Lief Dagboek januari ’16

geplaatst in: Gezinsleven | 2

Januari is alweer voorbij. Fijn, want het was niet mijn beste maand. Ik weet niet, die donkere dagen enzo, de after-feestdagen-blues en gewoon ‘nah’. Februari voelt al een stuk dichter bij het voorjaar, leuk! Maar eerst is het tijd om terug te kijken op januari, kijk je lekker mee?

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek januari '16

Nieuwjaardag besloten we de kerstboom weer in te pakken. De meisjes hielpen allebei onwijs goed, dus in een mum van tijd zaten al onze plastic ballen weer in de opbergbox. Tot volgend jaar! Ik vind het altijd onwijs gezellig zo’n kerstboom in huis, maar op een of andere manier ook wel weer lekker als hij een maand daarna weer opgeruimd is.

Begin januari was ik ook jarig en kreeg deze toffe zonnebril van manlief. Daarnaast begon ik aan mijn #mamaswap. Hier heb ik vorig jaar ook aan meegedaan. Het concept is heel simpel: er worden kadootjes uitgewisseld. Na inschrijving ontvang je een mailtje met wat gegevens van jouw ‘swapmama’ en gaat hiermee aan de slag. Kleine kadootjes, grote kadootjes, knutsels, zelfgemaakte dingen, gepimpte dingen, noem maar op. Ik kocht dus onder andere deze toffe mok voor mijn swapmama. Benieuwd wat ze van het pakket vindt en ook heel erg benieuwd wat voor leuks ik ontvang half februari. De foto rechtsonder maakten we op een vrijdagmiddag. Lekker wat drinken en snoepen met z’n viertjes. Houd ik van!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek januari '16

Kijk nou hoe lief, ik mocht langer blijven liggen op een zondag en Joost bracht me dit ontbijtje, inclusief tablet met Netflix, en vertelde dat ik me niet eerder dan voor half elf weer mocht melden beneden. Even lekker wakker worden en me-time, zo fijn! Dezelfde middag bakte ik koekjes met zo’n pakket van de Hema dat ik voor mijn verjaardag kreeg. Heel erg geslaagd, een aanrader!

Lees ook:  Lief Dagboek #21

Ook leerde Olivia deze maand fietsen op haar grote meiden fiets. Lange tijd vond ze de fiets te hoog en eng, maar inmiddels is ze er niet meer vanaf te krijgen. Evenals de lade met spelletjes, zijn ze ook niet bij weg te krijgen. Helaas, want hoe leuk puzzelstukjes ook zijn, het is een boel werk om allemaal weer op te ruimen 😉

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek januari '16

De tweede helft van januari liep anders dan ik had gedacht, maar zo’n lief kaartje als linksboven doet me goed. Net als gezond eten! In dit geval een berg broccoli, waar de meiden ook altijd van smikkelen.

We besloten een nieuwe eettafel te gaan zoeken en Quinn hielp me. We hebben een (prachtige) vierkanten tafel van steigerhout, maar vinden hem te aanwezig in de ruimte. Er moet een rustigere langwerpige tafel komen. En check rechtsonder: mijn oplossing voor losse puzzelstukjes. Markeer ze. Dit is de Little Pony puzzel (LP dus), die ik ‘even snel’ stempelde. Zo kun je gemakkelijk alle puzzels weer bij elkaar zoeken als ze op de grond liggen. Tip van de dag!

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek januari '16

Ergens half januari begon het gedoe met ziek-zijn hier in huis bij Quinn. Hand-, voet en mondziekte. Olivia had dit ook eind september en is hier een aantal dagen flink ziek van geweest. Ze wilde niet eens praten, hoge koorts, veel slapen, doodse blik in haar ogen. Datzelfde gold nu voor Quinn. Arm moppie. Maar gelukkig, drie dagen later dolden de meiden alweer op de bank en kon ik lekker achterover hangen met een kop koffie. Och en kijk dit, een mini-Olivia van 2 jaar geleden. Hier was ze dus 2 maanden ouder dan Quinn nu is. Moppie!

Lees ook:  Lief Dagboek #42

Mijnlevenalsmama | Lief Dagboek januari '16

Geen goede foto, wel een heel fijn tafereeltje op de eettafel. Verse bloemen, kaarsjes, nieuwe vaasjes en andere deco-dingen, helemaal blij mee! Na de hand-, voet en mondziekte kwam de griep ons huis in. Het begon met Quinn, toen Joost, daarna Olivia en toen weer Quinn. Al met al waren we een week zoet. Vooralsnog heb ik nergens last van. Check dat lieve handje op mijn want (en mijn blote-billen-gezicht).

Maar weer eens een spiegelselfie op kantoor, moet ook gebeuren 🙂 Evenals ontbijten, dat ik vorige week deed met deze gezonde chocolademousse van avocado, banaan en cacao. Echt een aanrader!

De maand eindigde megaleuk, want ik had weer een date met alle meiden uit mijn bloggende Whatsappgroepje dat van de zomer hier was. Onwijs leuk om elkaar en de kindjes (die zo gegroeid zijn!) weer te zien. Ik ben zooo dol op die meiden! Op naar februari, benieuwd wat de kortste maand van het jaar (mét extra dag door het schrikkeljaar) ons brengt.

2 Responses

  1. Olga

    Ik weet niet hoe het met het afvallen zit, maar op die spiegelfoto zie je er in ieder geval goed uit hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.