Wat eet ik zoal op een dag?

geplaatst in: Gezondheid | 2

Inmiddels is het einde van mijn (eerste) Curves Complete periode alweer in zicht en ik schreef het al eerder: eten volgens de richtlijnen van Complete was al snel ‘eigen’. Het kost me amper moeite een lekkere lunch en veel variatie in mijn ontbijt en avondeten te maken, waarbij eiwitten bijna altijd de hoofdrol hebben. Ik laat me echter ook snel verleiden tot lekkere dingen en cappuccino’s opgeven en kiezen voor zwarte koffie is ook niet mijn ding. Het gaat goed zoals het gaat en zou vast en zeker sneller gaan als ik strenger was, maar dit werkt voor mij. Benieuwd wat ik eet? Lees dan snel verder!

Ontbijt

Ik maak een kop koffie (espresso met verse opgeschuimde melk – nog altijd gezonder dan instant cappuccino) en een roerei met 1 ei met 2 tomaten en een stuk of 8 champignons en eet dat op een geroosterde boterham, ten eerste omdat ik dat veel lekkerder vind en ten tweede omdat tijdens het roosteren de vetten verbranden en een geroosterde boterham dus magerder is. Grappig weetje hè?

Tussendoor

Nog een cappuccino, wel een instant cup dit keer omdat ik die stiekem lekkerder (want bomvol suiker natuurlijk) vind. Ik wissel bewust af tussen verse melk en instantmelk, maar tegen de cups van Dolce Gusto kan weinig op. Het leven is te kort voor slechte koffie zegt Joost altijd 🙂 Daarbij maak ik een fruitbordje van twee appels en een banaan dat ik samen met de meisjes op eet. Over de hele dag drink ik trouwens 2 liter water met citroenschijfjes, maar omdat ik dat gewoon tussendoor pak, noteer ik dat niet.

Lees ook:  Nog eens anderhalf jaar voeden

Mijnlevenalsmama | Lekkere koffie

Lunch

Er staat een salade met veel ijsbergsla, een hand rucola, een rode paprika en een blikje tonijn op het programma. De tonijn maak ik ‘aan’ met een scheutje yoghurt, zwarte peper en oregano en ik eet er een knackebroodje bij omdat ik graag iets te kauwen bij mijn salade heb.

Tussendoor

Ik probeer mijn middagkoffie en snack te combineren maar faal hier meestal in. Zo ook vandaag. Rond half twee, als Quinn op bed ligt en Olivia op haar kamer speelt, verwen ik mezelf met een cappuccino (weer een instant cupje). Anderhalf uur later krijgen de meiden een soepstengel en eet ik een beschuitje met 30+ kaas én een soepstengel. Niet perse slecht, maar eigenlijk vooral niet nodig (maar ja, ik maakte een nieuwe doos open en het rook zo lekker!).

Diner

We eten één van de recepten van mijn allereerste week Complete. Gewokte spitskool met champignons en stukjes Quorn (vleesvervanger) met massala kruiden en rostirondjes uit de oven. Smullen!

Avondsnack

Een bak kwark frambozen uit de diepvries, kaneel en een klein handje havervlokken is echt een van mijn favorieten. Voor ik volgens Curves Complete at was dit dagelijks mijn ontbijt. Vanavond stond een glas karnemelk op het menu, dus vervang ik deze zuivel ‘stiekem’ voor mijn favoriete ontbijtje. Een bakje kwark dus.

Dat was hem, mijn maandag van een week of twee geleden in eten. Ruim 85% Curves Complete en een klein beetje van mezelf. Herken je jezelf in deze eetgewoonten of is het totaal jouw smaak niet?

2 Antwoorden

  1. Wilmaaa

    Leuk om te lezen wat je allemaal eet op een dag! Ik kan me er zeker in vinden. Ik eet ook bijna nooit brood als lunch.

    • Gwen

      Ik vind brood wel onwijs lekker trouwens, maar ja, het is ook vaak zo ‘hetzelfde’, dus liever varieer ik of kies voor een luxe hard broodje met veel sla bij het beleg 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.