The Walking Dead kijken, waarom zou je?!

geplaatst in: Ontspanning | 1

Al sinds december zaten Joost en ik af te tellen tot half februari. Niet omdat we de wintermaanden het liefst overslaan, maar omdat The Walking Dead dan weer zou beginnen. Echt, beste serie ever! Het was voorjaar 2015 toen we door Netflix ‘zapten’ en ik opperde aan deze serie te beginnen samen. Enigszins sceptisch, want een serie over zombies: hoe vet kan dat nu eenmaal zijn? Maar goed, we hadden er allebei al zoveel goede verhalen over gehoord van mensen om ons heen, dat we het een gokje waard vonden.

Aflevering 1: “Hmm, best tof. En eng. Kom, we doen er nog eentje.” Na drie afleveringen waren we hooked. Olivia deed toentertijd nog een dutje ’s middags en Quinn was toen nog zo klein dat ze niets van de televisie mee kreeg als ze wakker was. Extra veel tijd voor ons om in het weekend samen te kijken dus. Al onze vrije uurtjes spendeerden we aan The Walking Dead. Vandaag deel ik dé redenen om deze serie te kijken, lees mee!

Mijnlevenalsmama | Walking Dead kijken

 • Het is realistisch. Ik geloof niet in zombies. In ondoden die (op deze manier, lichamelijk) verder leven of in virussen waardoor mensen in roofdieren veranderen en andere mensen uit roeien. The Walking Dead laat de wereld zien zoals hij is, zoals wij hem kennen mét bovenstaand scenario waar ik dus niet geloof. En toch, juist omdat de wereld van het een op andere moment verandert en de mensen realistisch reageren maakt dat het een verhaallijn is die je je écht voor kunt stellen.
 • De personages zijn goed uitgewerkt. Allen hebben een verleden en hun persoonlijke struggles (met zichzelf en elkaar). Je gaat van de personages houden om wie ze zijn. Of juist niet van ze houden, want lang niet alle mensen zijn goed in The Walking Dead.
 • Het is een meeslepend verhaal. Het realisme, de personages, de spanning, de onverwachte wendingen. Je wilt gewoon blijven kijken!
 • Telkens wanneer een onderwerp of locatie uitgemolken lijkt en je het bijna zat bent verandert het plot weer. Soms lijkt een verhaallijn iets te lang door te gaan, wordt het saai dat de groep mensen tijdenlang in hetzelfde dorpje verblijft en dan opeens, bam! Een invasie van zombies, slechte mensen die de boel over willen nemen of een nieuw personage en je zit er weer helemaal in.
 • Bijna elke aflevering eindigt met een cliffhanger. En dus wordt je geduld enorm op de proef gesteld als je eenmaal ‘bij’ bent en moet wachten op de volgende aflevering. Of erger nog: het volgende seizoen.
 • Je volgt meerdere verhaallijnen tegelijk. Persoonlijke vetes, meerdere groepen, mensen die elkaar in een bepaald seizoen ontmoet hebben en vier seizoenen later weer tegen komen. The Walking Dead zit echt onwijs goed in elkaar, ik heb al meermaals “Oh jaaaa!” geroepen, heerlijk!
 • Het is eng en vies en de zombies worden elk seizoen heftiger. Dat is dus toch dat horror en zombie-stukje dat in de serie zit, maar serieus: ik geniet daarvan. Elke keer betere make-up, mensen die nogal naar om het leven zijn gekomen en je een scene later als zombie voorbij ziet schuifelen (inclusief die nare verwondingen dus). Heftig om naar te kijken soms, maar het hoort erbij. Het is de charme van de serie ofzo.
 • Er zijn lekker veel seizoenen van (op komst) Het zesde seizoen draait momenteel, het zevende is aangekondigd en ik heb eens gelezen dat de makers plotten voor twaalf seizoenen in de kast hebben liggen. Kom maar door!
Lees ook:  Samen televisie kijken

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Netflix. Ik schrijf eens per maand een blog die samenhangt met ‘televisie’ kijken via Netflix binnen ons gezin, aangezien dit hier echt niet meer weg te denken is.

 1. Vlijtig Liesje

  Ik ben ook helemaal blij dat het weer is begonnen! Het duurde bij mij tot halverwege het tweede seizoen en toen vond ik het geweldig. Ik vind de karakterontwikkeling ook steengoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.