Blogritme gevonden

geplaatst in: Ontspanning | 3

Eind augustus zette ik wat hersenspinsels over mijn blog online. Over dat ik weer iets frequenter wilde gaan posten, maar ook over hoe het ritme hier in huis was met twee kindjes die niet of nog maar één keer per dag slapen. Inmiddels ben ik eruit, zes blogjes in de week blijkt niet haalbaar. Ik ga terug naar vijf. Op vaste dagen.

Bloggen als het uitkomt

Overdag kom ik never-nooit meer aan bloggen toe. Quinn slaapt, met geluk, tussen twaalf en half twee. Die tijd gebruik ik op één-op-één met Olivia bezig te zijn. Te kleien, puzzelen, tekenen of andere spelletjes te doen. Soms is ze druk met haar pop of de Playmobil en surf ik wat op internet, maar echte concentratie of de rust om te bloggen heb ik niet in die korte tijd.

Mijnlevenalsmama | Bloggen 's avonds

Bloggen gebeurt dus ’s avonds. Als de kindjes slapen althans (dat gaat nog altijd niet zo soepel hier in huis helaas). En niet eens elke avond, simpelweg omdat ik soms doodmoe ben en Joost en ik ook veel leuke series volgen samen. Dat gaat niet altijd samen met bloggen natuurlijk. Afijn, bloggen doe ik ’s avonds.

Vijf keer per week op vaste dagen een blogje

Sinds ik blog heb ik blogjes ingepland wanneer het mij uitkwam. Ze komen altijd ’s ochtends tussen 5 en 6 online, maar nooit op vaste dagen. De ene week kon je op maandag een blog vinden op Mijnlevenalsmama.nl, maar de maandag erop kon het zo maar zijn dat je alleen het blogje van de dag ervoor aantrof. Hier gaat verandering in komen.

Lees ook:  Huishoudelijke mededelingen

Google Analytics leerde mij dat ik op vrijdag en dinsdag de minste bezoekers op mijn blog heb, dus hier ga ik van ‘profiteren’. Vanaf deze week kun je elke maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tussen 05:00 en 06:00 een blogje verwachten. Vaste rubrieken of thema’s heb ik niet, behalve dan rond de 1e, 2e, of 3e van de maand het fotodagboek en om de woensdag een ‘Mama is fit’-update. Ik ben benieuwd hoe zo’n vast ritme jullie (en mijzelf) bevalt!

3 Antwoorden

  1. Miranda

    Wat fijn dat je een blogritme gevonden hebt. Ik ben nog zoekende:)
    Artikelen schrijven doe ik ’s avonds, daar kom ik overdag niet aan toe. Maar mooie foto’s maken lukt me ’s avonds niet. En de DIY’s recepten en andere projecten uitvoeren zodat ik er foto’s van kan maken lukt ook alleen maar als er iemand anders voor Sanne zorgt. Ik breng d’r af en toe een dagje naar m’n moeder en dan maak ik foto’s voor een heleboel artikelen tegelijk. Maar daar moet ik nog even een nieuw ritme in vinden:)

  2. iooon

    Succes! Ik hou nu al een paar weken vaste dagen aan, drie blogs in mijn geval, en eigenlijk bevalt het me wel. Het vooruit werken is nu simpeler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.