Mama is fit #13

geplaatst in: Sport | 0

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb al bijna twee weken niet gesport. Niet omdat ik niet wilde, maar omdat ik niet kon. Griep, griep, griep. Het begon met Joost, toen de meiden (tegelijk) en als afsluiter was ik aan de beurt. Geen goede combinatie met sporten dus, maar gelukkig heb ik me wel redelijk netjes aan de menu’s gehouden.

Verkouden, dus weinig trek

Je kent het vast wel, dat je zo verkouden bent dat niets lekker smaakt en je eigenlijk nergens zin in hebt. Dat had ik dus. Een week lang. Maar goed, ergens krijg ik dan tegen het einde van de dag wel zin in lekkere dingen zoals naturel chips (zout!) en ijs (lekker koel), dus om dat te voorkomen probeerde ik wel gewoon te eten overdag. Fruit, wat komkommer, een broodje, smoothies. Kwark en salades liet ik even links liggen en ook de extra eiwitten werden het niet, maar ik at in ieder geval wel.

Het positieve aan ziek-zijn is in ieder geval dat je niet aankomt 🙂 Helaas is mijn vet niet gedaald en zijn mijn spieren niet gestegen en ook in centimeters ben ik niet afgevallen, maar ik begin te accepteren dat ik het gewoon moet doen met dit gewicht. Deze maten. Ik hoef er niets voor te doen en niets voor te laten, dus mijn eerdere doel van 64,5 of liever nog 62,5 kilo zet ik denk ik uit mijn hoofd. 66/67 is prima. Hoewel ik nog steeds mijn vetpercentage wil verlagen hoor, dat is (nog steeds) veel te hoog. Wie weet zakt uiteindelijk mijn gewicht toch ook nog 😉

Lees ook:  Rapleymaaltijd
Weer inkomen

En dan is het weer tijd om te sporten. Afkicken van de paracetamol, geen avonden meer op de bank of in bed hangen, maar de schouders er weer onder zetten. Wennen maar heerlijk! Ik had het echt gemist!

Het nare van zo’n griepje is wel dat je merkt dat je lichaam het zwaar gehad heeft, drie rondes kostten met meer moeite dan normaal en de eerste training zweette ik enorm. Maar ach, dat vetpercentage moet omlaag he dus ik zal er iéts voor moeten doen 🙂

Dit blogje is geschreven in samenwerking met Curves. Ik zal de komende maanden om de week een blog schrijven over mijn sportavontuur in combinatie met Curves Complete, waardoor ik mij door de juiste voeding naast het sporten hopelijk nog fitter ga voelen en de laatste zwangerschapskilo’s (of stiekem nog meer) gedag kan zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.