Mijn favoriete films

geplaatst in: Ontspanning | 1

Kerst is bij uitstek een fijne periode om films te kijken. Ik weet nog dat wij vroeger eens met het hele gezin naar The Grinch zijn geweest op Tweede Kerstdag. Ik weet ook nog dat ik altijd graag werkte met Kerst, toen ik nog thuis woonde. Niet om mijn ouders niet te zien, maar omdat ik in een bioscoop werkte toentertijd. Niets leukers dan werken met een kerstmuts op, alle mensen die vrolijk zijn én 200% betaald krijgen. Maar weet je, ik ben sowieso dol op films kijken. Als ik de tijd en rust ervoor heb althans. Vandaag deel ik mijn all-time favoriete films, waaronder … Pearl Harbor. En Titanic niet te vergeten. Benieuwd wat ik nog meer leuk vind?

Mijnlevenalsmama | Pearl Harbor en Titanic

  • Pearl Harbor

Tja, wat kan ik hierover zeggen. De muziek, het verhaal, zelfs de lengte van de film vind ik geweldig. Ik heb hem een keer of twintig gezien, gok ik, en kan de speech van de burgermeester halverwege en aan het einde hardop mee praten, maar ik blijf het een geweldige film vinden.

  • Love Actually

Behoeft ook amper commentaar. Lekkere feel-good movie! Ik vind het leuk dat je meerdere verhaallijnen volgt en alles aan het einde bij elkaar (lijkt) te komen.

  • The Ring

Deze heeft uitleg nodig denk ik. Ik vind het namelijk, zelfs na een keer of drie kijken, nog steeds een gruwelijk enge film en krijg nog steeds nachtmerries als ik denk aan de scene waarin het meisje uit de put naar boven kruipt. Gadver! Maar, de film zit onwijs goed in elkaar, ik zat op het puntje van mijn stoel. En de tweede en derde keer weer, hoewel ik wist hoe het afliep. De muziek, het cameraspel, wauw! Overigens was ik, voor ik moeder werd, dol op dergelijke films. Texas Chainsaw Massacre vind ik ook een goede film bijvoorbeeld, evenals SAW (het eerste deel) en Hotel (?). Nu in moeder ben kan ik het niet zo goed meer handelen, geen idee waarom precies.

  • The Back-up Plan

J.Lo als actrice stond me eerst een beetje tegen, maar ik vind haar in deze film en in The Wedding Planner onwijs leuk om naar te kijken. En tja, ze wordt moeder en vindt de liefde van haar leven, zoiets is toch niet niet leuk te vinden?

  • Crazy Stupid Love

Leuke acteurs, geweldig verhaal! De nerd uit deze film ken ik nog van de beginperiode van onze relatie. Joost en ik keken toen namelijk vaak naar The Office US en ik vind hem gewoon onwijs leuk om naar te kijken. Oké en Ryan Gossling ook natuurlijk 😉

  • Definitely Maybe

Vader, kind, ware liefde. Geen verdere uitleg nodig. Een al wat oudere film die ik al vaker dan eens heb gezien en ik blijf hem leuk vinden.

  • Titanic

Tot Pearl Harbor uit kwam was dit mijn meest favoriete film denk ik. Inmiddels vind ik hem minder ‘tijdloos’ dan Pearl Harbor, maar het neemt niet weg dat ik als ik de titel voorbij zie komen het liefst blijf hangen. Titanic, I never let go.

  • Lion King en Aladin

Er zijn veel Disneyfilms die ik vroeger tig keer achter elkaar gezien heb. De Leeuwenkoning en Aladin zijn er twee van. Van beide films kan ik hele dialogen opvoeren met mijn zusje. Te vaak gezien denk ik 🙂 Beide topfilms, die ik nog heel vaak met de meiden hoop te mogen kijken. Of alleen, ook prima.

Lees ook:  Niet alleen voor stoere jongens ...

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.