Favoriete baby items

geplaatst in: Huisvlijt, Opvoeding | 4

Uitzetlijsten zat te vinden op internet en zelfs in babywinkels krijg je papiertjes in je handen gedrukt met alles dat volgens hen absoluut onmisbaar is. Ik deelde al eens mijn onmisbare uitzetitems en in dit blogje kun je zien wat wij twee keer succesvol als babyspeelgoed gebruikt hebben het eerste jaar, maar vandaag is het de beurt aan mijn favorieten. Random dingen die niet allemaal evenveel met elkaar te maken hebben, maar die op een of andere reden echt mijn favoriet zijn qua baby items. Wie weet kun jij, zwangere mama-to-be, er je voordeel mee doen, lees mee!

 • Slaapzak

Ik heb twee winterkindjes, dus een dekentje in het bedje was onmisbaar. Maar als je zo’n perfectionist bent als ik wil je dat na elk dutje het lakentje en dekentje weer straks opgemaakt wordt. Vreselijk tijdrovend en bovendien totaal nutteloos omdat je zodra je kindje wakker is de kamer weer verlaat, maar goed, zo ben ik nu eenmaal. De slaapzak bood uitkomst toen Olivia bijna 2 maanden oud was. Gewoon een wikke winterslaapzak van de Hema (maat 68-80) met de mouwen tweemaal omgerold. Een dekentje was overbodig (want romper en pyjama dus de slaapzak is als het ware het dekentje) én Olivia sloeg zichzelf niet meer wakker, omdat haar armen ‘vast’ zaten in de dikke mouwen van de slaapzak. Ideaal! Quinn lag zelfs al direct na de kraamweek in een slaapzak, waardoor mijn zorgvuldig uitgekozen lakentjes al snel in de kast bleven liggen. Overigens ging Olivia, net als Quinn nu, het hele bed door ’s nachts: onder wordt boven en rug wordt buik, dus met een lakentje en dekentje zouden ze amper bedekt blijven gok ik.

 • Knuffeldoekje in het kwadraat

Beide meiden hebben er eentje van Happy Horse. Onwijs zacht en knuffelbaar, zo’n doekje met kop en pootjes. Toen het knuffeldoekje bij Olivia aan sloeg heb ik binnen een paar weken een extra exemplaar gekocht. Voor je weet maar nooit. Bij Quinn besloten we al tijdens mijn zwangerschap weer zo’n knuffeltje te kopen en kochten er direct twee. Ik was ze allebei wekelijks waardoor de meiden niet aan hun ‘slaapgeur’ wennen. Een aanrader!

 • Wandelwagen

Gewoon omdat het heerlijk is om samen met je baby een stuk te wandelen. Frisse lucht, je conditie weer een beetje opkrikken na de bevalling, even de deur uit zijn tijdens je verlof of samen lunchen terwijl je baby lekker in de wagen kan slapen. Hoewel ik hem niet elke dag gebruik en ook onwijs fan ben van de draagdoek (wat ik verderop toe licht), vind ik een wandelwagen een absolute must.

 • Spuugdoekjes

In mijn ogen handiger dan een hydrofiele doek. Om melkgolven mee op te vangen althans. En snotneuzen mee af te vegen. Zo’n spuugdoekje steek je zo in je handtas, jaszak of zelfs in de kontzak van je jeans. Hier in huis slingert er nog elke dag eentje rond om de snottebellen soldaat mee te maken.

