Olivia’s Netflix favorieten

geplaatst in: Ontspanning | 1

Netflix is niet alleen perfect tijdverdrijf en ontspanning voor Joost en mij, ook Olivia geniet er van. Maar ja, wat kijkt een peutermeisje van 3 jaar nou precies? Het begon ooit met Nijntje, maar inmiddels is het witte konijn naar de achtergrond verdwenen en heeft plaats gemaakt voor schapen, varkens, kikkers, treinen en timmermannen. Benieuwd op welke series ik doel?

Tijd voor Timmy!

Drie weken geleden keek Olivia opeens graag Pingu en irriteerde ik me continu aan het onverstaanbare geklets dat die pinguin doet. Inmiddels heeft Pingu plaats gemaakt voor Timmy Time. Een schaap dat al net zo onverstaanbaar brabbelt. Maar goed, Olivia vindt het leuk en de begintune is lekker vrolijk. Dochterlief roept nu dus regelmatig tijdens het spelen: “Timmy Time!” en zodra ze mag Netflixen (tijdens de lunch bijvoorbeeld) en ik vraag wat ze wil kijken hoor ik steevast “Van het schaapje”. Prima meis, kijken we weer naar Timmy!

Mijnlevenalsmama | Timmie Time

Peppa, George en Mimmisaus

De liefde voor Peppa blijft. Gelukkig maar, want Peppa kan ik zelf ook wel waarderen. Hoewel, na maandenlang Peppa Pig elke dag kan ik de afleveringen inmiddels dromen evenals de ontzettend lieve manier waarop Olivia de namen van de serie uitspreekt en knuffeltje Dinosaurus steevast Mimmisaus blijft noemen. Smelt!

Kikker op zijn tijd

Ik wijdde al eens een blogje aan Kikker en Vriendjes en hoewel hij in populariteit is gedaald, is een aflevering (of twee, drie) Kikker op zijn tijd altijd goed. Op het moment van schrijven was Rat zojuist weer de wijsneus aan het uithangen, heeft dochterlief een grote glimlach op haar neus en zit ik, net als haar, mee te deinen op de muziek tijdens de stoelendans in een van de afleveringen van Kikker en Vriendjes.

Lees ook:  Grappige zoektermen

Thomas Trein of Bob de Bouwer

Een nieuwe serie die recent aan het portfolio van Olivia is toegevoegd. Thomas de Trein. Op de voet gevolgd door Bob de Bouwer, hoewel Thomas favoriet is. De serie schijnt razend populair te zijn, maar eerlijk gezegd snap ik niet waarom. De treinen zijn nogal ‘simpel’ en de boel is slecht nagesynchroniseerd, maar ach: Olivia vindt het leuk en daar gaat het om.

Of de kleine beertjes

De Carebears! Door mijzelf aan dochterlief opgedrongen, jeugdsentiment. De nieuwe Troetelbeertjes zijn helaas in animativorm en dus niet de leuke getekende beertjes waarmee ik opgegroeid ben, maar de strekking is hetzelfde én de figuurtjes op hun buik zitten er nog steeds. Leuk!

Dat was hem, in volgorde van belangrijkheid voor Olivia. Hoewel deze favorieten volgende week zo maar in een andere volgorde kunnen staan en/of er eentje gesneuveld of bijgeplaatst moet worden. Niets zo veranderlijk als smaak, ook van kleine peutermeisjes die televisie kijken met Netflix 😉

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.