Tripp Trapp, ik ben om!

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 6

Er zijn een paar dingen over het moederschap die ik heel zeker wist voor ik moeder werd. Dat ik geen idioot dure en bovenal naar mijn mening niet zo mooie Stokke Tripp Trapp stoel wilde was er één van. Tot ik daadwerkelijk moeder was. Of eigenlijk sinds ik moeder ben van twee, waaronder een peuter die nogal beweeglijk op haar stoel aan de eettafel zit en ik twee keer zoveel troep in de vorm van speelgoed op de grond heb liggen overdag.

Ideale zithoogte

Over de Tripp Trapp kinderstoel an sich hoef ik jullie waarschijnlijk niets te vertellen. Het is een meegroeistoel, waar je kindje met newbornset vanaf de geboorte gezellig in aan de eettafel bij jullie kan zitten. Om vervolgens in de babyset zelf te leren eten en vanaf een jaar of anderhalf, twee ‘op een grote mensenstoel’ aan tafel te kunnen schuiven.

Ik zag de meerwaarde nooit zo. We kochten een Ikea kinderstoel toen Olivia een maand of vijf was en ze zat er prima in. De witte stoel paste prima in ons interieur, is gemakkelijk schoon te maken en het veelgehoorde argument dat hij zo in de weg staat door de uitstekende poten is hier nooit een issue geweest. Tot ik vorige week een zachtroze Tripp Trapp ter review ontving.

Mijnlevenalsmama | Stokke Tripp Trapp

Mijnlevenalsmama | Stokke Tripp Trapp

Waar menigeen de turkoise/mintgroene stoel in huis heeft staan of gaat voor simpel wit of eiken, liep ik pas echt warm voor de nieuwe Soft Pink van Stokke. Die kleur, wauw. En met de kleur werd mijn mening over het model ook anders. Echt wauw! Met twee meiden in huis hebben wij heel wat ’touch of pink’ in het interieur waar deze stoel perfect bij matcht en hoewel we nu een onwijs toffe vierkante eettafel hebben, willen we op termijn vanwege de ruimte toch een langwerpige tafel voor zes personen en wil ik allerlei verschillende stoelen hierbij. Zo’n Stokke past daar prima bij natuurlijk. Terwijl Quinn haar middagdutje deed zetten man- en dochterlief de stoel in elkaar. Ik kreeg hem geleverd inclusief babyset, maar het is vast geen verrassing dat Olivia na het klussen de stoel graag uit wilde proberen. Precies op dat moment waren Joost en ik om. Een Stokke Tripp Trapp in huis is onmisbaar!

Lees ook:  Fopspeentjes + winactie

Olivia zit sinds ze bijna 2 is op een normale stoel aan de eettafel. Eerst met een zitverhoger, maar omdat ze die vaak tijdens de maaltijd weg schoof en op haar knietjes wilde zitten, verhuisde de verhoger naar zolder. Geen ideale zithouding, maar prima om te eten en knutselen voor ons peutermeisje. Totdat we haar op een Tripp Trapp aan tafel schoven. Een wereld van verschil! Dochterlief zit een stuk hoger, de stoel kan strak aangeschoven worden en haar voetjes rusten op de onderste plaat, wat het zitgemak naar mijn idee enorm verhoogd. Olivia is vooral te spreken over de kleur. “Mijn nieuwe roze stoel” klonk het toen we aan tafel gingen voor het avondeten. Maar ja, mijn idee was de Ikea kinderstoel naar de schuur te verhuizen voor buitengebruik of wanneer we op bezoek gaan en zelf een kinderstoel mee moeten nemen. Olivia’s nieuwe roze stoel was bedoeld voor Quinn, een review met een twist dus want juist vanwege Olivia was ik om wat betreft de Tripp Trapp. Hij heeft echt meerwaarde, juist of zeker bij peuters.

