Favoriete kinderitems

geplaatst in: Huishouden | 0

Een tijdje terug deelde ik mijn favoriete babyitems, vandaag neem ik jullie mee langs mijn favoriete kinderitems. Random dingen, niet zoals je ze vindt op de uitzetlijsten. Dingen die ik onmisbaar vind met een dreumes en peuter in huis en ook al zijn zulke dingen, net als opvoeden, hartstikke persoonlijk, wie weet kun jij er toch je voordeel mee doen. Lees je mee?

  • Kinderstoel

Toen de meiden nog klein waren en we begonnen met gepureerde groenten en fruit, gaven we dat terwijl ze in de wipstoel zaten. Al snel schakelden we over naar de Rapleymethode, waarbij het belangrijk is dat je kindje rechtop zit. De Ikea-kinderstoel met verkleinkussen bood uitkomst. Inmiddels heb ik hier in huis twee Stokke-stoelen staan, dus in plaats van ‘kinderstoel’ ben ik nu geneigd meegroeistoel te zetten. Olivia zit namelijk stukken beter aan onze eettafel met de Tripp Trapp. De kinderstoel is een van mijn favorieten omdat ik hem voor veel meer gebruik dan alleen het eten. Denk aan tijdens het koken, om een tussendoortje te eten, een kort filmpje te kijken én als we gaan tekenen. Ideaal dus!

  • Boeken

Dikke boeken met kartonnen bladzijden waar kinderen zelf in kunnen bladeren, prentenboeken om samen te lezen, boekjes met meer tekst om te lezen voor het slapen gaan, kleine boekjes om in je tas te kunnen hebben als afleiding onderweg en zo kan ik nog wel even doorgaan. Boeken zijn onmisbaar.

  • Blokjes

Het simpelste speelgoed is soms gewoon het leukste. Blokjes kun je stapelen, ergens in- en uit halen, ermee schuiven, rondlopen, ermee koken in een pannetje en roeren, noem maar op. Inmiddels heb ik onze blokkenkar weer naar zolder gebracht, maar de ronde houten schijven die op zo’n staafje gestapeld kunnen worden, de houten spoorbaan met huisje en boompjes en het houten gereedschapskist fungeren net zo goed als blokjes. Het is stapelbaar én het maakt geluid als je het roert, schuift of ermee op de traptrede slaat. Wat wil je nog meer?

  • Loopwagen,  poppenwagen

Je hebt van die leuke loopwagens waar je iets in kunt doen. Knuffels, poppen, ander speelgoed, je kleine zusje … Zo’n loopwagen, of in onze geval een poppenbuggy, is onmisbaar omdat het de fantasie van je kinderen triggert. Zo gaat Olivia regelmatig boodschappen doen met de buggy, waarbij de buggy als winkelwagentje fungeert en loopt Quinn vaak door de kamer achter de poppenbuggy terwijl een van de pannetjes erin ‘zit’.

  • Leuke kindertelevisie
Lees ook:  Klusjes uitstellen

Ik geef toe, ooit was mijn voornemen om tot ze twee waren geen televisie aan te zetten. Daar kwam ik op terug toen Olivia ruim anderhalf was en Quinn, nou ja die is in dit ritme meegerold. Er worden hier dagelijks filmpjes gekeken en weet je: dat is helemaal niet erg. Het gebeurt op vaste tijdstippen en wij bepalen (deels) wat er gekeken wordt. Kikker, Peppa, Thomas, Pingu, leuke kindertelevisie is altijd goed.

  • Kinderkeukentje

Onze kleinste meid heeft nooit echt met babyspeelgoed gespeeld. De keukenspulletjes waren veel interessanter namelijk. Taartjes en bananen kun je op sabbelen, pannetjes kun je in roeren, dingen uit het keukentje trekken maakt geluid en je kunt er ook aan leren op staan. Olivia gebruikt het keukentje om te koken, de fruithap van de pop in te bereiden en als kassa voor de winkel. En het mooiste voor de ouders is dat je in de kastjes heel veel speelgoed uit het zicht kunt opruimen. Echt een van onze beste aankopen ooit!

Mijnlevenalsmama | Kinderkeukentje

  • Stoeltjes en tafeltje

Toen Olivia één werd kreeg ze van ons een kindertafeltje en stoeltje. Een paar maanden geleden kwam hier een tweede stoeltje voor Quinn bij en besloot ik ons setje te pimpen. Het setje staat onwijs gezellig in de woonkamer en ze kunnen eraan lezen, puzzelen of knutselen. Een must-have als je het mij vraagt.

  • Knutselspullen

Een papier, potloden, stiften, een kinderschaar, plakstift en sinds kort ook plakband zijn Olivia’s knutselfavorieten. Maar wat denk je van klei of strijkkralen? Het is echt onwijs leuk om samen met je kindje te knutselen en/of ze zelf bezig te zien. Zelfs Quinn tekent al minimaal twee keer in de week lijnen op een papier met potlood en geniet hier zichtbaar van.

Lees ook:  Tag: What's in my diaperbag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.