Mama is fit #5

geplaatst in: Sport | 1

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zit op een dood punt. Vind ik zelf althans, mijn Curves coaches-denken daar anders over. Ik volg nog steeds de menu’s (zij het voor 85% in plaats van 100%), val nog steeds af en ook mijn vetpercentage blijft dalen, maar, het gaat me te langzaam. Logisch wel, want ik heb mijn streefgewicht van voor de zwangerschap al behaald, maar ja, ik wil meer. Vrouw-eigen volgens mij 😉

Echt een dood punt?!

Het dode punt zit hem voor mij vooral in de steeds geringere afname van gewicht en vetpercentage. En weet je, ik weet ook dat het mijn eigen schuld is. Dat het hem zit in die 15% van het menu die ik (vooral in het weekend) aan mijn laars lap. Aan de wijntjes en cappuccino’s die ik toch wel drink, de tompouce die ik afgelopen weekend at op een verjaardagsfeestje en het broodje volvette geitenkaas met patatjes ernaast dat ik op smikkel op het terras. Het is geen gebrek aan motivatie, want zoals ik al zei volg ik de menu’s nog steeds, zonder problemen zelfs, sport ik elke week drie keer én probeer ik mijn stappen te halen. Het is denk ik vooral het besef dat het nu niet meer zo snel gaat als voorheen.

Is dat dan echt een dood punt? En is dat een negatieve ontwikkeling? Eigenlijk niet. Ik hoef immers niets meer te doen of laten om dit gewicht (66,5 kilo) te behouden en Curves Complete is in de afgelopen twee maanden echt mijn levensstijl geworden. De recepten vallen nog altijd in de smaak én ik blijf afvallen. In kleinere stapjes, maar toch.

Lees ook:  Energiek, fitter, happy #6
Sporten IS ontspanning

Waar ik het sporten toen ik begon met Curves in maart een moetje vond, is het inmiddels een ‘magje’. Ik vind het heerlijk! Negen van de tien keer stap ik bijna fluitend op de fiets richting mijn sportclub en doorloop het circuit zonder tegenzin. Die ene keer dat ik niet sta te springen, maar toch ga, is ook prima te doen.

Ik dacht het nooit hardop te zeggen, maar sporten is ontspanning. Ik krijg er energie van, zelfs als ik doodop ben na een nacht met minder dan drie uur slaap en/of een dag met jengelende kindjes. Het feit dat ik ook resultaat zie en voel van het sporten draagt uiteraard bij aan mijn fijne gevoel over sporten, lijkt me logisch.

Resultaten in cijfers

Ik begon dit blogje met een soort klaagzang over de geringe afname de laatste twee, drie weken, maar in cijfers is het zo slecht nog niet. Ik ben sinds ik begin september met Complete ben begonnen 5,2 kilo en alles bij elkaar opgeteld 20,5 centimeter (4 borst, 5,5 middel, 2 buik, 3,5 dijen, 3,5 bovenbenen en 2 armen) afgevallen en ook al is dat de laatste weken maar iets minder dan een halve kilo per week, is dat toch een halve kilo per week. Een halve kilo! Zonder er gevoelsmatig iets voor te hoeven doen (of laten).

Tot slot heb ik mij omdat de weegschaal hier thuis al een week flikkert tussen de 65,5 en 66,2 voorgenomen deze week het menu 100% te volgen. De 65kg komt nu opeens heel dichtbij en een gewicht rond de 65 is eigenlijk al jaren een droom. Zonde dus om die kans nu te laten lopen! Over twee weken lezen jullie hoe het met dit voornemen afgelopen is 🙂

Lees ook:  Ik zou nooit ...

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

  1. Roos

    Een dood punt zegt ze, je bent gek joh ;). Ik hang al ruim 2 maanden op hetzelfde gewicht en heb nul motivatie om te sporten… geef mij eens een schop onder mn hol joh 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.