Tag: 25 écht belangrijke levensvragen

geplaatst in: Persoonlijk | 5

Deze tag heb ik al op meerdere blogs gelezen en omdat ik op zijn tijd wel houd van een makkelijke blog met random vragen, deel ik vandaag mijn antwoorden op de 25 écht belangrijke levensvragen. Met een korreltje zout natuurlijk, dat belangrijke. Lees je mee?

 1. Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit? Vrij ‘saai’. Ik heb een achtergrondfoto van de meiden erop staan, een widget met klok en weer en de iconen van mijn meest gebruikte apps: WhatsApp, Chrome, Instagram en de camera.
 2. Je loopt een kroeg in. Wat bestel je? Een glas rode wijn!
 3. Welk woord gebruik je écht te vaak? “Ik vind je lief” volgens mij. Geen woord, maar een zin dus. Ik zeg dit namelijk een keer of tien per dag tegen Olivia en Quinn.
 4. Wat is je favoriete film? Pearl Harbor, zonder twijfel. Hoewel wij niet eens meer een dvd-speler in huis hebben, kan ik het niet over mijn hart verkrijgen de dvd van Pearl Harbor de deur uit te doen.
 5. Wat is je guilty pleasure op het gebied van TV? Eerlijk gezegd kijk ik nog amper gewone televisie, maar vooral series op Netflix. Mijn guilty pleasure was jaren GTST, maar sinds Quinn er is, ben ik rond die tijd meestal nog boven bezig met één van de twee op bed leggen of een was opvouwen. Ik heb het dus al in geen maanden gezien. En ik mis het niet 🙂
 6. Wat is het laatste liedje dat je geluisterd hebt? Dat was Sinterklaas Kapoentje, gezongen door Olivia.
 7. Naar wie was je laatste appje? Naar een van mijn groepsapps. Ik vertelde wat we vandaag gedaan hadden, omdat ik dus praktisch de hele dag niet geappt had met die meiden.
 8. Wat was je eerste e-mail adres?  Dat is een grappige. Toen e-mail in opkomst was en iedereen een Hotmail-adres aanmaakte heb ik allerlei leuke woorden in een translator ingevoerd om een leuk e-maildres te krijgen. Het werd cuddletoy@hotmail.com (dat overigens niet meer gebruikt wordt), cuddletoy betekent knuffelbeer. Vond ik reuze leuk toen.
 9. Waar kun je je enorm aan ergeren? Mensen die naast je zitten/staan/hangen in het openbaar vervoer en zo’n vieze oude rookgeur in hun kleding hebben. Dat vond ik zelfs al vies toen ik nog rookte.
 10. Wat is je meest awkward moment ooit? Een awkward moment schiet me zo snel niet te binnen, maar wat ik echt nooit meer vergeet is dat ik een jaar of vijf geleden iets te veel had gedronken tijdens de vrijdagmiddagborrel, daarna uit eten ging met collega’s (en nog meer dronk) en vervolgens wakker werd in de trein in Eindhoven. Kortom: in de nachttrein van Amsterdam naar Utrecht in slaap gevallen en ook Den Bosch niet opgemerkt. Uiteindelijk belde ik naar een (ongeruste) Joost en nam de trein naar Utrecht weer. Eind goed al goed.
 11. Wat is je favoriete dag van het jaar? Sowieso niet oudjaarsdag, omdat dat altijd zo’n dag/avond is waarvan je geweldige verwachtingen hebt, maar uiteindelijk vaak ‘gewoon’ een avond blijkt. De kerstdagen an sich geef ik ook niet zoveel om (maar het idee van kerst en een kerstboom vind ik wel geweldig!) en mij verjaardag vier ik al jaren niet echt, dus heel saai: ik heb geen favoriete dag van het jaar.
 12. Wat is je favoriete emoji? 🙂 Gewoon omdat ‘ie zo lekker simpel is en je een smiley multidisciplinair in kunt zetten. Bijvoorbeeld als je glimlacht omdat je het hebt begrepen of als je iets oké vind, geen ander antwoord weer of ‘snel’ wilt reageren op een foto. Om maar een paar voorbeelden te noemen.
 13. Katten of honden? Zonder twijfel katten! Ik vind honden altijd een beetje stinken (sorry hondenliefhebbers), hoewel ik vroeger als kind zijnde wél altijd ‘later’ een hond wilde en een onwijs lieve uitlaathond had.
 14. Utrecht of Amsterdam? Utrecht. Lijkt me duidelijk.
 15. Koffie of thee? Koffie, maar dan wel de cappuccino of latte macchiato. Qua thee zijn de gele Clipper (lemon/ginger) en verse muntthee favoriet.
 16. Serie of film? Serie, ik schreef hier al eens uitgebreid over.
 17. Engeland of Amerika? Ik vind Engeland prachtig en ben er vroeger met mijn ouders vaak geweest en hoewel Amerika toch een soort van magische aantrekkingskracht heeft vanwege de vele Amerikaanse series die ik kijk, kies ik dus voor Engeland.
 18. Vlees of vis? Joost en ik eten al jaren vegetarisch, maar een grote fan van vis ben ik sowieso nooit geweest. Ik kies dus voor vlees.
 19. Drank of drugs? Drank.
 20. Spice girls of Backstreet boys? Spice Girls! Ik was echt onwijs fan van ze vroeger, inclusief meermaals een bezoek aan een concert, plateauzolen ala Geri en playbacken met een stel vriendinnen tijdens bonte avonden op school.
 21. Sesamstraat of Villa Achterwerk? Hastalapasta dit is de Villa, Villa Achterwerk dus. Wij hadden vroeger thuis geen kabeltelevisie, dus de hype van Telekids is totaal langs mij heen gegaan. Ik moest het doen met Bas Westerweels’ Alles Kids op zaterdag en de Villa op zondag. Helemaal leuk!
 22. Bert of Ernie? Ernie, ik vind Bert maar een wijsneus. Houd ik niet van.
 23. Buurman of Buurman? Doe mij maar buurman 🙂
 24. Meest random feitje over jezelf? Ik heb al de nodige blogjes met random feiten over mezelf gedeeld. Deze bijvoorbeeld, of deze en deze. Het meest random feitje dat nog niet eerder genoemd is, is denk ik dat ik altijd met mijn haar vast slaap. Ik kan er echt niet tegen als er tijdens het omdraaien slierten haar in mijn gezicht komen.
 25. De belangrijkste levensles die je in de afgelopen jaren hebt geleerd? Het gaat zoals het gaat.
Lees ook:  De anti-bucketlist

5 Antwoorden

 1. José

  Hihi, ik doe mijn haar juist regelmatig los tijdens het slapen, omdat ik de bobbel op mijn achterhoofd anders zo irritant vindt ?

  Leuke tag! En inderdaad, hastalapasta dit is de villa, geweldig leuk was dat! Ik keek in het weekend altijd naar zigzag en de droomshow!

 2. janske

  wat een grappige Tag! Ik denk dat ik hem binnenkort ook ga overnemen…al is het alleen maar om vraag 20 😉

  • Gwen

   Ik heb nog even getwijfeld of ik het wel online wilde zetten haha, die dronken treinreis, maar het was (achteraf) zo hilarisch. En natuurlijk mag je die tag overnemen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.