Recept: Onwijs lekkere guacamole

geplaatst in: Recepten | 2

Een jaar of zes, of langer al, geleden maakten Joost en ik voor het eerst guacamole op een verjaardag. In zo’n ouderwets klein keukenmachine-achtig hakding. Werkte prima. De staafmixer ook trouwens. Afijn, de guacamole werd onwijs goed ontvangen, een blijvertje! En tot op de dag van vandaag maken we hem dus op deze manier. Blijf lekker. En simpel! Benieuwd naar ons recept? Lees dan snel verder!

Mijnlevenalsmama | Guacamole

Het lekkere aan deze guacamole vind ik, in tegenstelling tot degene met bonen erin die ik wel eens geproefd heb, de romigheid. En de eenvoud. Je proeft echt nog avocado, peper en de frisse komkommer en tomaat. Je kunt hem zo fijn of grof maken als je wilt. Ik houd zelf van fijngemalen guacamole met hier en daar nog een stukje tomaat of peper, maar Joost houdt van grover. We laten de keukenmachine de ene keer dus langer draaien dan de andere keer 🙂

Wat heb je hiervoor nodig?

 • ongeveer 10 centimeter komkommer
 • een tomaat
 • scheutje citroensap
 • 2 avocado’s
 • een rode peper
 • snufje zout
 • zwarte peper uit de molen
 • paar druppels tabasco
Mijnlevenalsmama | Guacamole
Verse guacamole, tortillachips (want dat is zo ongeveer de enige chips zonder toegevoegde troep) en een wijntje, mmm! Maar de guacamole is ook heerlijk bij een Mexicaanse salade of wraps 🙂

Het is onwijs simpel: alles gaat bij elkaar in de keukenmachine, vermaler, blender of staafmixer en klaar is je onwijs lekkere guacamole! De komkommer moet geschild worden trouwens, de tomaat kan gewoon met velletjes en al en qua tabasco moet je even uitproberen wat voor jou voldoende is. Meestal doen wij er tussen de 10 en 15 druppels in. Dan is ‘ie pittig maar niet té, want Olivia lust hem ook nog. Eet smakelijk!

Lees ook:  Recept: Blueberrymuffins met yoghurt

2 Antwoorden

 1. Vivienne

  Nice, I love guacamole. Grappig dat je er komkommer bij doet, dat kende ik niet. Ga het zeker proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.