Mijn haat- liefdeverhouding met kaas

geplaatst in: Persoonlijk | 4

Ik heb een haat- liefde verhouding met kaas. Tijd voor een blik terug in de tijd. De tijd waarin ik walgde van kaas. De geur. Verschrikkelijk! Mijn zusje en oudste broertje vonden het geweldig dat ik niet van kaas hield. Niet alleen gaven ze mij vaak expres een kus nadat ze een boterham met kaas gegeten hadden, ze hebben me ook een keer gewekt op zondagochtend terwijl ze een enorm blok kaas onder mijn neus hielden. Inmiddels ben ik dol op kaas. Of eigenlijk vooral oude kaas. Ik kan er geen genoeg van krijgen sinds Quinn geboren is. Iets met hormonen ofzo?

Geen schimmelkaas, wel brie

Brie op een toastje, geitenkaas en hele oude brokkelkaas eet ik sinds Olivia geboren is. Daarvoor lustte ik alleen gesmolten belegen kaas. Op een tosti. Dat hormonen je eetlust beïnvloeden wist ik al. Ik werd tijdens de zwangerschappen immers niet voor niets naar het schepsnoep in de drogist getrokken, maar dat je smaak na een zwangerschap volledig anders kan zijn. Dat is nieuw voor me. Blauwe kaas, Roquefort en camembert vind ik nog steeds niks. Brie daarentegen wel. Niet te dikke plakken en alleen in combinatie met een toastje of een bruin broodje. Liefst met honing erbij om de smaak wat te verminderen, maar toch: ik vind het lekker. Net als geitenkaas. Koud, warm, in sla, op brood, met honing, zonder honing. De zachte geitenkaas wel te verstaan, met die harde plakken kan ik dan weer niks.

Mijnlevenalsmama | Kaas

Oude kaas, ik krijg er geen genoeg van

Het begon na de zwangerschap van Quinn, de liefde voor oude kaas. Op brood, op een toastje, losse blokjes. Hoe ouder hoe beter. Jonge kaas eet ik nog steeds niet. Niet op brood en niet in blokjes. Het doet me op een of andere manier niks. Oude (of extra belegen) kaas daarentegen 🙂

Lees ook:  Borstvoedingweek 2013

Ik ben nog steeds geen kaaslover, de liefde is zelfs nogal selectief te noemen, maar de zwangerschappen hebben mij blijkbaar meer gegeven dan twee prachtige kindjes, een veranderd lichaam en meer grijze haren. Ze gaven me mijn liefde voor bepaalde kazen. En er zijn ergere dingen nietwaar?

4 Antwoorden

 1. Miranda

  Grappig dat je smaak zo kan veranderen tijdens en na een zwangerschap. Ik heb daar (helaas?) geen last van. Lust nog steeds dezelfde dingen als voor de zwangerschap. Waaronder kaas:) ik lust alle soorten kaas, van jong naar oud, nog ouder, brie, roodschimmelkaasjes, feta, mozzarella… Nou ja. Alles dus:) en nu heb ik honger haha!

 2. Meike

  Oude kaas vind ik echt het einde. Je kunt mij voor kaas uit bed halen. Schimmel kaas vind ik ook niet lekker, maar blauw schimmel door de risotto dan weer wel. Toch wel grappig hoe je smaak in de loop van de jaren verandert.

 3. Liess

  Ben ook gek op oude kaas, niet té oud, maar wel lekker pittig. Old Amsterdam vind ik heerlijk, maar dat doe ik heel af en toe een x in een aanbieding.
  Ik hou ook van Brie, vooral de brie van president of gewoon de goedkoopste brie van een winkel…

  Ik dronk nooit cola, sinds ik zwanger ben drink ik bijna niet anders……. ben benieuwd of dat straks veranderd

 4. Tamara

  Hoe smaken verschillen he tijdens je zwangerschap. Ik ben een echte kaaskop en vooral dol op oude kaas, echter at ik dit niet tijdens mijn zwangerschap tot 2 weken voor mijn bevalling. Ik kreeg het zuur ervan en werd misselijk. Grappig dat jij dit juist weer wel at tijdens je zwangerschap 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.