Als mijn leven een film was …

geplaatst in: Gezinsleven, Ontspanning | 2

Ik maak, zoals elke moeder, vrij veel foto’s en filmpjes van de meiden. Zelf sta ik er amper op. Eigenlijk alleen als we een uitje doen met ons viertjes of op vakantie zijn. En heel soms een selfie met de meiden voor Instagram. Laatst had ik even me-time keek ik de film Verliefd op Ibiza via Netflix. Tegen het einde van de film rende een moeder al grommend alsof ze een leeuw was achter haar jongens aan en volgde de vader hen op de voet. Het beeld raakte me. Wat als mijn leven een film was? Wat als ik alles vast kon (laten) leggen en er zelf midden in kon zitten?

Glimlach en stoeien

Wij zijn een liefdevol gezin als je het mij vraagt. Eentje waarin continu gelachen wordt, tijd voor elkaar gemaakt wordt, bewust wordt genoten, waarin soms gediscussieerd wordt, kinderen af en toe op hun kop krijgen en voldoende ruimte is voor leuke dingen. De ‘roaaarrrr’-gillende, achter-haar-kinderen-aan-rennende moeder in de film deed me aan mezelf denken.

Als mijn leven een film was zou je mij op een doodgewone dag op de grond zien zitten met de meisjes. Zou ik plastic taartjes eten, fictieve hapjes fruithap eten, lachen, mijn koffiekop omhoog houden om een kinderhoofd dat op mijn schoot duikt te ontwijken. Zou je mij zien ‘zeuren’ dat Olivia op moet schieten met zichzelf aankleden, zou ik alles wat we onderweg zien benoemen tijdens ons fietstochtje naar de bakker of supermarkt. Je zou me halverwege de dag met twee kindjes in mijn kielzog het avondeten zien voorbereiden. En zien snakken naar nog meer koffie terwijl ik op de onderste traptrede, met op de ene knie Olivia en de andere knie Quinn, lachend rozijntjes probeer te ontwijken die in mijn mond geduwd worden.

Lees ook:  Geen tv meer dankzij Netflix

Je zou zien dat de meiden en ik Joost opwachten rond zes uur, wij elkaar een kus geven en ik het eten op tafel zet. We ’s avonds de meiden wassen samen, stoeien op bed, in het weekend urenlang ontbijten in ons bed, samen puzzels maken. Dat Olivia vol trots toastjes voor ons smeert op zondagmiddag en wij die met een wijntje opeten, terwijl Quinn en Olivia een troepje maken van de smeersels en toastjes op de salontafel. En dat wij dit tafereel glimlachend bekijken en elkaar gelukzalig aanstaren.

Aandacht en eigen dingen

Het is niet altijd Pinterest-perfect hier hoor. Er zijn voldoende momenten dat zowel Joost als ik druk met onszelf zijn en de meiden zichzelf moeten vermaken. Ook dat zul je zien als mijn leven een film was. Ik die languit op de bank lig en met mijn telefoon speel, de meisjes die zichzelf vermaken, ik die een was opvouw (terwijl mijn kleine hulpjes me ‘helpen’), geïrriteerd ben omdat het regent en we boodschappen nodig hebben om mezelf stiekem nét iets te lang terugtrek op het toilet (en nee, dat komt natuurlijk niet echt op film).

Mijnlevenalsmama | Luieren

Onze eigen dingen, als de kindjes op bed liggen, betreffen sinds een jaar vooral Netflix-dingen. Series die we samen volgen, een filmpje hier, een filmpje daar, Joost die nieuwe releases checkt en ik die tegelijkertijd aan het bloggen ben. Overdag staat in het teken van de kindjes, ’s avonds (mits ze slapen) in het teken van ons.

Klinkt misschien als een vrij saaie film, dat leven van mij, maar het is alles behalve saai! Burgerlijk, zoetsappig misschien en bovenal herkenbaar. Toegankelijk. Als een leeuw achter de kindjes aan rennen terwijl we allemaal giebelen? Prima! De Assepoester uithangen omdat het toilet peuter- en dreumeshandjes aan moet kunnen? Draai ik mijn hand niet voor om. En het allermooiste van alles als mijn leven een film was? Ik zou zelf niets meer vast hoeven leggen, niets meer hoeven missen, lijkt me geweldig!

Lees ook:  'Laatste' momenten alleen met Olivia

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.