Lief Dagboek december ’15

geplaatst in: Gezinsleven | 1

Nieuw jaar nieuwe maand, tijd voor een terugblik op december 2015. De maand waarin we allemaal grieperig waren, het heerlijk zacht weer was, we de kerstboom tevoorschijn haalden, frietjes aten en nog veel meer leuks deden. Kijk mee!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek december '15

De maand begon met het Sinterklaasfeest op het kinderdagverblijf. Ik ging samen met Olivia. Op Quinns verjaardag notabene (die we het weekend ervoor al vierden), Quinn bleef thuis bij Joost. Griep. Olivia vond het spannend maar ook leuk, ze durfde zelfs Piet een handje te geven (in ruil voor kruidnootjes). Later die week dronken Joost en ik (hoe kan het ook anders) een wijntje en genoten van elkaars aandacht.

Kijk die katten nou, zo lief! En de radiatorombouw is een onwijs lekker plekje natuurlijk. Via de toffe blog van Maya won ik een pakketje ter ere van haar blogverjaardag. Een wijntje, onwijs leuk boek, iets leuks voor de kindjes, douchegel en creme en een reep Tony, die Olivia en ik diezelfde middag nog op gesmikkeld hebben.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek december '15

Jaaa, de kerstboom! The most wonderfull time of the year! Vanaf het moment dat de kerstshows in het tuincentrum zijn, ga ik erheen. Inmiddels hebben de meiden en ik het tuincentrum hier in de wijk vier keer bezocht en de Intratuin verderop een keer of drie. Olivia en Quinn krijgen er geen genoeg van, zo leuk!

Op dinsdagochtend komt mijn schoonmoeder altijd zodat ik kan gaan sporten. Hier zaten de meisjes lekker bij haar op schoot een boekje te lezen. Of eigenlijk: Quinn probeerde het boekje te grijpen, Olivia vertelde haar dat dat niet mocht en oma probeerde voor te lezen 🙂 Jummie, Ben&Jerry’s! Ik had er een goede reden voor.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek december '15

Dit is toch genieten? Naar je werk fietsen met opkomend zonnetje, bijna windstil en je winterjas half open. Zonder sjaal. Bizar warm voor de tijd van het jaar, maar ik vind het prima. De vorst mag weg blijven wat mij betreft. Die foto rechtsboven werd om half elf ’s ochtends gemaakt. Op het Allerhande Kerstfestival, samen met Joyce en Joyce, lekker aan de wijn. Moet kunnen op zijn tijd.

Lees ook:  Uitstapje naar tuincentrum

Die foto van Olivia’s bed maakte ik halverwege de maand. Het was de vijfde keer die nacht/ochtend dat ik een bed aan het verschonen was. Rond één uur begon Olivia met overgeven, rond drie uur Quinn en het ging maar door bij allebei. Zo sneu! Twee dagen later waren Joost en ik de pineut. Maar kijk, een kiekje van de maandag daartussen: Olivia weer opgeknapt en ik nog niet ziek. Wat dat betreft is een beetje vorst toch wel een goed idee. Even de bacteriën uitroeien.

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek december '15

Mijn knappe meiden! Quinn draagt hier voor het eerst een speldje in haar haar. Dat hij maar een kwartiertje bleef zitten vergeten we maar even. En kijk die jurk van Olivia, zo leuk! Ze kreeg hem van mijn moeder, de Sint. Een schot in de roos als je het mij vraagt. Het was vorige week Wereldlichtjesdag, dus ik brandde een kaarsje voor alle ouders die een kindje moeten missen. Er is niets ergers dan dat.

De foto rechtsonder nam ik het weekend voor kerst Frietjes! In tegenstelling tot haar grote zus die we ruim een jaar aan banden hielden wat lekker eten betreft, eet Quinn al een tijdje ‘gewoon’ friet mee als wij het eten. En kijk haar eens smullen 🙂 Olivia doet trouwens zoiets liefs met haar patat en groentenkroket. Ze doopt de patatjes in de kroketvulling. Lekker!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek december '15

De foto linksboven maakte ik de dag voor Kerst, terwijl ik aan het werk was. Ik heb geen extra vrije dagen opgenomen rond de feestdagen en ik kan je vertellen: volgend jaar wil ik dat wel. Het zijn écht rare dagen om te moeten werken. Vind ik althans. Eerste Kerstdag vierden we bij mijn schoonmoeder, om op de terugweg nog even langs mijn zusje en zwager te gaan. Quinn sliep alleen eventjes op de terugweg in de wagen, kijk nou hoe lief Olivia haar zusje aait. Smelt!

Lees ook:  Lief Dagboek #26

Tweede Kerstdag brachten we gezellig door met ons viertjes en begon met een uitgebreid ontbijtje met broodjes, croissants, eitjes en kerststol. ’s Middags fietsten we langs de geitenboerderij hier in de buurt en aten de meiden een pannenkoek. Heerlijk zo’n dag quality-time.

De rest van de week was relaxt. We aten bij vrienden, speelden buiten (zie rechtsonder, Quinn is blijkbaar dol op zand!), wandelden, ik sportte en we sloten het jaar af bij de overburen. Met de meisjes, want die vonden slaap tijdens Oudjaarsavond niet nodig. Ach ja, het is per slot van rekening maar een keer Oudjaarsavond. Op naar een nieuwe maand, een nieuw jaar en meer geweldige momenten!

  1. Olga

    Ik ben vast een slechte moeder door de ogen van kritische dames bekeken, maar ik gaf mijn zoon al best snel een stukje friet om uit te proberen. En toen ik laatst al een paar weken met een eten uitspugend kind had gezeten bleek patat de grote redder. Kind kreeg direct z’n zin in eten terug, dus ik vind dat het af en toe best kan. Flink drinken tussendoor om het zoute wat te minderen en dan gok ik dat ik hem nog niet direct verpest heb :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.