Waarom twee kinderen hebben geweldig is

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Zelf kom ik uit een gezin van vier. Mijn jongste broertje is acht jaar jonger dan ik, dus ik herinner me qua spelen toen ik klein was vroeger vooral het spelen met mijn zusje dat 2,5 jaar jonger is en mijn broertje dat 4,5 jaar onder mij zit. In ieder geval was het altijd een gezellige drukke boel bij ons thuis. Net zoals hier, met mijn twee meiden. Vandaag een random opsomming waarom het geweldig is om twee (of meer …) kindjes te hebben, lees mee!

 • Ze kunnen samen spelen.
 • Kleding kan een tweede ronde mee (de ervaring leert hier dat een derde ronde na tig keer wassen iets minder realistisch is).
 • De gemiddelde eengezinswoning heeft drie slaapkamers.
 • Speelgoed kan, net als kleding, nog een ronde mee.
 • Er kunnen twee stoeltjes op een fiets (hoewel een bakfiets of een oudste kindje op een eigen fiets natuurlijk ook prima kan).
 • Koken met pakjes en zakjes (die vaak op vier personen gericht zijn) doen wij niet, maar ook wraps, taco’s en dat soort dingen zitten op een of andere manier altijd ‘verpakt’ in porties voor vier personen.
 • Er zijn ‘maar’ twee ritmes om rekening mee te houden.
 • Je houdt, naast de kindjes, nog plek over voor boodschappen in je winkelwagentje.

Mijnlevenalsmama | Winkelwagentje

 • In elke arm of op elk been past een kind.
 • De kinderen kunnen later saampjes herinneringen van vroeger ophalen.
 • Papa een kind, mama een kind.
 • Twee keer zoveel geklets, gelach, vrolijkheid (troep, was, kruimels …) en liefde!

Maar weet je, uiteindelijk is niets zo persoonlijk als dit. Ik vond het met alleen Olivia al geweldig, met Quinn erbij nog leuker en sluit een derde kindje niet uit. Zelfs niet als dat betekent dat ik nog een ritme te volgen heb, mijn boodschappen in een mandje achter het karretje aan moet slepen en meer van dat. Neem ik met liefde voor lief 🙂

Lees ook:  Bloggersblock

4 Responses

 1. marlies

  ik kan je geruststellen: ook met drie kindjes in de kar is er nog plaats voor boodschappen. Gewoon op hun beentjes of onderaan de kar, vinden ze niet erg 🙂
  nog een voordeel van drie: als er twee ruzie zouden maken, is er een derde om te bemiddelen (zo voelde ik dat aan als middenste van drie). Ook om die reden erg blij met mijn drie kindjes. Vier kindjes leek mij eigenlijk ideaal, maar is praktisch niet haalbaar. We werken beiden voltijds, en willen elk kind ook nog de aandacht geven die hij/zij nodig heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.