Ask me anything: de antwoorden (deel 1)

geplaatst in: Persoonlijk | 1

Een week of twee geleden verscheen de allereerste Ask me anything op Mijnlevenalsmama.nl en oh wat vond ik het spannend. Zouden er überhaupt vragen gesteld worden? Leuke vragen? Veel of maar een stuk of twee? Ik ben onwijs verrast! Wat een leuke vragen hebben jullie gesteld! Ik ontving er bijna 20 en dat is veel meer dan ik ooit had gedacht. Dankje!

Ik heb ervoor gekozen de vragen in twee blogjes te beantwoorden. Vandaag beantwoord ik vragen over allerlei onderwerpen en later deze week beantwoord ik een aantal vragen over de meiden. Zin om mij nog iets beter te leren kennen? Lees dan snel verder!

 • Wat staat er nog op je bucket list? (Rosanne)

De eerste vraag en meteen sta ik met mijn mond vol tanden. Ik kan namelijk niets bedenken. Ik ben zo onwijs gelukkig met mijn leven zoals het nu is. Vroeger dacht ik altijd dat ik ‘later’ mijn motorrijbewijs zou halen, zou geen bungeejumpen en op safari wilde. Nu kom ik niet verder dan een wishlist met een dakkapel en wie weet ooit een groter (half)vrijstaand huis. Dus ja, wat staat er op mijn bucket list? Saaie burgerlijke dingen, zoals samen met de meiden paardrijden langs het strand, een luxe hotelsuite boeken met Joost, een zonvakantie met mijn gezin én een dakkapel en daarmee nieuwe slaapkamer voor ons op het huis.

 • Wat vind je man van je blog en leest hij je blogposts? (Suzanne)

Wat een leuke vraag dit! Joost leest bijna elke blog van me. Meestal ’s ochtends als hij ontbijt en ze in zijn feed op Facebook tegen ziet staan. Soms laat ik hem een blog lezen voor publicatie omdat ik twijfel over de inhoud of wil weten of ik iets goed omschreven heb. Hij vindt het leuk dat ik een blog heb en is trots op het feit dat mijn verhalen goed gelezen worden, dat ik dingen schrijf waar anderen wat aan hebben. Daarnaast vindt hij dat ik meer met mijn blog zou moeten doen, maar we zijn het er beiden over eens dat dit, nu de meiden nog zo klein zijn, nog niet het juiste moment is. Iets met slaap- en tijdgebrek 🙂

 • Wat wilde je vroeger worden? (Maaike)

In groep zeven/acht wilde ik altijd kinderarts of cardioloog worden. Ergens in mijn middelbare schooljaren draaide dat naar advocaat en uiteindelijk bleek na een omweg dat mijn studie richting een commerciële functie perfect bij mij past. Ik ontdekte mijn passie voor schrijven. En moeder, ik heb altijd al moeder willen worden. Het leukste dat er is!

 • Als je voor 1 dag een man was wat zou je dan allemaal willen doen op die dag? (Irena)

Het meest gehoorde antwoord op deze vraag (denk ik) is ook mijn antwoord. Ik zou, hoe simpel en schunnig ook, best wel eens willen ervaren hoe het is om seks te hebben als man zijnde. Maar ik ben ook benieuwd hoe een gewone dag is als je man bent. Hoe het is om niet in je hoofd met tig dingen tegelijk bezig te zijn en meer in het moment te kunnen leven, zonder zaken voor anderen te regelen of je druk te maken om andermans sores.

 • Als je 1 superkracht mocht uitkiezen, welke zou dit dan zijn? (Roos)

Absoluut dat ik zonder slaap zou kunnen! Weet je hoeveel uren me-time ik dan zou hebben per dag? Toch zeker 5 uur extra, lijkt me heerlijk.

 • Waar ben je het meest trots op dat je hebt bereikt? (Rosanne)

Van het afgelopen jaar absoluut het feit dat ik de zwangerschapskilo’s allemaal kwijtgeraakt ben. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er een hard hoofd in had toen Quinn een maand of vier was. Van de aangekomen 21 kilo plakten er toen nog ruim 10 en er leek geen beweging meer in te zitten. Het was hard werken, maar weer een getal met zessen op de weegschaal te zien was geweldig! Daarnaast ben ik ook heel trots op mijn meisjes. Op hoe het moederschap me zo gemakkelijk af gaat, op hoe sociaal zij zijn en hoe gelukkig ze zijn, op dat Joost en ik dat samen hebben bewerkstelligd. Met z’n tweetjes. Wie had dat kunnen denken toen we elk weekend op de dansvloer stonden met de nodige alcohol?

 • Hebben jullie al vakantieplannen voor het nieuwe jaar? (Suzanne)

We hebben beiden onze vakantie al aangevraagd, maar besloten dit jaar niet weg te gaan. Eerder hebben we kamperen overwogen, maar omdat we ook een auto kopen binnenkort, sparen voor een dakkapel en een zonnescherm en nieuwe eettafel willen is op vakantie gaan niet verstandig. Maar weet je, van de drie weken vakantie vorig jaar waren de twee weken thuis (met stralend weer!) zo onwijs fijn dat we dat graag nog eens over doen. Lekker in en om het huis rommelen, dagjes weg plannen, genieten van alle qualitytime met elkaar, ik kijk er heel erg naar uit! En hopelijk denkt de zon er ook zo over rond die tijd.

 • Wat doe je precies voor werk? (Nadine)

Ik ben Marketing en Communicatiemedewerker bij een middelgroot IT-bedrijf. We verkopen software en het is mijn taak om te zorgen dat mogelijke klanten van ons bestaan weten en klant worden. Denk hierbij aan de website, beursdeelname, productflyers en andere verkoopondersteunende zaken.

 • Zou je een wereldreis willen maken met je gezin? (Milou)

Ik ben een onwijze huismus en krijg al snel heimwee als ik langer dan twee weken op vakantie ben. Een wereldreis en zo lang van huis zijn is dus niets voor mij. Ik denk dat met een camper een paar weken weg de verste reis is die wij ooit gaan maken met ons gezin. Joost denkt er namelijk net zo over als ik, dus de boel hier achterlaten voor (on)bepaalde tijd gaat niet gebeuren. Mijn ouders hebben ons eens vier of vijf weken in een camper meegenomen naar Noorwegen en ik heb hier hele goede herinneringen aan. Reizen met een camper is geweldig! Wie weet, ooit!

Lees ook:  Lieve Quinn #8

Zo dat was hem, het eerste deel van mijn Ask me anything antwoorden. Ik vond het onwijs leuk om jullie vragen te beantwoorden, hopelijk vinden jullie het net zo leuk de antwoorden te lezen. Deel twee volgt later deze week, beloofd!

 1. Jessica

  Wat een leuke vragen heb je gekregen en wat een mooie, eerlijke antwoorden heb je gegeven. Heel grappig om te zien dat je bucketlist wensen veranderen naar mate je moeder bent en een eigen huis hebt. Samen paardrijden met de meiden is echt iets heel moois, mijn moeder heeft ook paardrijles gehad om dit een keer te kunnen doen met ons, maar helaas was ze toch banger dan gedacht en is dit niet gebeurt. Wie weet in de toekomst nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.