Zin in het voorjaar!

geplaatst in: Ontspanning | 3

Ik ben, zoals velen, niet echt een winter mens. Nog meer een herfst mens dan winter zelfs, als het maar niet alle dagen druilerig is. Maar, het voorjaar. De lente. Daar ben ik pas echt voor gemaakt!

Vrolijker en meer buiten

Het allerfijnst van het voorjaar vind ik dat je weer meer buiten kunt zijn. Dat onze achterdeur op het haakje kan en we ’s ochtends tijdens het ontbijt de frisse buitenlucht opsnuiven. Dat Olivia (en dit jaar ook Quinn) en in- en uit kan lopen, terwijl ze met haar fietsje in de tuin rondrijdt of in de zandbak speelt. Dat ze aan de picknicktafel met haar puzzels kan spelen. Of met de pop.

Dat ik aan kopje koffie drink in het zonnetje, al dan niet met een jas of vest aan. Dat je kunt gaan wandelen zonder Buienradar te checken en wéét dat je heel de wandeling je zonnebril op kunt houden. Dat je halverwege je jas besluit open te ritsen of zelfs uit te doen. Ja, ik ben echt een vrolijker mens in het voorjaar.

Mijnlevenalsmama | Voorjaar
14 april ’15 en ik lunchte buiten met de meiden, heerlijk!
Zonder jas, laag zonnetje

Dat lage zonnetje dat nooit écht te heet is maakt dat ik gekker ben op het voorjaar dan de zomer. In de zomer wordt het huis zo warm, plakt je broek aan je benen en glimt je gezicht continu van het zweet. Dat is in het voorjaar heel anders. Wél zo nu en dan een hemdje aan kunnen, maar geen zweterige oksels. Wel fietsen zonder jas, maar geen gehijg van de hitte. Wel de lusten niet de lasten zeg maar 😉

Lees ook:  Frisse neus

Dat de vogeltjes fluiten doet me, nu is erover nadenk, niet zoveel. Ik zal er eens op letten de komende tijd. Dat de bomen weer groen kleuren des te meer. De border in onze tuin die weer kleurt (mits de planten de winter overleefd hebben of we iets nieuws planten natuurlijk), de tegels die schoongespoten zijn en weer grijs in plaats van herfstig mosgroen kleuren en de ramen die ’s nachts open kunnen blijven op de slaapkamers. Ik heb zin in het voorjaar, jij ook?

3 Antwoorden

  1. iooon

    Ik vind de winter niet erg maar dan moet er of sneeuw liggen, of ijs, of gewoon een zonnetje. Ik heb echt een hekel aan regen en donkere druilerige dagen. Dan wil ik mijn bed niet meer uit en word ik chagrijnig. Volgende week weer zo’n week geloof ik. Huil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.