Kleine kinderen en geen bad

geplaatst in: Huishouden, Samenwerkingen | 5

Wie de Bath Time serie volgt weet het al, wij hebben geen bad. En wel kleine kinderen. Dat gaat prima, sterker nog: ik heb het bad nog geen moment gemist. Ze douchen net zo lief én we hebben het kleine babybadje verwisseld voor een Bibabad, waardoor de meiden af en toe toch lekker kunnen weken samen.

Basic badkamerinterieur

Toen wij ons huis kochten ruim 4 jaar geleden moest het nog gebouwd worden. Ik was net afgestudeerd en Joost werkte ook nog maar net. Broekkies. Die een huis kochten. Met beperkt budget dus. Vanuit het nieuwbouwproject werden standaard tegels voor zowel de badkamer als de toilet beneden geleverd. Evenals de wc-potten en wastafels. Je kon volgens mij uit 3 soorten tegels kiezen. Wij kozen de meest basic combinatie: witte tegels op de muur en een grijze, grotere, tegel op de vloer. Helemaal prima, we houden van basic en naar ons idee verveelde dit nooit. Inderdaad, vier jaar later zijn we nog steeds niet op de tegels uitgekeken. Ja het is basic, evenals de rest van de badkamer. Maar ook praktisch, want goed schoon te houden en tijdloos.

Er zijn zat mensen in onze straat die wél voor een bad hebben gekozen in de badkamer. Een bad met douche in één of een hoekbad met een kleine douche ernaast. Het past qua afmetingen allemaal net, maar omdat wij houden van ruimte en ik zelf een bad sinds ik uit huis ben gegaan niet echt meer gemist heb, kozen wij voor alleen een douche. Volgende ‘probleem’: een regendouche of niet? Het leek ons best lekker, maar vooral ook best prijzig. Niet zozeer de aanschaf, maar de hoeveelheid water die zo’n douche verbruikt. We kozen dus voor een standaard douchekop en mengkraan, maar wel met een grotere douchecabine (door te kiezen voor twee bredere douchewanden, zoals zo’n douchewand bij Maxaro). En juist dat maakt dat wij een bad met kleine kinderen echt niet missen.

Lees ook:  Bath Time #23
Mijnlevenalsmama | Badkamer
Onze douchecabine van 1.10 bij 1.20 met rechts aan de muur het inklap kinderbadje (Bibabad).
Ruime douche is ideaal!

Toen we, toen ik zwanger was van Olivia, een babybadje met standaard kochten bleek al snel hoe fijn het is om een niet-standaard afmeting douchecabine te hebben: het badje paste in de breedte van de douche, waardoor het gemakkelijk onder de kraan gevuld kon worden, wij met de deur open Olivia prima konden badderen en na het badderen het alleen maar een kwestie van de stop eruit trekken was. Niks geen gesjouw met emmers, ideaal!

Met ons tweetjes plus baby in de douche staan? Geen probleem! Een uitvouwbaar badje in de volle breedte zetten, zo gepiept. Evenals douchen terwijl er een dreumes en peuter naast je zitten te spelen. In de douchecabine wel te verstaan. Kan gewoon! Een ruime douche is dus ideaal, ik zou niet meer zonder kunnen!

Mijnlevenalsmama | Afbeelding blogpost

5 Antwoorden

 1. Renee

  Thuis heb ik nooit een bad gehad. Als we een hotel hebben met een bad erin, verheug ik me altijd enorm. Echter zit ik na 10 minuten om mij heen te staren en ga ik er weer uit. En dan 2 keer in zo’n week vakantie. Ik heb liever een lekkere douche. Regendouche hoeft ook niet, gewoon een douchekop vind ik prima. Ons huis wordt nu gebouwd en we hebben een badkamer helemaal naar onze smaak. Grijs/taupe/wit. Grote tegels, een ruime douchecabine (inloop kon net niet) en een muurtje met een randje waar de flessen shampoo om kunnen. Top!

  • Gwen

   Ik had wel een bad vrieger maar idd. Wilde er steeds in en na tien min te heet of te saai en dan weer eruit. Gaat nog zo op vakantie haha. Vonden we dus te zonde vh water hier in huis.

 2. Daniëlle

  Wij hebben ook geen bad, maar persoonlijk mis ik het weleens. We denken erover om ooit nog eens onze badkamer te laten verbouwen, maar voor nu kiezen we voor de meisjes ook voor een biba bad! Lijkt me reuze handig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.