Waarom ik Valentijn stom vind …

geplaatst in: Relatie | 0

Laatst las ik ergens dat iemand blij was dat de meest liefdevolle maand van het jaar weer begonnen was. Het duurde even voor ik me realiseerde dat ze dat schreef omdat het in februari Valentijnsdag is. Ik heb daar helemaal niets mee. Eigenlijk vind ik het zelfs een beetje stom, zo’n speciale dag van de liefde. Niet perse omdat het zo commercieel is (geworden), maar gewoon omdat ik het idee niet helemaal snap. En ja, ook ik kocht vroeger kaartjes en verstuurde die stiekem naar mijn jeugdcrush en ja, ook ik ging samen met mijn middelbare school verkering uit eten en genoot jaren later met Joost van een avondje lekkere snacks en een leuke film en kocht een kleinigheidje voor hem. Maar dat neemt niet weg dat ik Valentijn een beetje stom vind. En wel om de volgende redenen:

  • een mooie bos bloemen rond die periode stiekem € 0,50 of wel meer euro duurder is;
  • je niet spontaan uit eten kunt gaan op die dag;
  • winkels zoals de Xenos, Action, Wibra, Hema en meer bomvol liggen met dezelfde rode hartjes met veren enzovoorts;
  • er al weken van te voren overal borden staan bij restaurants met Valentijnarrangementen (vind ik rond Kerst ook stom);
  • de Romeinse ongehuwde vrouwen op deze dag als hoeren middels lootjes trekken gekoppeld werden (en ja dat weet ik ook pas sinds ik ging Google’n voor dit blogje maar soit).
  • je de liefde elke dag zou moeten eren en je geliefde zou moeten verwennen;
  • Valentijnsdag oorspronkelijk bedoeld was voor geheime liefdes en ik vind dat het hebben van een geheime liefde in de grote mensen wereld echt niet kan;
  • ik eigenlijk gewoon een jeugdtrauma heb omdat ik op de middelbare school wél altijd een roos of zelfs rozen kreeg maar nooit van degene naar wie ik het gestuurd had (iets met te hoog gegrepen ouderejaars of bezette jongens en een fragiele onzekere puber – ik dus ;-))

Maar dat neemt niet weg dat ik iedereen alvast een geweldige Valentijnsdag wens morgen! Wij doen, zoals je wellicht na het lezen van dit blogje al had verwacht, niets anders dan anders en dat is genieten van elkaar en ons gezinnetje, zoals dat hoort op een vrije zondag.

Lees ook:  De juiste volgorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.