Mijnlevenalsmama | Stokke Tripp Trapp

Mijnlevenalsmama | Stokke Tripp Trapp

Een tweede stoel erbij

Die avond gebeurde wat ik nooit voor mogelijk had gehouden toen ik jaren geleden riep dat die dure stoel er bij ons niet in kwam. We bestelden er nog eentje. Levering: de volgende dag. Quinn at haar broccoli die avond voor het laatst in ‘haar’ witte Ikea gevaarte en met Olivia maakten we de deal dat ze beter zou gaan avondeten omdat ze nu een nieuwe roze, hoge, stoel had. Tot op de dag van vandaag is het avondeten nog steeds een kleine strijd, maar dat ze een stuk beter zit staat buiten kijf.

Lees ook:  Aanloop naar de basisschool

Toevallig hadden wij het er laatst over dat het blad van de Ikea-stoel er wel af kon bij Quinn. Dat we haar bordje dan op de tafel zouden zetten en ze écht aan de tafel zou zitten, in plaats van dat ze eet van haar kinderstoelblad. Maar, onze eettafel is ietsje hoger dan gemiddeld, dus we stelden het steeds uit. Quinn zou dan nog nét te laag zitten om goed van haar bord te kunnen eten. De Tripp Trapp loste dit probleem in één klap op omdat hij in hoogte verstelbaar is. Ons kleinste meisje zit als een prinses aan tafel op haar roze troon. Kijk dan, twee van die lieverds op een rij!

Het is een rib uit je lijf, vind ik althans, want de kinderstoel zelf kost €170,- (deze lichtroze), de babyset nog eens €45,- en als je hem vanaf de geboorte wilt gebruiken ben je ook nog €80,- kwijt voor de newbornset. Maar, je kunt hem gebruiken voor het leven, want als je kindje eenmaal een kind is, maak je van de voetenplank gewoon de zitplank. Zijn er ook nadelen? Vooruit, een kleintje dan. Omdat je baby/dreumes een voetenplankje heeft, kan hij of zij zich gemakkelijk afzetten en is de kans op vooruit eruit duiken groter dan bij bijvoorbeeld de Ikea kinderstoel. Voor Quinn heb ik het opgelost met een ‘lifehack’ door de Ikea riempjes om de achterzijde van de Tripp Trapp te doen. Of je koopt een set riempjes van Stokke zelf à €35,- Dat kan natuurlijk ook.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

6 Antwoorden

 1. Miranda

  Aaah die laatste foto is echt aandoenlijk, 2 van die kleine meisjes die zo lief aan tafel zitten!
  Wij hebben ook een tripp Trapp met babyinzet, van mijn ouders en zus en zwager gekregen toen Sanne geboren werd, hij staat op zolder te wachten en ik kan niet wachten tot er straks bij ons aan tafel ook zo’n klein meisje zit;)

  • Gwen

   Nou echt he. Wij keken er naar en dachten echt, wow, ze zit hier zooo goed aan dat we spontaan besloten dat gigantische bedrag zelf uit te geven aan nog zo’n stoel.

 2. Jennifer

  Ooh wat staat dat lief, twee van die meisjes in dezelfde stoel aan tafel! Hier ook een Ikea stoel, want Ikea om de hoek dus lekker handig die in huis gehaald omdat die qua veiligheid samen met de Tripp Trapp heel hoog scoort. Maar de Tripp Trapp is dus echt een aanrader hè!

  • Gwen

   Jaaa! Voor Melle maakt het nu nog niet zoveel uit, maar zeker als ze eigenlijk te groot worden voor de kinderstoel zit de TT echt perfect voor dreumessen/peuters en groter.

 3. janske

  Wat gezellig die twee zo op hun mooie stoelen. Wij hebben hier vanaf de geboorte de Stokke Steps, ook een super fijne stoel, vooral met die wipstoel waarin ze vanaf de geboorte mee ‘aan tafel’ kunnen zitten. Ik ben fan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.