Mama is fit #6

geplaatst in: Sport | 1

Vorige week had ik een beurs met mijn werk en door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heb ik de hele week niet gesport. Waar ik vroeger blij zou zijn met zo’n ‘vrije’ week, baalde ik nu. Ik merkte direct dat niet kunnen sporten meer is dan alleen niet bewegen. Ik mis de uitlaatklep, het fitte gevoel dat ik heb na het sporten én, en dit herken je vast wel, omdat ik niet sport denk ik: “Ach het is toch al een mindere week, dan kan iets lekkers eten ook wel.” Met alle gevolgen van dien.

Huidige status en doelstelling

In de vorige fitte mama update hebben jullie al kunnen lezen dat ik gevoelsmatig op een dood punt zit. De week waarin ik die update schreef was een zeer goede week. Wederom 0,7 afgevallen en op meerdere plekken centimeters kwijt. En toen was daar vorige week. De week van het niet-sporten en niet helemaal het Curves Complete menu volgen. De week waarin ik niets ben afgevallen, maar gelukkig ook niets noemenswaardig ben aangekomen.

De huidige status is 66,5 kilo met 35% vet en 27,5% spieren. Mijn doelstelling voor de komende twee (feest!)maanden is 65 kilo met 33/34% vet en 28/30% spieren. Die kilo’s moeten wel lukken denk, hoewel ik (vanwege de borstvoeding) nog steeds niet menstrueer en mijn lichaam zo nu en dan nog een hormonengevecht voert, maar dit vet- en spierpercentage behalen is hard werken. Ik kan dat! Ik doe dat!

Mijnlevenalsmama | Work out

Moe en snoepen

Misschien is het het jaargetijde, misschien de vermoeidheid van de beurs of het weekje vakantie dat we volgende week hebben en waar ik al weken naartoe leef of is het een staartje van het ontzwangeren, maar ik ben ontzettend moe en futloos de laatste twee weken. En als ik moe ben wil ik eten. Snoepen. Suiker.

Lees ook:  I did it, Clean 9 ervaring en resultaten!

Het stomme is dat ik wéét dat snoepen averechts werkt. Dat ik moeier en futlozer word van een zak chips op vrijdagavond en een reep chocolade op dinsdag. Net als al die chocolaatjes die ik snoepte tijdens de beurs, het patatje dat ik daar nam bij de lunch (wat overigens wel heel erg lekker smaakte, niet zo groot was en ik bewust at zonder mayonaise) en de extra knackebroodjes met oude kaas die ik buiten het menu om ‘snoep’ maar niet verzadigen. Maar ik doe het toch. Ik ben ook maar een mens. Eentje die op het moment van schrijven op zondagavond 21:18 uur op de klok ziet staan en besluit naar bed te gaan om uit de vicieuze cirkel te komen. Om op te laden en morgen weer gemotiveerd op te staan. Want een weekje ’terugvallen’ mag, maar daarna de schouders er weer onder en doorpakken moet.

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

  1. Lieke

    Soms zit je even in zo’n dip. Zit ik nu ook, ik wijt het ook een beetje aan het tijd van het jaar.. Maar er komt ook echt wel weer een moment wanneer je het weer kan oppakken! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.