Easy like Sunday morning

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 4

Elke zondag ontbijten wij in bed. Met z’n viertjes, een berg kruimels, de tablet, twee koppen warme koffie en een boel kinderspeelgoed. Elke zaterdag ook trouwens, maar omdat we daarna meestal plannen hebben blijven we minder lang hangen of verdelen na het ontbijt snel ‘de taken’ om te zorgen dat we allemaal gedoucht, aangekleed en wel van het weekend kunnen genieten. Op zondag begint dat genieten in bed. Easy like Sunday morning. Hoe het hoort.

Ontspanning, kruimels en bedden opmaken

Onze rustige zondagochtend begint met knuffels, direct gevolgd door een ongeduldige peuter die graag met papa (soms mama) een ontbijtje wilt maken. Een kwartier later vliegen de kruimels en houten blokjes je om de oren in ons bed, maar wat hebben we het fijn. Ik houd echt zo van onze zondagochtenden! Pindakaaskusjes, koffiekoppen die nog maar nét uit de grijpgrage handen van de dreumes te houden zijn en spetters kwark op de muur maken het alleen nog maar leuker.

Na een klein uur zijn de meiden het zat en neemt mijn neurotische poetstic het over. De vieze vaat wordt netjes op het dienblad gestapeld, speelgoed gaat weer terug naar de desbetreffende kinderkamer, ons bed wordt afgehaald en de kinderbedden neem ik ook direct mee. Schoon beddengoed erop, ramen open, dekens losschudden, noem maar op.

Mijnlevenalsmama | Easy morning

Stiekem heb ik een gruwelijke hekel aan bedden verschonen, maar ik vind het wel belangrijk dat het elke week gebeurd. Quinns ledikantje is zo klaar: knuffels eruit, lakens eraf, molton erop, onderlaken erop, knuffels erin, schone slaapzak in bed, klaar! In het ledikant gebruik in geen deken, laken of beddengoed namelijke. De slaapzak functioneert als dekbed, ideaal! Olivia’s bed is een ander verhaal. Ze slaapt in een eenpersoonsbed, dus het verschonen kost iets meer tijd. Een eenpersoonsbed dat we, na enige twijfel over een peuterbed, vorig jaar kochten en misschien weer vervangen door eentje van bijvoorbeeld Kidsgigant als de meiden op één kamer gaan slapen.

Lees ook:  Bijzondere kraamweek
Een goede vervanging van uitslapen

Vroeger was zondag onze uitslaapdag. De dag waarop niets hoefde en alles mocht, de dag die langzaam startte in bed. Als we ons überhaupt al van bed naar bank verplaatsen. Dat is tegenwoordig wel anders. Onze Easy Sunday Mornings beginnen meestal rond acht uur, uitslapen is er niet meer bij. Maar weet je, ontbijten op bed met z’n viertjes is een hele goed vervanging. Het voelt als uitslapen om niet gehaast te hoeven douchen en aankleden. Om alles een tandje langzamer te doen, te genieten in het moment. Zoals een zondagochtend hoort te zijn.

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

4 Responses

 1. Inge

  Begint rond 8:00? Dan heb je nog geluk: onze dagen (lees: elke dag, dus ook op zondag) begint tussen 06:45 en 07:15. Is het later, dan is hij gegarandeerd ziek!

  • Gwen

   Haha, hier zijn ze ’s nachts allebei om-om een paar keer wakker, dus of dan nog steeds geluk is? 😉

  • Gwen

   Eh ja, dat staat halverwege het artikel. Mijn poetstic neemt het over en de bedden worden verschoond. Altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.