Een fruit/groentedag (balans)

geplaatst in: Gezondheid | 1

Soms heb je van die dagen weekenden dat je iets meer eet dan je lief is. Ik wel althans. Twee weken geleden besloot ik twee balansdagen in te lassen, waarbij ik (bijna) alleen maar groenten en fruit at. Ik maakte mijn eigen dagmenu en omdat het echt onwijs goed vol te houden was en me goede energie gaf (van veel groenten eten krijg ik meer energie, voel me fitter etc). besloot ik met jullie te delen hoe het dagmenu eruit zag. Ik deel dag 1, dag 2 was ongeveer hetzelfde alleen at ik toen gebakken vegastukjes bij de lunch en ’s avonds soep met een pistoletje. Lees je mee?

Ontbijt: smoothie

 • 1/2 banaan
 • handje blauwe bessen (diepvries)
 • 4 blokjes boerenkool (diepvries)
 • 1 kiwi
 • half glaasje water

Tussendoor: rauwkost

 • 1/2 rode paprika
 • handje geschrapte worteltjes
 • tien cherrytomaatjes

Lunch: salade en chocomousse

Een vol bord sla (mét eiwitten!)

 • zakje rauwkost
 • 1/2 rode paprika
 • ca. 10 cm komkommer in blokjes
 • 2 gekookte eiwitten
 • paar geschrapte worteltjes

Met als toetje een gezonde chocolademousse!

 • 1 banaan
 • 1 avocado
 • 1 lepel cacao

Alles in de keukenmachine, paar uur in de koelkast zetten en smullen maar! Ik maakte het ‘af’ met een handje frambozen trouwens, jammie!

Tussendoor 1: smoothie

 • 1 avocado
 • 1 kiwi
 • handje mango (diepvries)
 • half glaasje water

Mijnlevenalsmama | Smoothie avocado

Tussendoor 2: fruitsnack

 • 1 appel – mét kaneel!

Diner: berg gewokte groenten met vegagehakt

We aten nasi, maar ik besloot het te eten zonder rijst – geheel passend bij mijn balansdag.

Zoals je ziet heb ik niet perse voor ‘slank’ fruit of ‘slanke’ groenten gekozen. Ik heb maar liefst 2 avocado’s op vandaag en zoals je wellicht weet: die zijn best vet. Maar goed vet. En eiwitrijk, dus in mijn geval – met het sporten ’s avonds – eigenlijk, net als de gekookte eiwitten (ik lust geen eigeel) onmisbaar.

Doe jij wel eens een balansdag of zie je het totaal niet zitten om een dag zoiets als dit te eten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.