Waarom niet (door)slapen leuk is

geplaatst in: Gezinsleven | 3

Dat onze meiden slechte slapers zijn is alom bekend, maar vannacht bedacht ik mij opeens dat er heus wel voordelen zitten aan niet (door)slapen. Voor mezelf wel te verstaan. Zo’n vijf uur slaap per nacht, verdeeld in twee of drie blokken, went namelijk snel en ’s nachts knuffelen of alvast nadenken over de boodschappen zie ik als voordeel. Maar er is meer, lees mee!

 1. Wat heeft de volgende dag in petto? Is er iets leuks dat je kunt ondernemen met de kindjes? Wat trek je aan? Simpele dingen, maar ik vind het oh-zo-fijn om er alvast over na te denken als ik wakker ben ’s nachts en het zorgt ervoor dat ik ‘frisser’ aan de dag begin als ik al weet wat ik onder andere ga doen en aan trek (als ik mijn kleding de avond tevoren nog niet klaargelegd heb zoals ik dat voor werkdagen altijd wel doe).
 2. Je kunt alle appjes in je Whatsapp-groepen bijlezen en ongestoord reageren.
 3. De boodschappen uitschrijven de volgende dag is een eitje, omdat je het lijstje in je hoofd al drie keer geschreven hebt (het daadwerkelijk uitschrijven midden in de nacht zou ik ook eens moeten proberen).
 4. Er is niets, maar dan ook echt niets, fijners om met je kindje tegen je aan onder de dekens te kruipen, ook als deze het liefst aan je haar trekt, vingers in je mond duwt of verhalen over de pop of Peppa Pig ophangt. Om half vier ’s nachts.
 5. Burenruzies, vechtende of krolse katten en een huilende baby bij de overburen zijn voor jou geen geheim meer.
 6. Je hoeft niet wakker te worden om te plassen en slaapdronken naar het toilet te lopen (wakker ben je immers al).
 7. Voor het veranderen van kleine dingen in je interieur geldt hetzelfde als voor dat boodschappenlijstje: in je hoofd heb je alle opties al bekeken en is het alleen nog maar een kwestie van de boel op de juiste plaats schuiven. Je wéét op voorhand dat het een succes is!
 8. De volgende dag een uitje naar een vreemde stad of een ‘excursie’ met de trein op het programma staan? Geen probleem, jouw mobiel heeft al een printscreen van de reis in zijn geheugen staan en de volgende ochtend kun je deze stap over slaan in het drukke ochtendritueel.
 9. Evenals zoeken naar die ene leuke aanbieding voor een nachtje weg of een pretpark, want wanneer heb je overdag immers de rust om Vakantieveilingen en andere kortingssites door te spitten?
 10. Instagramprofielen doorscrollen, ‘vergeten’ blogs lezen, het laatste nieuws bekijken op NU of appen met medemama’s die ook te maken hebben met een nachtbraker, het kan allemaal!
Lees ook:  Thuis, werken en weer thuis

Mijnlevenalsmama | Niet doorslapen

Natuurlijk zou ik niets liever doen dan een tijd lang elke nacht acht uur of meer slapen. Aan een stuk, maar zolang de meiden klein zijn zit dat er blijkbaar bij ons thuis niet in en zoek ik liever het positieve in dit ‘slaapprobleem’. En nee, ik ben heus niet elke nacht vrolijk aan het rondsurfen naar leuke aanbiedingen en als Quinn ontroostbaar is of Olivia elk halfuur om mama blijft roepen zit ik ook met mijn handen in het haar hardop te zuchten in bed. Maar meestal nestel ik me met Quinn in ons bed, slaapt Joost lekker door en klets en kroel ik met mijn klaarwakkere moppie, net zolang tot we samen in slaap vallen of ik weer een poging tot terugleggen in haar eigen bedje aandurf. Om vervolgens dus één van bovenstaande dingen aan te pakken omdat ik klaarwakker ben. Je kunt het maar vast gedaan hebben 🙂

3 Antwoorden

 1. Inge

  Leuk vind ik die onderbroken nachten ook niet, maar vanaf nu ga ik ook eens proberen de positieve kanten te zoeken, nu heb ik ineens inspiratie om te doen ’s nachts 😉 dit had ik nodig!

  • Gwen

   Geen dank! Het heeft hier ook een tijd geduurd voordat ik er iets positiefs in kon zien hoor 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.