Lees ook:  Je kindjes vergelijken

Mijnlevenalsmama | Speelkleed

 • Leuke rompers

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik toen Olivia net geboren was me afvroeg waarom ze in godsnaam die rompers zo fancy maakten, omdat je er in de praktijk niets van zag. Ze zitten namelijk onder de rest van de kleding. Tot dochterlief uit de meeste one-piece-pakjes in maat 56 en 62 gegroeid was en begon om te rollen. Rompers en joggingbroekjes bleken ‘key’ en dus ging ik juist leuke rompers kopen en zorgen voor bijpassende broekjes. De keren dat Quinn een shirtje met lange mouwen aan gehad heeft in maat 50 t/m 68 zijn op twee handen te tellen. Laagjes kleding aan doen is gewoon te veel gedoe. Je moet het ervaren om te geloven (been there, done that), maar als het kan, neem dan van mij aan dat shirtjes te missen zijn zolang je leuke rompers met lange en/of korte mouwen in huis hebt en dat je moet zorgen dat de onderkleding matcht met je leuke rompers met allerhande printjes.

 • Stapelbekers

Naar mijn idee het leukste en meest veelzijdige speelgoed dat er is. Olivia speelt er nog steeds mee. Je kunt er een toren van bouwen, mee op de grond slaan, erin roeren met een lepeltje, mee in bad spelen, in de zandbak, dingen in- en uit doen zoals Quinn momenteel doet met bijvoorbeeld een blokje, torens bouwen en weer omgooien, alle bekers individueel gewoon over de grond schuiven tot in den treuren en doen alsof je de pop een fruithap geeft. Moet ik nog even door gaan? En ja, ik heb het gewoon over die goedkope plastic bakjes die je voor minder dan vijf euro bij de Action of Kruidvat koopt.

 • Draagdoek

In één woord: onmisbaar. Echt. Koop. Een. Draagdoek. Het knopen ziet er heel ingewikkeld uit, maar je leert het zo door het te doen. Krampjes, een jengelig kindje, niet willen slapen, snel even naar de speeltuin met je andere kindje of kindjes, reizen met het OV, een dagje pretpark. Ideaal!

Lees ook:  Tag: Mijn kind houdt van ...

Mijnlevenalsmama | Draagdoek onmisbaar

 • Speelkleed voor op de grond

Ik schreef het hier al: onze box is veel minder gebruikt dan toen Olivia klein was. Quinn rolde snel en kon zich goed vermaken op haar buik, maar dat verschilt per kindje natuurlijk. Echter, een speelkleed is, zodra ze rollen en/of de babygym interessant vinden, echt een must wat mij betreft. Een boxkleed op de grond voldoet natuurlijk ook, alleen het voordeel van zo’n speelkleed is dat ze iets groter zijn dan boxkleden en er vaak ‘friemeltjes’ aan zitten die je kindje uitdagen. Het speelkleed is hier in huis beiden keren tussen 3 en 6 maanden zeer intensief gebruikt. Uitvouwen, baby erop, klaar!

4 Responses

 1. Vivienne

  Wat een handige tips en een perfecte timing! Ik lig echt wakker van alles wat ik moet kopen, regelen en uitzoeken… Jouw lijstje is een goede toevoeging op mijn uitzetlijst. Sommige dingen heb ik al zoals een speelkleed en draagdoek. Maar de bekers ga ik zeker aanschaffen! En mijn winterkindje krijgt ook een heerlijke warme slaapzak :-).

  • Gwen

   Geen dank 🙂 Wat je echt niet hoeft te halen zijn flanellen doeken (want hydrofiel is prima en zacht genoeg) en navelbandjes, dat wordt echt niet meer gebruikt tegenwoordig. Net als een luieremmer, vond ik onwijs overbodig (maar goed, de meningen zijn verdeeld) omdat ik elke poepluier gewoon individueel in luierzakjes met een geurtje vd Action (nog geen 2 euro voor 100 stuks) deed en in de gewone vuilnisbak gooide.

 2. Eline

  Een speelkleed is inderdaad echt ideaal. Wij wisselen het spelen af tussen de box en het speelkleed; beide vind ze superleuk.

 3. Maud

  Wat een handige tips! Inmiddels zelf 22 weken zwanger van ons eerste kindje & dus druk aan het kijken wat we allemaal nodig gaan hebben… Ga je tips daar zeker in meenemen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.