Op zoek naar een auto

geplaatst in: Gezinsleven | 7

Het moment is daar, de spaarpot is voldoende gespekt. De zoektocht kan beginnen. Wij zijn op zoek naar een auto! Na ons dik 2,5 jaar prima te hebben gered zonder auto, waarbij de keren dat we hem écht misten op twee handen te tellen zijn, gaat het roer om. Dit gezin heeft straks weer een auto en dat maakt me (nu al) een blij mens.

Eisen: ruim en degelijk

Afgelopen zomer huurden we een Toyota Aygo en gingen hier een weekje mee op vakantie. Met z’n vieren. Paste prima en tijdens die vakantie hadden manlief en ik het er zelfs over dat zo’n klein autootje prima zou zijn als eerste gezinsauto. Na de vakantie kwam ik hierop terug. In zo’n klein autootje zouden we nooit de kinderwagen mee kunnen nemen, alleen de buggy. Er zou geen vijfde persoon (bijvoorbeeld mijn schoonmoeder) mee kunnen rijden en wat als er nog een derde kindje zou komen? We zouden sowieso verlies lopen als we de kleine auto dan zouden moeten verkopen. Was het niet verstandiger sowieso op zoek te gaan naar iets groters?

Kleur maakte ons niets uit, qua model hadden we wel een voorkeur. Een stationwagen, liefst niet zo zwaar, vijfdeurs uiteraard, airco en drie degelijke gordels achterin. Joost kwam al snel op een Peugeot 206 SW of Ford Focus uit als meest ideale model dus de zoektocht kon beginnen. Autotrack werd onze beste vriend.

Rondsurfen en fantaseren

De ene auto vinden we te duur, de andere heeft meer dan 200.000 kilometer gereden en weer een andere blijkt al te zijn verkocht alvorens wij langs kunnen komen. Maar goed, het heeft geen haast. We doen het immers al een aantal jaar zonder auto, dus een paar weken kunnen er ook nog wel bij. Wat voor ons belangrijk is, is dat we de auto kopen via een Bovag garage, we er een paar maanden garantie bij krijgen en we er een goed gevoel bij hebben. Verstand van techniek hebben we beiden niet, maar internet heeft ons een en ander geleerd over waarop we moeten letten. Ik heb er alle vertrouwen in!

Lees ook:  Lief Dagboek #26

En als we dan straks weer een auto hebben kan ik met storm of regen de kindjes met de auto naar het kinderdagverblijf brengen, ze meenemen naar Ballorig als alles uit de kast trekken thuis niet helpt en kunnen we eindelijk dat abonnement op de dierentuin kopen dat we al een tijdje voor ogen hebben. Heerlijk die vrijheid, ik kan niet wachten!

Mijnlevenalsmama | Auto

Op het moment van schrijven stond al een afspraak bij een garage in de buurt gepland. Zij hadden net een goudgele Peugeot 206 SW op hun site gezet die voldeed aan onze wensen en eisen. En wat bleek? Een schot in de roos! We hebben een auto, zo tof!

 

7 Responses

 1. Vivienne

  Hè wat leuk, gefeliciteerd! Wij zijn nog heel blij met onze Citroen en hij is zojuist weer door de keuring gekomen en zag er goed uit volgens de garage. Blijft toch spannend om een occasion te kopen, ondanks je m met veel zorg uitkiest. Wel grappig hoe snel je aan een auto went. Ik zou nu al niet meer zonder kunnen..

 2. Lieke

  Wat lekker! Vind het ook zo stoer dat jullie het zo lang hebben gered zonder, maar je bent nu wel een stuk mobieler!

 3. Miranda

  Gefeliciteerd met de nieuwe auto!
  Wij zijn ook op zoek, dus je stuk is redelijk herkenbaar. We hebben nu nog een klein autootje, was altijd prima met z’n tweetjes maar nu met Sanne erbij willen we toch graag iets ruimers:)

 4. Marieke

  Een super auto! Wij hebben hem ook! Voor het geval dat je het toevallig niet weet bij sommige 206 sw’s zit er op de achterklep twee knopjes: een om de klep mee open te maken en met de andere kun je het achterraam mee openmaken. Dit vinden wij bv heel handig als we op vakantie gaan, want dan kun je echt tot bijna aan de nok spullen stapelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.