Samen op één kamer

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 6

Toen ik ruim 7 maanden zwanger was van Quinn hebben we Olivia’s grote meidenkamer ‘gemaakt’. Dochterlief verhuisde, met haar bijna twee jaar, niet alleen van het ledikantje naar een groot bed, ze kreeg ook een grotere kamer. De babykamer bleef babykamer en begin december nam Quinn haar intrek in de kleinste slaapkamer van ons huis. En straks, als Quinn ruim anderhalf is denk ik, vindt er weer een slaapkamerverhuizing plaats. De meiden gaan samen op één kamer. Onze kamer.

Papa en mama uit de grootste kamer

In deze blogpost gaf ik al een kijkje in onze kamer (modern, wit en ruim), maar wat je hier niet goed in ziet is dat de kamer echt enorm groot is. Hij beslaat de hele voorzijde van onze bovenverdieping en is dus 5,40 meter lang en ongeveer 3 meter breed. Een heerlijke ruime, lichte kamer waar (bijna) niets anders in gedaan wordt dan slapen. Zonde van al die ruimte toch?

Het heeft wat overredingskracht gekost, want Joost zag het plan niet direct zitten, maar onze kamer wordt volgend jaar de slaapkamer van de meisjes en wij verhuizen naar Olivia’s huidige kamer. Ook een prima kamer, alleen de helft minder groot dan de ‘ouderslaapkamer’ en dus is hij met ons bed van 1.80 en 2 nachtkastjes erin vol. Onze kledingkasten zullen hoogstwaarschijnlijk naar zolder verhuizen of we toveren de babykamer om tot kledingkamer, daar zijn we nog niet helemaal over uit.

Twee bedden én voldoende speelruimte

Onze inboedel verhuizen naar een kleinere kamer is een logische stap. Enerzijds lost het het ‘probleem’ op dat Quinns kamer nogal klein is en er weinig speelruimte over blijft als je hier een peuter- of eenpersoonsbed in plaatst (en met twee bedden in Olivia’s kamer heb je hetzelfde probleem qua speelruimte), anderzijds spelen de meiden graag samen, kan het Barbiehuis dat nu op zolder staat te shinen dan ook naar de slaapkamer, vond ik het geweldig om vroeger met mijn zusje op één kamer te slapen (tot ik ging pre-puberen althans) én vind ik het eigenlijk gewoon onzin dat wij zo’n grote kamer hebben terwijl we die ruimte helemaal niet benutten. Dan liever een roze meidenparadijs op al die vierkante meters toch?

Lees ook:  Kijkje in de babykamer #2

Mijnlevenalsmama | Samen spelen kamer

Het plan is trouwens om over een paar jaar een dakkapel op onze zolder te plaatsen en daar met een gipswandje een extra kamer te creëren, die tegen die tijd waarschijnlijk ons domein wordt. Maar ja daar moet voor gespaard worden en we hebben die ruimte voorlopig nog niet nodig.

Roze, basic en ‘warm’

Nu we de knoop over de kamerindeling doorgehakt hebben, stroomt mijn hoofd vol met ideeën voor de kamer van de meisjes. Ik wil de bedden met de kopse kant tegenover elkaar zetten en dan bij het voeteinde met een vakkenkast van Ikea een ‘wandje’ maken, zodat ze als ze in bed liggen ieder hun eigen hoekje hebben. Op de muur naast het ene bed komt denk ik een kledingkast (Olivia heeft er eentje met 3 deuren en daar is nog plek zat, dus ze gaan een kast delen), en bij het andere bed het Barbiehuis. En dan nog is er ruimte over en zit ik te denken aan een lange smalle tafel waarop bijvoorbeeld met Playmobil gespeeld kan worden.

Eigenlijk wilden we de meubels die Olivia nu heeft ‘meeverhuizen’, tot we laatst een bedbank mét opberglade (zoals ze nu ook heeft) in meer landelijke stijl tegenkwamen. Ik denk dat dat hem wordt voor de meiden. Als het zover is deel ik natuurlijk foto’s van de kamer van Olivia en Quinn met jullie, maar ik kan alvast verklappen dat de basis wordt zoals ons hele interieur. Basic met wit en grijstinten, maar toch warm, een beetje landelijk, romantisch én roze, bijvoorbeeld met de vakkenkast of de kleine Lack-tafeltjes die Olivia nu ook al heeft staan. Zucht, ik zie het al helemaal voor me. Wordt zo leuk!

Lees ook:  DZP: schone vitrinekast

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

6 Antwoorden

  1. Tamara

    2 kindjes op 1 kamer is echt superleuk! In het begin is het even wennen, maar hier zijn de jongens en wij er erg blij mee!

  2. Nicole

    Oh wauw dat is ook een idee! Wij zitten de hele tijd al moeilijk te doen (in ons hoofd want er komt nog niet eens een tweede aan en toch zijn we ermee bezig) terwijl de oplossing eigenlijk best makkelijk is….. Dank je!

  3. janske

    Wij deelde vroeger twee kamers. ..in de kleinste sliepen we samen in een stapelbed en in de grootste was onze speelkamer. De andere grote kamer was voor mijn ouders. Dat ging prima tot mijn puberteit inderdaad…toen kreeg ik de zolder, mijn zusje de grote kamer en de kleinste kamer werd kleding kamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.