Mama is fit #9

geplaatst in: Sport | 0

De Kerst achter de rug, de eerste oliebollen achter de kiezen en twee keer sporten deze week alweer in the pocket. Fijn! Ik heb me redelijk aan mijn eigen ‘regels’ kunnen houden en hoewel ik maandag met wat tegenzin aan de salade met tonijn zat ’s middags (want: zin in warme broodjes en ander lekkers), is het wel fijn om weer gezonder te eten, me fitter te voelen en na een lang ongezonder weekend weer met mijn sportdoel bezig te zijn. Vind ik althans.

Buikgriep én goede resultaten

Het meten en wegen gisteren is me erg meegevallen, geen kerstkilo’s voor mij. Heerlijk! Vorige week bleek ik zelfs weer een beetje te zijn afgevallen (0,2) en mijn spiermassa 0,3 toegenomen en vetpercentage 0,2 afgenomen. Kleine verbeteringen, maar met de kennis van een week grieperig en niet sporten in het achterhoofd een prima ontwikkeling. Mijn lichaam werkt, ook als ik niet werk (sport), heel fijn. Dat doel waar ik eerder over schreef is nog steeds onwijs ambitieus maar dat mag de pret niet drukken 🙂

Mijnlevenalsmama | Smartkey

Een smartkey als extra motivatie

Mijn Curves vestiging werkt met CurvesSmart, een persoonlijk coachingssysteem waarbij de apparaten op maat zijn ingesteld en je aan de hand van groene en oranje lichtjes op het apparaat ziet of je je voldoende inzet. Een uitkomst als je het mij vraagt! Als de lampjes oranje blijven komt er een soort oermotivatie in mij los om nog meer kracht bij te zetten en de lampjes groen te laten kleuren.

Maar goed, ik ben ook maar een mens. Soms zit het er gewoon niet in. Naar die week griep bijvoorbeeld. De eerste keer sporten kostte me onwijs veel moeite en de lampjes bleven bijna allemaal oranje. Een dag later ging het al een stuk beter gelukkig.

Lees ook:  Mama is fit #10

Niet alle vestigingen werken met de smartkey volgens mij, maar als jouw vestiging het heeft zou ik je zeker aanraden een smartkey speciaal voor jou in te laten stellen. Ik zag de meerwaarde eerst ook niet echt, maar als je na de work-out op de computer ziet dat je 560 calorieën verbrand hebt en je aanbevolen aantal punten behaald heb, wéét je dat je goed gewerkt hebt. Toegegeven, andersom werkt het soms tegen je (denk aan het gevoel te hebben fijn te hebben gesport, maar CurvesSmart dat na afloop anders ‘zegt’). Des te meer reden de keer erop nog harder te werken!

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.