Tag: After pregnancy

geplaatst in: Zwangerschap | 1

Hoewel ik laatste de Post Pregnancy Tag al invulde, nam ik ook de After Pregnancy Tag over die ik bij Joyce spotte. Nét even iets andere vragen en omdat ik dol ben op zwanger zijn, vind ik terugblikken en hier weer even bij stilstaan gewoon erg leuk. Ik neem je mee terug naar mijn laatste zwangerschap, die inmiddels alweer bijna een jaar geleden is. Lees mee!

  • Hoe oud is je kindje nu?

Mijn kleinste moppie wordt 2 december één. Dat is dus al bijna, bizar hoe snel dit jaar voorbij is gevlogen.

  • Na hoeveel tijd miste je je buik?

Eigenlijk direct omdat die intense manier van samen zijn en dat nooit alleen zijn zo onwijs bijzonder is, maar het échte missen van zwanger zijn kwam toen Quinn een week of zes was. Het komt vast ook niet al verrassing als ik zeg dat het geweldig lijkt om nog één keer mee te mogen maken. Over een tijdje.

  • Welk ‘verboden’ eten at je het eerst na de zwangerschap?

Rode wijn! Maar ja, dat is geen eten natuurlijk. Qua eten heb ik eerlijk gezegd niets gemist. Carpaccio, zalm, sushi … Ik eet het sowieso niet, dus mis het ook niet als het niet mag. Evenals verse brie, heerlijk op zijn tijd, maar missen deed ik het niet.

  • Welke zwangerschapscraving is over gegaan in een gewone craving?

Gelukkig is mijn extreme zoete trek weer afgenomen. Ik heb vooral een after-pregnancy-craving aan de zwangerschap over gehouden: verse geitenkaas. Op een of andere manier kon ik daar direct na de zwangerschap geen genoeg van krijgen en nog steeds eet ik het elke week wel een keer.

  • Wat had je achteraf anders willen doen in je zwangerschap?

Niets! Ik heb wederom onwijs genoten van het zwanger zijn en ondanks dat de misselijkheid en moeheid in het begin en mijn bekkenklachten het niet perse een gemakkelijke zwangerschap maakten, heb ik het altijd als ‘gemakkelijk en fijn’ ervaren.

  • Wat mis je het meest aan je zwangerschap?

Het samen-zijn, Quinn in mij voelen, het contact, pronken met mijn buik, geoorloofd lui mogen doen en zo kan ik nog wel een aantal dingen noemen. Het allermeest mis ik trouwens het contact met je ongeboren kindje, die band die niemand anders ervaart zoals jij hem ervaart, die warmte.

  • Zou je nog een keer zwanger willen zijn?

Absoluut!

  • Merk je dat je nu nog last hebt van sommige zwangerschapskwaaltjes?

Het enige dat bij onverwachte bewegingen nog wel eens opspeelt is mijn bekken. Heb ik tussen Olivia’s en Quinns zwangerschap ook last van gehad. Niet gek dus dat dat bekken direct weer opspeelde toen ik zwanger bleek van Quinn. Eens zwak, altijd zwak in mijn geval.

  • Welke aankoop in je zwangerschap blijkt nu achteraf een miskoop?

Eerlijk gezegd kan ik niets bedenken, want alles dat we gekocht hebben toen ik zwanger was van Olivia hebben we toentertijd ook gebruikt. Voor Quinn gold dus dat we alles al in huis hadden. Er is wel één ding dat we echt nog nooit gebruikt hebben, maar technisch gezien hebben we dat niet gekocht en ‘zat het er gewoon bij’: de regenhoezen van de kinderwagen. Zowel voor de wagenbak als voor het zitje. Ik wandel gewoon niet als het hard regent en bij miezer is mijn motto dat ze niet van suiker zijn. Mocht je als aanstaande moeder dus twijfelen over de aankoop van deze hoezen dan zou ik je aanraden het niet te doen 🙂

Lees ook:  Nestelkriebels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.