Ik hecht niet aan babykleding

geplaatst in: Huisvlijt | 7

Eens in de zoveel tijd vind ik een inzamelingszak in de brievenbus. Ondanks de nee-nee-sticker proppen ze hem toch naar binnen. En ik ben er blij om. Zat kleding in te zamelen hier in huis. Van mezelf, van Joost, maar ook van de meiden. Vooral van de meiden. Ik hecht namelijk niet aan babykleding. Neem er gemakkelijk afscheid van als het te klein is en niet nog een ronde mee kan. Fijn als ik er iemand anders blij mee kan maken door het in een witte zak met opdruk aan te straat te zetten.

Niet praktisch, fruitvlekken of vormloos

Ik ben niet altijd zo makkelijk geweest hoor. Toen Olivia nog een klein Oliviaatje was en uit haar rompers en inieminie-broekjes groeide bewaarde ik bijna alles voor een volgend kindje. Drie boxen vol. Maat 50 t/m 80 en een berg hydrofiele doeken etc. Het zou hopelijk allemaal nog een keer gebruikt worden. Althans, de uniseks dingen sowieso en het roze als er nog een meisje kwam. Ik deed heus wel dingen weg hoor. Broeken met vale knieën, gekregen kleding die niet leuk stond en verwassen shirtjes, maar bewaarde minstens zo veel. Zonde om weg te doen natuurlijk!

En toen bleek Quinn een meisje. Het roze kon hergebruikt worden, jippie! Maar wat schetste mijn verbazing? Sommige rompers bleken, hoe leuk de print ook was, toch wel erg vormloos te zijn geworden en shirtjes met kleine banaanvlekjes die ik toentertijd wilde bewaren onder het mom van ‘tegen die tijd eet een nieuw kindje ook banaan en dan wordt het toch weer vies’ verdwenen rechtstreeks naar de stapel ‘toch-maar-niet’.

Lees ook:  Zomerbaby vs. winterbaby
Mijnlevenalsmama | Babykleding
That’s it: maat 56 t/m 74/80 inclusief kleine slaapzakken van Quinn op de voorgrond en maat 86 en 92 van Olivia voor Quinn over een tijdje op de achtergrond.
Nog een ronde mee?

Ik hield van de drie kisten slechts één kist en een kleinere plastic box over voor Quinn. Sindsdien is mijn aanpak veranderd. Een rode trui die Olivia tof stond en Quinn ook, maar nu toch echt te kort wordt voor ons tweede moppie en nog nét niet het label vaal verdient gaat in de inzamelingszak. Ik bedoel, wie weet komt er geen eens een derde kindje en een rode trui met roze hart staat een jongen ook niet heel tof.

Mijn ‘eisen’ om kleding te bewaren voor een eventuele derde ronde zijn strenger geworden. Ik hecht niet aan die ene romper die zo lief stond, dat wijze spijkerbroekje waar Olivia in heeft leren lopen en dat schattige legginkje dat Quinn zo leuk staat. De ervaring leert dat wat je ene kindje heel leuk staat een ander kindje niet perse net zo leuk hoeft te staan. Mode verandert, evenals mijn smaak en uiteindelijk ruim ik in het hele huis graag op (lees: doe weg) wat niet gebruikt wordt. We hebben immers altijd de foto’s nog van dat toffe shirtje met dat aapje waarin Olivia lag te lachen en het koffiepakje waarin Quinn langs de rand van de tafel liep.

7 Responses

 1. Inge

  Ja, hier net hetzelfde! Ik heb alles, maar dan ook alles bijgehouden voor m’n jongste spruit. Blijkt nu dat ik minder dan de helft aan het gebruiken ben! Nu ben ik alles waar hij uitgroeit ook lekker aan het wegschenken. Geeft toch ook een mooi gevoel!

 2. Nicole

  Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt: ik bewaar alles. Maar dat resulteert in een volle zolder dus binnenkort toch maar kritisch gaan kijken ?

 3. Miranda

  Oh hier precies hetzelfde. Ik heb haar eerste pakje bewaard omdat ik de mijne van vroeger ook nog had en dat best speciaal vond. Verder bewaar ik een paar goede kledingstukken die er heel mooi uit zien nog en verder doe ik veel weg (of nou ja weg, in zo’n zak natuurlijk, nooit weg weg)
  Ik hou van opruimen en weg doen dat is nou eenmaal zo;)

 4. Lieke

  Wat knap Gwen! Ik heb nog alles bewaard van Mason, sommige dingen vind ik echt te leuk om weg te doen en vind het zo zonde..

 5. Daniëlle

  Ik hecht inderdaad ook niet aan babykleding, simpelweg, omdat wij alles tweedehands hebben gekregen. Wel heb ik alles bewaard, niet omdat ik eraan hecht, maar omdat hier ooit ook nog een derde kindje komt en tja, wie weet is dat wéér een meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.