Dol op pannenkoekenhuizen!

geplaatst in: Huisvlijt | 5

Als er iets is waar ik gek op ben is het pannenkoeken uit een pannenkoekenhuis. Het is zelfs zo erg dat ik voorkeur heb voor de pannenkoeken van een bepaalde pannenkoekenketen (de Pannenkoekenbakker) en het verschil tussen hun pannenkoeken en pannenkoeken in andere pannenkoekenhuizen proef. Dat ik opgegroeid ben met de smaak van de goudgele frisbees van deze keten heeft er vast iets mee te maken 😉

De keuze is reuze!

Mijn favoriete pannenkoek is een hartige pannenkoek. Ik geniet echt van een pannenkoek met kaas en soms nog wat andere ingrediënten zoals paprika, tomaat, prei of ananas. Of wat denk je van een pannenkoek met geitenkaas, honing en walnoten? Jammie!

Mijnlevenalsmama | Terschelling
Zomer ’14, met Quinn nog in mijn buik, pannenkoeken eten op Terschelling.

Joost en ik hebben trouwens ontdekt dat een kinderpannenkoek voor onze meiden te klein is. Ze zijn allebei net zo gek op pannenkoeken als hun ouders en eten thuis ook met gemak drie of vier pannenkoeken. Oeps.

De sfeer én altijd een kinderspeelhoek

Het eerste pannenkoekenhuis dat niet ingericht is voor kindjes moet ik nog ontdekken. Nu ik moeder ben, ben ik zo mogelijk nog gekker op het eten van een pannenkoek buiten de deur omdat ik weet dat de kindjes hier niet lang stil hoeven te zitten. Ten eerste staat je eten in een pannenkoekenhuis altijd snel op tafel en ten tweede is er altijd een speelhoekje voor de kleintjes. Meestal krijgen ze zelfs een kadootje bij hun eten, hoe tof is dat?!

Het oud-Hollandse, kinderen die de baas zijn, de geur, mensen die relaxt zijn, het ongedwongen sfeertje. Ik houd ervan. Even snel een pannenkoekje eten kan altijd. Als lunch, als diner, het kan zelfs als ontbijt vind ik. Dat laatste hebben we nog nooit gedaan, maar wie weet is het best eens een leuk idee met de meisjes 🙂

Ben jij ook zo dol op pannenkoekenhuizen?

5 Antwoorden

  1. Nienke

    Ik word er bijna enthousiast van, zoals jij erover schrijft 😉 Toch zijn wij nog nooit uiteten geweest bij een pannenkoekhuis met onze kinderen…. Wij zijn hier allemaal niet zo gek op pannenkoeken en áls we al eens uiteten gaan met de kids, dan liever naar een echt restaurant 😉
    Maar er wordt hier in de stad binnenkort een pannenkoekrestaurant geopend, volgens mij van de Pannenkoekenbakker, dus wie weet!!

  2. Lieke

    Jaaa!! Wij gaan zondag lekker weer, naar de Pannekoekenbakker in Maarssen inderdaad! Zo leuk voor de kindjes en ontspannen zitten daar ofzo..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.