Online boodschappen doen

geplaatst in: Huishouden | 3

Het is al eens eerder aan bod gekomen op mijn blog. Wij bestellen onze boodschappen online. Elke week. Via Albert Heijn. En echt, dat is de beste keus ever – ik wil niet meer zonder en vandaag zal ik jullie vertellen waarom. Lees je mee?

Bier en kattengrit

Juist, bier en kattengrit: dé reden dat Joost en ik ooit met online boodschappen bestellen begonnen zijn. We woonden op de 3e etage van een flat zonder lift. Elke week de boodschappen voor (bijna) de hele week halen, inclusief om de week een krat bier (ik studeerde nog, elk weekend kwamen er voor het stappen mensen over de vloer – dat krat ging leeg), een sixpack grote flessen Spa Rood en een zak kattengrit. Op de fiets. Volgens mij was ik degene die een keer opperde de boel online te bestellen en sindsdien waren we om. Een halfjaar lang bestelden we elke week via albert.nl (inmiddels is het ah.nl) en genoten van het gemak van iemand die alles die 6 trappen op tilde. Het minimale bestedingsbedrag was toen nog 50,- maar de inmiddels verplichte 70,- redden we toen ook al (kattenvoer, groenten, bier, wijn – het mag allemaal wat kosten). We stopten met online bestellen toen we naar dit huis verhuisden en startten pas weer toen ik (hoog)zwanger was van Quinn.

Van auto naar bakfiets naar gemak

Toen we nog een auto hadden en Olivia klein was, deden we elke vrijdagmiddag naar Joost zijn werk de weekboodschappen met z’n drietjes. Met het verdwijnen van de auto verdween ook deze traditie. Joost nam het over, de weekboodschappen halen. Op de fiets. Naast fulltime werken en een deeltijd studie was het eigenlijk van de zotte (vond vooral ik) dat hij op zaterdag bijna 2 uur spendeerde aan boodschappen doen, maar goed: ik kreeg ze niet mee met de fiets.

Lees ook:  DZP: schone vitrinekast

Met de bakfiets werd het meeslepen van de boodschappen al een stuk gemakkelijker  en gingen we zelfs zo nu en dan weer met z’n drietjes. Halverwege mijn zwangerschap van Quinn opperde ik online bestellen weer en na één keer waren Joost en ik weer om. Wat een gemak, wat een verademing en vooral: wat een tijdwinst!

Weer eens proberen, uhm nee!

Ik heb inmiddels meerdere standaardlijstjes in mijn account staan, waardoor de boel online bestellen niet langer dan een halfuurtje duurt. Terwijl ik een serie kijk, heerlijk. Twee weken geleden besloot ik, na het sporten op zaterdagochtend, de weekboodschappen weer eens in de winkel te halen. Toegegeven: zaterdagochtend is niet het handigste moment om door de supermarkt te lopen. Wat was het druk, wat stond alles ‘door de war’ en wat vond ik het toch zonde van mijn tijd. Tijd die ik met mijn gezin door kon brengen, tijd die ik nu liep te verdoen in de Albert Heijn terwijl online boodschappen doen ons zo goed bevalt. Dat doen we dus niet meer, ik ben weer genezen, wij blijven online shoppen. Ze hebben (meestal) alles, ik houd me netjes aan mijn lijstje, groente en fruit is altijd vers (en zo niet dan wordt het bedrag bij je volgende bestelling in mindering gebracht als je belt) én ik krijg een sms een halfuur voor de levertijd waardoor ik niet (meer) het gehele gekozen tijdvak thuis hoef te blijven. Ideaal!

Ik ben benieuwd: doe jij wel eens online je boodschappen of ga je (graag) naar de supermarkt?

3 Responses

 1. Marijana

  Ja! Online bij de jumbo. Ophalen bij pick up point. Eerst vond ik t onzin. Ik hield van neuzen in de winkel. Maar na 1x online was ik ook om. Nu met 2 kids scheelt het idd tijd. En doordat ik niet kan neuzen (online doe je dat niet echt) ben ik ook goedkoper uit. Wel haal ik m’n vlees bij de emte, omdat we die gewoonweg daar beter vinden.

 2. Elsa

  Ja! Wij bestellen tegenwoordig ook online bij de AH onze boodschappen en mijn man haalt het op bij een pickuppoint . Heerlijk! Ook 2 kids hier. Zonde van onze tijd en veels te veel gedoe om elke keer door de winkel te sjouwen met zn allen.

 3. Nienke

  Ja wij doen het sinds kort ook. Noodgedwongen bij de Jumbo met pick-up point, omdat de AH hier nog niet bezorgd.
  Ik ben zwanger van de vierde en omdat deze zwangerschap niet geheel vlekkeloos verloopt, zijn wij zeer blij dat we het online boodschappen doen ontdekt hebben. Wat een tijdwinst en wat een gemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.