Voorbeeldfunctie als blogger

geplaatst in: Huisvlijt | 4

Aanleiding voor dit blogje is een mailtje dat ik laatst kreeg van een lezeres die zich met mijn keizersnede-blogs enigszins kon voorbereiden op haar geplande keizersnede. Vond ik erg leuk om te lezen, fijn dat mijn ervaringen iemand kunnen helpen. Nu heb ik qua keizersnedes natuurlijk geen voorbeeldfunctie omdat ik ze niet uit voer, maar ik ben wel een ervaringsdeskundige wat dat betreft. Het zette me wel aan het denken. Ik ben een blogger, social influencer wordt zelfs gezegd en heb door mijn leven online te delen dus absoluut een voorbeeldfunctie, hoewel ik me daar (gelukkig) lang niet altijd bewust van ben.

Rapley, sporten en opruimen dankzij mij?

De Rapleymethode bijvoorbeeld, wie weet eten er inmiddels wel kindjes net als Olivia en Quinn met hun handen, dankzij mijn blogjes hierover. Er is natuurlijk zat online te vinden over deze manier van voedselintroductie en ik heb de Rapleymethode niet uitgevonden, maar als je via Google naar ervaringen zoekt kom je toch al vrij snel op mijn blog terecht. Of je wist, net als ik eerst, niet eens dat het bestond, las een van de leuke eetblogjes over Olivia of Quinn en besloot op basis daarvan jouw kleintje ook zelf te leren eten middels de Rapleymethode.

Mijnlevenalsmama | Voorbeeldfunctie
Check dat tasje, ik heb natuurlijk ook een voorbeeldfunctie voor Olivia.

En wat denk je van deze en deze opruimtips? Ik heb al van meerdere lezeressen gehoord of gezien via social media dat ze mijn tips in de praktijk hebben gebracht en onwijs te spreken zijn over hun opgeruimde woonkamer bijvoorbeeld. Of het sporten om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken en me fitter te voelen. Niet alleen online inspireer ik daar (zo blijkt) anderen mee, ook offline. Ik kreeg zelfs laatst een berichtje van een oud-vriendinnetje dat dankzij mijn sportblogjes dacht: “Wat zij kan, kan ik ook. Ik ga ook beginnen met Curves!” en nu razend enthousiast is en de eerste kilo’s al heeft geloosd.

Lees ook:  Ask me anything!
Gewoon wie ik ben

Ik ben online precies hetzelfde als offline. Het is hier in huis bijvoorbeeld bijna altijd opgeruimd, nergens ligt een stapel vergeten zooi, de wasmanden puilen amper uit en de kindjes ruimen, met mijn hulp, hun eigen troep op halverwege en aan het einde van de dag. Niks geen schone schijn en raar maar waar, zo gaat het écht hier in huis.

Het is gek om te bedenken dat mijn verhalen zo massaal gelezen worden en eerlijk gezegd nog gekker dat mensen soms doen wat ik doe. Maar tegelijkertijd is het onwijs leuk om dat te ontdekken, om te zien dat mijn ervaringen met de keizersnedes of bijvoorbeeld zwanger worden ondanks een niche andere moeders kunnen helpen. Gewoon omdat ik ben wie ik ben. En daar toevallig over schrijf.

4 Responses

  1. Minke

    Helemaal waar! Ik vind het altijd prettig om te lezen hoe een ander iets ervaart. Beter dan afgaan op een bedrijf dat zijn product wil verkopen. Al is het hier nog steeds een zooitje, misschien je tips maar eens gebruiken.

  2. Josan

    En zo is het maar net. Hey heeft een leuke kant Maar ook een kant die een bepaalde verantwoordelijkheid schept.

  3. v

    Ik ben juist super blij met je! Eerst over het in lezen over keizersnede. En nu over de kindjes. Qua eten enzo super handig ik zeg lekker zo Door gaan xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.