezen er vaak ’s avonds uit voor nu.

Rechtsonder een kolf-foto. Ik ben het kolven op mijn werk inmiddels aardig zat, maar wil tot Quinn 1 is sowieso dat ze nog een flesje borstvoeding drinkt bij de lunch in plaats van andere melk, dus ik tel de weken af. Prima te doen hoor en de ontspanning tussen het werken door is ook wel lekker, maar toch: na bijna 9 maanden elke week kolven ben ik het gewoon zat. En da’s niet zo gek lijkt me!

Lees ook:  Lief Dagboek #2

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek oktober '15

Check dit: zooo lief! We gingen vorig weekend langs mijn schoonmoeder. Die woont niet zo heel ver bij ons vandaan, maar de trein en tram sloten helemaal niet goed op elkaar aan, dus zowel heen als terug waren we lang onderweg. Quinn dronk nog even bij me vlak voor we weggingen en viel ik slaap in mijn armen. Joost nam haar over en genoot eventjes, alvorens ik haar in de draagdoek knoopte en we weer naar huis gingen.

Thuis, waar ik dit leuke herfstige kaarsen/bloemenplateautje heb staan en deze lekkere drinkpakjes van Cawston Press. Sapjes van puur fruit, zonder kunstmatige toevoegingen. Heerlijk! Niet suikervrij, want fruit bevat behoorlijk was suikers, maar wel erg lekker voor af en toe. En daar is Olivia het mee eens 🙂

En alweer de laatste foto van deze maand, gemaakt in het tuincentrum bij ons om de hoek. Kijk eens hoe lief ze allebei naar de konijntjes staan te kijken? Overigens ging ik ook nog met ze langs de Intratuin, die iets verder bij ons vandaan is, waar de kerstshow al in volle gang is. Ik houd van deze tijd van het jaar, zolang het maar zulk na-zomerweer is en niet dagenlang regent dan. Op naar november!

  1. Miranda

    Wat een heerlijke maand zo. Mooie foto’s!
    Ik vond de zoektocht naar een winterjasje ook erg lastig, maar ben gister geslaagd bij de V&D gelukkig. Laat de kou nu maar komen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.