Tag: Jaar in vogelvlucht

geplaatst in: Persoonlijk | 0

Door Joyce werd ik begin deze week getagd voor de ‘Jaar in vogelvlucht’ tag die Sanne heeft bedacht en hoewel ik al een eindejaarsblogje ingepland heb staan, vind ik het toch leuk om aan de hand van de stellingen uit deze tag terug te blikken op 2015. Lees je gezellig mee?

  • Ik kijk met een trots gevoel terug op … 

De ontwikkeling van Olivia en Quinn als zusjes. Het is echt ongelooflijk mooi om te zien wat die twee voor band hebben. En hoe ze zichtbaar elke dag gekker op elkaar zijn. Van elkaar houden. De interactie, de knuffels, Quinns blik die Olivia direct zoekt zodra we naar haar dutje de trap af lopen, Olivia die ’s ochtends vanuit de badkamer het eerste geluidje uit Quinns kamer opmerkt en enthousiast die kant op loopt omdat haar zusje wakker is. Zo mooi!

Mijnlevenalsmama | Zusjes

  • Ik denk met een lach terug aan …

Mijn lichaam dat zichtbaar veranderde toen ik de smaak van het sporten en gezonde eten eenmaal te pakken had, de meisjes samen in het opblaasbadje in de tuin, Quinn die voor het eerst naar me lachte en later begon met kletsen, Olivia die zich enorm snel ontwikkelt en elke dag leuker en wijzer wordt en de meiden die enthousiast alle Sinterklaaskado’s openscheurden.

  • Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik …

Met stip op één onze zomervakantie, niets fijners dan drie weken lang met z’n vieren doorbrengen. Maar ook de picknick die we spontaan deden in het park hier in de buurt, een bezoekje aan de geitenboerderij, de eerste keer met Quinn op de fiets, ik die weer aan het werk ging na mijn verlof, Quinn die het direct ontzettend goed bleek te doen op het kinderdagverblijf, Olivia die zindelijk werd, de laatste voeding die ik haar gaf de avond voor ze drie jaar werd, Quinns eerste stapjes achter de loopkar en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn de kleine dingen die het leven mooi maken.

  • De persoon die ik het meest dankbaar ben …

Zonder twijfel Joost. De man die elke dag aan mijn zijde staat, die me steunt, uitdaagt, complimenteert, verrijkt en gelukkig maakt. Hoewel wij een onwijs fijn en relatief gemakkelijk jaar achter de rug hebben en eigenlijk weinig te klagen hebben, hebben wij natuurlijk ook onze ‘problemen’. Er is geen ding dat Joost en ik niet aan kunnen samen, geen crisis die we niet te boven komen. Daarnaast ben ik manlief elke dag dankbaar voor ‘ons’. Voor ons gezin, ons huishouden, de meiden, ons leven. Dat flikken we maar mooi samen. Al tien jaar!

Lees ook:  Lieve Charlie #1

Mijnlevenalsmama | Efteling

  • Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar …

Die keer dat de meiden laatst de hele nacht kotsten allebei en Joost en ik erna twee dagen ziek waren. Of die keer dat Olivia zich verstapte en beide knieën open schaafde. Of het moment dat ik een maand na mijn bevalling in de spiegel keek … maar gelukkig is het allemaal goedgekomen. Weinig te klagen dit jaar.

  • Andere dingen van 2015 die me bij gebleven zijn …

Een jaar is lang, want ik weet zeker dat ik onwijs veel dingen vergeet. Dingen die me op dat moment onwijs gelukkig maakten. De zon op mijn haar tijdens het fietsen naar mijn werk, sporten en merken dat dit echt goed voor me is, Joost en ik samen op de bank met stokbroodjes en een wijntje, uit eten met de meiden terwijl we ons op vakantie waanden, terwijl het gewoon hier in het dorp was, de meeting met medeblogmama’s die ik al een hele tijd dagelijks spreek, de box die naar zolder ging, de eerste keer dat de werkster het hele huis gesopt had en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  • Voor 2016 hoop ik …

Op net zo veel leuks, gezelligs, gezonds, gelukkig, geweldig, fantastisch en nog veel meer van dat, als in 2015!

Het was een geweldig jaar voor ons en terugkijkend besef ik me maar weer hoe gelukkig ik ben. Hoe fijn het is om te zijn waar ik ben. Met wie ik ben 🙂 Op mijn beurt tag ik Roos, Suus en Betty, zin om met deze tag ook terug te kijken op 2015 dames?

Lees ook:  Wat ik hoop dat 2016 mij brengt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.